Χαρίτσης σε Αναστασόπουλο για θέματα της ΠεριφέρειαςΜε το βουλευτή Αλέξη Χαρίτση συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: “Συζήτησαν για τα προβλήματα που πρόσφατα βιώνει ο αγροτικός τομέας, ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με τις τιμές της παραγωγής πατάτας και τις πρόσφατες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από τον καύσωνα. Διατυπώθηκαν κοινές απόψεις ως προς την κατεύθυνση της στήριξης και της ενίσχυσης των αγροτικών εισοδημάτων, μέσω ανάλογων αποζημιώσεων. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του πρωτογενή τομέα, όπως για παράδειγμα η συντήρηση των υφισταμένων και η δημιουργία νέων αρδευτικών έργων. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά για τις υποδομές άνω και κάτω ζώνης ΓΟΕΒ Παμίσου, των αρδευτικών γεωτρήσεων σε όλο το νομό καθώς και στην ωρίμανση μελετών και κατασκευή λιμνοδεξαμενών και αρδευτικών δικτύων”.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: “Ο κ. Χαρίτσης ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη για την διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου Τζάνε – Καλάμάκι, τα δρομολογημένα έργα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όπως τα οδικά έργα Μεσσήνη – Λάμπαινα, Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, καθώς και τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας Αίπειας και βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης. Συζητήθηκε επίσης το έργο που εκτελείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς επίσης και το έργο κατασκευής του άξονα Καλαμάτας – Μεθώνης. Τέλος όσον αφορά το σχεδιασμό της Περιφέρειας, ενημερώθηκε ο κ. Χαρίτσης για τα οδικά έργα που προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, όπως το Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου και παράκαμψη Γιάλοβας”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο