Τριφυλία: Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών κατά Λεβεντάκη για συκοφαντική συμπεριφορά 

Για προσβλητική και συκοφαντική συμπεριφορά του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη εις βάρος διπλωματούχων μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών.

Σε σχετική της επιστολή προς το δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων η Ομοσπονδία αναφέρεται σε όσα είπε ο δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Μεσσηνίας, αλλά και σε παλαιότερους χαρακτηρισμούς με προσωπικές αναφορές, ενώ τον καλεί να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς, όπως και τις διωκτικές ή τιμωρητικές αποφάσεις που έχει πάρει.

Μεταξύ άλλων τονίζεται: «Με την παρούσα θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα προσβλητικής και συκοφαντικής συμπεριφοράς σας εις βάρος διπλωματούχων μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας. Οπως πληροφορηθήκαμε σε πρόσφατη συνέντευξή σας (5-5-2020), σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Μεσσηνίας, αναφερόμενος στους υπαλλήλους του δήμου και συγκεκριμένα στους μηχανικούς, δηλώσατε, μεταξύ άλλων ότι:

– Οι υπάλληλοι εκμεταλλεύτηκαν τις άδειες ειδικού σκοπού με ανύπαρκτους γιατρούς…

– Είχανε καταντήσει την Τεχνική Υπηρεσία ουζερί «Ο Μήτσος»… Με τα τσίπουρα, με τα ούζα…

– Για ποιες μελέτες; Ας έρθουν να μου δείξουν μία μελέτη που έχουν…

– Εχω επτά (μηχανικούς). Να τους κάνω τι; Είπα στον κ. Νίκα πάρ’ τους. Να τους πάρει. Τι να τους κάνω τους μηχανικούς; Να κρατήσω δύο για τα γιοφύρια, για τις γίδες, για τις ελιές… Οι άλλοι δεν κάνουν. Τι να τους κάνω;

– Πληρώνει το Δημόσιο και κάθονται. Δεν θέλουν να προσφέρουν. Δεν θέλουν να δουλέψουν για αυτό για το οποίο έχουν προσληφθεί…

– Αν ήθελαν να είναι ελεύθεροι, να πηγαίνανε να κάνουν δικό τους γραφείο…

– Δεν υπάρχει τίποτα, είναι διαλυμένη κατάσταση…

Δυστυχώς, όπως έχουμε ενημερωθεί, οι ανωτέρω υποτιμητικές και προσβλητικές αναφορές δεν είναι παρά το πιο πρόσφατο επεισόδιο σε μία γενικευμένη πρακτική σας να υποβαθμίζετε και να συκοφαντείτε, τις περισσότερες φορές δημόσια και χωρίς καμία νομική ή υπηρεσιακή τεκμηρίωση, τους διπλωματούχους μηχανικούς της Διεύθυνσης

Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και τους υπαλλήλους του δήμου γενικά. Πολλές φορές μάλιστα φτάνετε στο σημείο να καταφέρεστε προσωπικά σε συγκεκριμένους συναδέλφους, συκοφαντώντας τους, κατηγορώντας τους για δήθεν παράτυπες ή παράνομες ενέργειες και προσβάλλοντάς τους με υβριστικές επιθέσεις.

Σε πολυάριθμες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεδριάσεις επιτροπών, σε υπηρεσιακές συσκέψεις, ακόμα και σε δημόσιες συναντήσεις ή δελτία Τύπου και δηλώσεις σε ΜΜΕ, συνεχώς τους τελευταίους μήνες εκφράζεστε συκοφαντικά και προσβλητικά κατά των συναδέλφων μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για θέματα που δεν τους αναλογούν και στα οποία δεν έχουν καμία αρμοδιότητα.

Επιπλέον, στους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών έχει επιβληθεί ένα ιδιόμορφο καθεστώς τρομοκρατίας με συνεχείς απειλές, εκβιασμούς, αυθαίρετες μετακινήσεις και τοποθετήσεις μηχανικών σε άλλες υπηρεσίες, διενέργειες ΕΔΕ ή απειλές για ποινικές διώξεις. Μηχανικοί διώκονται ή αποτελούν αντικείμενο ΕΔΕ χωρίς λόγο, απλά και μόνο για πράξεις στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων τους, με σκοπό τον εκφοβισμό τους ή μετακινούνται αυθαίρετα σε άλλες υπηρεσίες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου και την άσκηση των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας.

Από την αρχή σχεδόν της θητείας σας, με δημόσιες δηλώσεις, δελτία Τύπου και τοποθετήσεις σε επίσημα όργανα του δήμου, κατηγορείτε επανειλημμένα συναδέλφους μηχανικούς για ανικανότητα και απροθυμία εκτέλεσης του έργου τους, για δόλο και εξυπηρέτηση ιδιωτικών ή πολιτικών συμφερόντων, τους απειλείτε με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, ενώ υποτιμάτε συνεχώς και ολοκληρωτικά το έργο τους και την προσπάθειά τους, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως: «κάθονται και πληρώνονται», «δεν έχουν κάνει ούτε μία μελέτη τόσα χρόνια», «είναι άχρηστοι», «δεν έχουν τίποτα να παρουσιάσουν στον τόπο», «κρύβονται πίσω από το προσωπείο του γλειψίματος», ενώ τους έχετε αποκαλέσει «ρουφιάνους», «ανέντιμους», «άχρηστους», «τεμπέληδες» κ.ά. Ολοι οι αναφερόμενοι χαρακτηρισμοί είναι λέξεις και εκφράσεις που παρατίθενται αυτούσιες από οπτικοακουστικό υλικό που έχει κατά καιρούς δημοσιευτεί σε τοπικά ΜΜΕ».

Και καταλήγουν αναφέροντας: «Η Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. θεωρεί ότι η προσβλητική και συκοφαντική συμπεριφορά κατά δημόσιων λειτουργών κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων είναι ένα σοβαρότατο φαινόμενο, το οποίο γίνεται όλο πιο συχνό και έντονο και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει πλέον να γίνει ανεκτό από τον κόσμο των μηχανικών αλλά και την συντεταγμένη Πολιτεία. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα όλους τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς και τις όποιες διωκτικές ή τιμωρητικές αποφάσεις έχετε λάβει εναντίον των συναδέλφων μηχανικών υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας και να αποκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες του δήμου. Κάθε άλλη εξέλιξη είναι σε βάρος του δήμου και των πολιτών του.

Σας καλούμε επίσης σε συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας, ώστε να συζητήσουμε τρόπους διεξόδου από την κατάσταση αυτή. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία – διευκρίνιση».

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο