Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και στο λιανεμπόριο

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και στο λιανεμπόριο

[ad_1]

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και στο λιανεμπόριο

Την άποψη ότι «στο λιανεμπόριο δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων» εξέφρασε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Κόκκινο 91.4 Θεσσαλονίκης».

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μια νέα απόπειρα αξιοποίησης της κρίσης ως ευκαιρία για συγκέντρωση της αγοράς σε λίγους και ισχυρούς», υπογραμμίζοντας την «ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική στήριξη ειδικά των μικρών επιχειρήσεων που βλέπουν να χάνεται το 25 με 30% του ετήσιου τζίρου τους που υπολόγιζαν να γίνει τα Χριστούγεννα».

«Στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό καταθέσαμε στα πρακτικά ανακοινώσεις των παραγωγικών φορέων, όπου φαίνεται η απόγνωση του εμπορικού κόσμου», πρόσθεσε ο βουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε «τροπολογία ειδικά για αυτή την περίοδο, με προτάσεις για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος και εισόδημα έκτακτης ανάγκης στα πληττόμενα νοικοκυριά», οι οποίες «κοστολογούνται στα 2,3 δισ. και σε μεγάλο μέρος επιστρέφουν ως έσοδο στα δημόσια ταμεία».

«Παρότι η κυβέρνηση έχει σημαντικές δυνατότητες να στηρίξει την υγεία και την οικονομία», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης «συνεχίζει την ίδια πολιτική που δημιούργησε τρύπα 10 δισ. στα δημόσια έσοδα και οδήγησε το οικονομικό κλίμα και την προοπτική ανάκαμψης στο ναδίρ», ενώ συμπλήρωσε ότι «στον προϋπολογισμό για το 2021 έχουμε μειωμένες κοινωνικές δαπάνες, ειδικά για την υγεία κατά 600 εκατ., αυξημένα φορολογικά έσοδα και στάσιμες δημόσιες επενδύσεις».

«Ενώ σε όλη την Ευρώπη παραδέχονται ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν οδηγούν πουθενά, η κυβέρνηση της ΝΔ μας γυρνά στο παρελθόν με το σχέδιό της για ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη και στην υγεία, και συνολική αλλαγή υποδείγματος σε όφελος των πολύ λίγων» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αυτή είναι η λογική του προϋπολογισμού, της Έκθεσης Πισσαρίδη, την οποία διακινούν σαν ευαγγέλιο, αλλά και η λογική που μας έβαλε στην κρίση πριν από μερικά χρόνια», υπογράμμισε.

«Η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να στηριχθούν τώρα, και όχι να παραπέμπουμε στο μέλλον», τόνισε ο βουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι «ζητήσαμε εγκαίρως και επανερχόμαστε διαρκώς με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών». «Πρέπει να ρυθμιστεί και το ιδιωτικό χρέος που συσσωρεύεται μέσα στην κρίση, για να μην πέσουν οι μικρομεσαίοι στην μέγγενη του νέου πτωχευτικού», κατέληξε.

 [ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις