Φαινόμενα δυσλειτουργίας στο Δήμο Καλαμάτας καταγγέλλει ο ΚοσμόπουλοςΓια έντονα φαινόμενα δυσλειτουργίας επικρίνει τη δημοτική αρχή η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά”.

Επικεντρώνοντας σε 4 ζητήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, την καλεί “να γίνει πιο προσεκτική και να σταματήσει να αποκρύπτει την αλήθεια από τους δημότες”.
Χαρακτηριστικά η παράταξη Κοσμόπουλου παρατηρεί πως “τη στιγμή κατά την οποία οι συνδημότες μας, που επέδειξαν για άλλη μία φορά την ομόθυμη συμπαράταξή τους σε μια δύσκολη περίοδο για την κοινωνία μας, κάνουν διστακτικά βήματα για την επάνοδο στην κανονικότητα, η δημοτική αρχή έκανε μεγάλα και βιαστικά βήματα οπισθοδρόμησης, παρουσιάζοντας έντονα φαινόμενα δυσλειτουργίας”.
Ενδεικτικά η παράταξη αναφέρει ότι:
«1. Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου ακύρωσε, ως μη σύννομη, την απόφαση του κ. δημάρχου για τον ορισμό αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας του δήμου.
2. Σημαντική ευθύνη σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου της πεζοδρόμησης της Ιατροπούλου, έφερε το Πράσινο Ταμείο το οποίο αφ’ ενός υπολειτουργούσε λόγω κορονοϊού και αφ’ ετέρου δεν ήταν συνεπές στην πληρωμή των λογαριασμών. Ο πρόεδρος όμως του Ταμείου κ. Στάθης Σταθόπουλος με επιστολή του ξεκαθάρισε ότι ο δήμος είχε να επικοινωνήσει με το Πράσινο Ταμείο από τις 30/10/2019 και ότι δεν ήταν δυνατόν να πληρωθούν λογαριασμοί οι οποίοι δεν είχαν υποβληθεί σε αυτό.
3. Ο ορισμός των δικηγόρων, οι οποίοι πρόκειται να χειρισθούν υποθέσεις των κληροδοτημάτων του δήμου, γίνεται με κύριο προσόν τους τις φιλικές σχέσεις με τη δημοτική αρχή.
4. Στις 6/5/2020, εστάλη από τον κ. δήμαρχο στον κ. περιφερειάρχη έγγραφο, με το οποίο του ζητούσε να κηρυχθεί ο Δήμος Καλαμάτας σε έκτακτη ανάγκη, λόγω σημαντικού προβλήματος στη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την ημέρα αυτή. Ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από τις 8/5/2020 μέχρι τις 31/10/2020 και η ενημέρωση των παρατάξεων έγινε κατόπιν εορτής, στις 11/5/2020, και αφού προηγουμένως επικεφαλής των παρατάξεων είχαν επικοινωνήσει με τον κ. δήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες, εκφράζοντας την απορία και την ανησυχία τους για το γεγονός.
Εχουμε πολλές φορές κάνει καλόπιστη και βάσει επιχειρημάτων κριτική στη δημοτική αρχή, όπως άλλωστε επιτάσσει η θέση μας, με στόχο την πρόοδο του δήμου μας. Τα τελευταία όμως δείγματα συμπεριφοράς της μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Γι’ αυτό την καλούμε να γίνει πιο προσεκτική και να σταματήσει να αποκρύπτει την αλήθεια από τους δημότες”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο