Φυλάκιση με αναστολή στον γονέα που βιαιοπράγησε εναντίον καθηγητή για τη μάσκα


Ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή αν ο καταδικασθείς καταβάλει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου ως δωρεά για κοινωφελείς σκοπούς, επέβαλε σήμερα το μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων, όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στον 40χρονο γονέα μαθητή του εν λόγω σχολείου, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας βιαιοπράγησε σε βάρος καθηγητή, όταν αυτός δεν επέτρεψε στο παιδί του καταδικασθέντος να μπει στο σχολείο χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στην κατάθεσή του, ο καθηγητής που δέχθηκε την επίθεση αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν και τόνισε ότι, στην προτροπή του προς το παιδί του 40χρονου να φορέσει τη μάσκα για να μπει στο σχολείο, δέχτηκε από τον πατέρα του παιδιού μια κουτουλιά και μια κλωτσιά.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε για τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι δεν τον εκφράζει, καθώς, όπως είπε, δεν είναι βίαιος άνθρωπος.

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, τόνισε ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του κι επισήμανε ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα να βρίζει και να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο και να εξαπολύει απειλές, ειδικά μπροστά σε παιδιά, γι’ αυτό και πρότεινε την ενοχή του.

Ο 40χρονος κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Έξω από τον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συνάδελφό τους, ζητώντας παράλληλα την τιμωρία του γονέα που επιτέθηκε στον καθηγητή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο