Υπό εξέταση lockdown τύπου Μαρτίου στις περιοχές όπου δεν υποχωρούν τα κρούσματα

Υπό εξέταση lockdown τύπου Μαρτίου στις περιοχές όπου δεν υποχωρούν τα κρούσματα

[ad_1]

Υπάρχουν σκέψεις να αλλάξει το επιτρεπόμενο όριο των εννιά ατόμων στο γιορτινό τραπέζι, που έχει τεθεί από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδη Βατόπουλο. 

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί ειδικοί έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για την αποτελεσματικότητα του μέτρου καθώς δημιουργείται σύγχυση από την θέσπιση του ορίου των εννιώ ατόμων. 

«Το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», γνωστοποίησε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο που βρίσκεται υό εξέταση για αυστηρότερα μέτρα στις περιοχές με ανησυχητικόή επιδημιολογική εικόνα, κάτι για το οποίο μίλησαν χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αλλά και ο υπυργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο,  εξετάζεται η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας, μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Κικίλιας, οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα είναι το Κιλκίς, η Ξάνθη, η Πιερία, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, η Ροδόπη, τα Γρεβενά, η Πέλλα και η Λάρισα.  

«Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές», σημείωσε ο καθηγητής. 

Επισήμανε δε ότι για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική, η Επιτροπή ενημερώθηκε χθες, ωστόσο μετά από σχετικές ερωτήσεις διευκρίνισε ότι εννοούσε ότι χθες συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση από τους επιστήμονες. «Αναγκαστικά τρέχουμε λίγο πίσω από τα γεγονότα, διότι εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι ίσως έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος. 

Ο κ. Βατόπουλος συνέστησε, τέλος, στον κόσμο να κάνει λίγη ακόμα υπομονή, καθώς «έμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού», είπε προσθέτονυας ότι για τα εμβόλια «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό». [ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις