Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για Νοσοκομείο ΚυπαρισσίαςΟμόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το ψήφισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σαράντος Κουκούμης, που αφορά τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αλλά και τις μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Πιο συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:
«α. Ενώ βρίσκεται προ των πυλών το δεύτερο “κύμα” πανδημίας του κορονοϊού -σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών- η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ να λειτουργήσει το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Καλαμάτας) και ως νοσοκομείο περίθαλψης Covid-19 χωρίς την αναγκαία στελέχωσή του με ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, θα έχει αρνητικές συνέπειες και για την συντριπτική πλειοψηφία των χρόνιων πασχόντων ασθενών, αλλά και των νοσούντων από άλλες ασθένειες, αφού τα ραντεβού τους θα ακυρώνονται ή θα εισάγονται με το “σταγονόμετρο”.
β. Η διασύνδεση του Νοσοκομείου –Κ.Υ. Κυπαρισσίας με το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Καλαμάτας) είχε ως συνέπεια, τα τελευταία χρόνια, τη σταδιακή υποβάθμισή του, αφού όχι μόνο δεν προσλήφθηκαν μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί για να καλύψουν τις κενές οργανικές θέσεις και να λειτουργήσουν οι κλινικές που προβλέπονται από τον κανονισμό αλλά με τις συχνές μετακινήσεις-αποσπάσεις ειδικευμένων γιατρών (διευθύντρια νεφρολογικής, διευθυντή χειρουργικής κ.α., αλλά και τις μετακινήσεις των παιδιάτρων για να καλύψουν εφημερίες του Νοσοκομείου Καλαμάτας πέραν από την αφάνταστη ταλαιπωρία και επικινδυνότητα αφού αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις (65 χλμ.) αφήνουν ακάλυπτο και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με συνέπεια καμία πλέον κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να μην μπορεί να λειτουργήσει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας, που έδειξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας πόσο σημαντικό είναι για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του λαού, δεν ανέχεται αυτή την κατάσταση, αυτή την υποβάθμιση.
Ψηφίζει ομόφωνα
Ζητά από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση:
1. Να αυξηθούν οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δημόσια υγεία.
2. Να καταργηθεί ο 1256/Β/11-04-2012 οργανισμός και να επανέλθει ο προηγούμενος που προέβλεπε 45 οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού, ενώ ο νέος 28, που τυπικά είναι καλυμμένες οι 19, αλλά με τις μετακινήσεις ούτε οι μισές.
3. Να αποσυνδεθεί το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, να αποκτήσει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια και να λειτουργήσει ως αυτόνομη μονάδα Β/θμιας φροντίδας υγείας.
4. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν όλες οι μονάδες Υγείας της Τριφυλίας (Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων – Φιλιατρών – Κοπανακίου και Νοσοκομείου Κυπαρισσίας) με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή για να μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της Τριφυλίας.
5. Να προσληφθούν άμεσα περισσότεροι παιδίατροι – σχολίατροι για να ελέγχουν τις σχολικές μονάδες από τυχόν κρούσματα κορωνοϊού. Οι δάσκαλοι δεν μπορούν να κάνουν ιατρικές διαγνώσεις. Καμία μετακίνηση γιατρού από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας».

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο