“Ψήφισμα Κουκούτση”: Αντιδεοντολογική συμπεριφορά και μεθόδευση Βασιλόπουλου καταγγέλλει ο ΚοσμόπουλοςΓια αντιδεοντολογική συμπεριφορά και μεθόδευση επικρίνει τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος στο θέμα του ψηφίσματος για τον Δημήτρη Κουκούτση που ενέκρινε η δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ αργά και μόνο με την παρουσία 15 δημοτικών συμβούλων, ενώ αρχικά το είχε αποσύρει.

Ο κ. Κοσμόπουλος κατακρίνει τον δήμαρχο για την ανάρτηση του συγκεκριμένου ψηφίσματος στην ιστοσελίδα του δήμου, ενώ δεν έγινε το ίδιο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής και του Δ. Κουκούτση.
Σε ανακοίνωσή του με τίτλο “Η αντιδεολογική συμπεριφορά του κ. δημάρχου”, ο Β. Κοσμόπουλος σημειώνει: “Τις τελευταίες εβδομάδες είμαστε μάρτυρες μιας απέλπιδος προσπάθειας του κ. δημάρχου, μέσα από ανακοινώσεις και δηλώσεις καταδίκης της Χρυσής Αυγής, να ξεχαστεί η συνεργασία του με τον καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κ. Κουκούτση.
Στο τελευταίο μάλιστα Δημοτικό Συμβούλιο, μόλις αντελήφθη ότι προ ημερησίας διατάξεως είχε τεθεί θέμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το οποίο θα είχε τη στήριξη του συνόλου της αντιπολίτευσης, κατέθεσε δικό του αναλόγου περιεχομένου ψήφισμα. Αντιλαμβανόμενος, όμως, ότι θα κατηγορούνταν από σύσσωμη την αντιπολίτευση για υποκρισία, το απέσυρε και προσπάθησε χωρίς βέβαια να τα καταφέρει, να κρυφτεί πίσω από την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως τελικά είχε διαμορφωθεί, απαιτώντας να αφαιρεθεί από αυτή η αναφορά στη συνεργασία του με τον κ. Κουκούτση.
Στο τέλος της συνεδρίασης όταν είχαν μείνει δύο τυπικά θέματα προς συζήτηση και 15 δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς το σύνολο σχεδόν των συμβούλων της αντιπολιτεύσεως γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ψήφισμα είχε αποχωρήσει (μετά από 5 ώρες και 30 λεπτά συνεδρίασης), ο κ. δήμαρχος επανέφερε λειτουργώντας απόλυτα αντιδεοντολογικά, το αρχικό του ψήφισμα. Το ψήφισμα αυτό έλαβε 12 ψήφους επί 15 παρόντων δημοτικών συμβούλων (12 της συμπολίτευσης και 3 της αντιπολίτευσης), όταν το Δημοτικό Συμβούλιο έχει 41. Το οποίο έσπευσε αμέσως να ανεβάσει στην ιστοσελίδα του δήμου, «ξεχνώντας» να ανεβάσει την εγκριθείσα με ψήφους 18 υπέρ και 12 κατά, απόφαση της πρότασης της αντιπολίτευσης.
Ολη αυτή η μεθόδευση του κ. δημάρχου την οποία περιγράψαμε ανωτέρω, αποδεικνύει την ιδιαίτερη αντίληψη που έχει για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και εξηγεί απόλυτα τις επιλογές των συνεργατών του, τις οποίες τον βεβαιώνουμε δεν πρόκειται να ξεχάσουν οι δημότες”.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο