Όχι σκουπίδια-Όχι πλαστικά σε Θάλασσες και Ακτές


«Μια αυθόρμητη δράση για το περιβάλλον ας γίνει παράδειγμα για όλους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HELMEPA-Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος, με αφορμή δράση που διεξήχθη χωρίς να έχει προγραμματιστεί, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος, που αρκετός κόσμος έκανε τις μικρές ή μεγαλύτερες εκδρομικές του «αποδράσεις».

Όπως αναφέρει η HELMEPA:»Την 8η Ιουνίου, η παγκόσμια κοινωνία τίμησε τους Ωκεανούς θυμίζοντας σε όλους μας πως χρειάζονται την προστασία μας. Τους οφείλουμε την ευαισθησία και την κατανόηση μας καθώς από τη θάλασσα εξαρτάται η ίδια η ζωή μας.

Λίγες ημέρες πριν, την 4η Ιουνίου, η HELMEPA, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος συμπλήρωσε 38 χρόνια λειτουργίας. Η μη κερδοσκοπική αποστολή της, όπως την όρισαν οι ιδρυτές της Έλληνες ναυτικοί και πλοιοκτήτες είναι, μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση, να κινητοποιήσει τους ανθρώπους της ναυτιλίας να αλλάξουν συνήθειες και να προστατέψουν τις θάλασσες από τη ρύπανση των πλοίων. Με το γνωστό σε όλους Γλάρο της, η HELMEPA προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει και την ευρύτερη κοινωνία και κυρίως τις νέες γενιές. Η νέα Αφίσα του Γλάρου μόλις κυκλοφόρησε σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας μας.

Μεγάλη ήταν επομένως η ικανοποίηση μας όταν την Κυριακή 7 Ιουνίου ενημερωθήκαμε πως ορισμένοι εκδρομείς – ανάμεσα τους και Μέλη της HELMEPA – στην επίσκεψη τους σε κοντινό στην Αθήνα νησί, καθάρισαν μια απόμακρη παραλία και μετέφεραν πολλά σκουπίδια, κυρίως πλαστικά, στο κυρίως λιμάνι για αποκομιδή.

Η αυθόρμητη αυτή πρωτοβουλία δικαιώνει προσπάθειες δεκαετιών αποτελεί όμως και παράδειγμα για να το μιμηθούμε όλοι όσοι θυμόμαστε το διαχρονικό μήνυμα: Όχι σκουπίδια, Όχι πλαστικά σε Θάλασσες και Ακτές”.

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο