Χάγη: Κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι | ΚόσμοςΦωτ. αρχείου REUTERS

Μήνυση εναντίον του Προέδρου του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι και «άλλων» για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 δολοφονιών, άσκησε σήμερα το γραφείου του Ειδικού Εισαγγελέα στη Χάγη. 

Το κατηγορητήριο είναι «το αποτέλεσμα μιας μακράς έρευνας και αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της Ειδικής Εισαγγελίας ότι μπορεί να αποδείξει όλες τις κατηγορίες, πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. 

Εν το μεταξύ, το ζήτημα του Κοσόβου συζήτησαν Πούτιν και Βούτσιτς στη Μόσχα, όπου ο  πρόεδρος της Σερβίας παρευρέθηκε στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα 75 χρόνια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Κατά την επίσκεψη του Βούσιτς στη Μόσχα εξετάσθηκε το ζήτημα του Κοσόβου εξαιτίας της κινητικότητας που παρατηρείται για το ζήτημα αυτό σε διεθνές επίπεδο.

Στις 27 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του ειδικού απεσταλμένου για το Κόσοβο του προέδρου Τράμπ, του Ρίτσαρντ Γκρένελ, θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο συνάντηση του προέδρου Βούτσιτς με την ηγεσία του Κοσόβου. Στην συνάντηση αυτή, όπως αναφέρθηκε από τον Γκρένελ, θα εξεταστούν ιδέες και τρόποι για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου -Πρίστινας.

Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο φαίνεται ότι θορύβησε την Μόσχα, αλλά και τις Βρυξέλλες.

Πηγή: Reuters

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο