Αντίθετος με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις

Αντίθετος με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος - Επιστήμη & Ζωή - Ειδήσεις

[ad_1]

Κατά της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου τάχθηκε, μιλώντας στον Σκάι, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
 
“Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα… Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα”, εξήγησε.  

“Νομίζω – για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα – πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει, δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο, θα έχουμε αναζωπύρωση και ενίσχυση του δεύτερου κύματος αν πάμε σε πρόωρη κίνηση που θα φέρει ένταση και κορύφωση στην κυκλοφορία του ιού”, προειδοποίησε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος παρέπεμψε για άνοιγμα του λιανεμπορίου “ενδεχομένως μια εβδομάδα μετά…να το δούμε”. 

“Ο αριθμός κρουσμάτων έφτασε σε οροφή νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε και επιμένει, το ένα είναι συνάρτηση του αλλού. Μετά τις γιορτές θα δούμε αποκλιμάκωση έτσι όπως φαίνεται”, τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ακόμα και στις περιοχές με καλή εικόνα κρουσμάτων. “Η Θεσσαλονίκη του 1,5 εκατομμύριο πληθυσμού στις 7 Οκτωβρίου είχε επτά κρούσματα και στις 22 είχε αν θυμάμαι καλά 300, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

“Θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πρέπει να βρούμε τρόπο να απαλύνουμε τη δυσκολία στο μέτρο του δυνατού” σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν και οι λατρευτικοί χώροι. 

Πηγές: Σκάι

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις