“Ανταρσία στο Μωριά”: Ανησυχία για τα κρούσματα σε στρατευμένους στην Τρίπολη

“Ανταρσία στο Μωριά”: Ανησυχία για τα κρούσματα σε στρατευμένους στην Τρίπολη

[ad_1]

“Ανταρσία στο Μωριά”: Ανησυχία για τα κρούσματα σε στρατευμένους στην Τρίπολη

Τη διαμαρτυρία και την ανησυχία της για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε στρατευμένους στην 124 ΠΒΕ, στην Τρίπολη, εκφράζει η περιφερειακή παράταξη “Ανταρσία στο Μωριά”, επικρίνοντας δριμύτατα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το ΓΕΑ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Εντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα ότι σε στρατόπεδο στην Τρίπολη, και συγκεκριμένα στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) Πολεμικής Αεροπορίας έχουν εντοπιστεί πάρα πολλά κρούσματα σε σμηνίτες. Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, μια ΕΣΣΟ πολυάριθμη. Αντί να εντοπιστούν και να απομονωθούν από την αρχή τα κρούσματα, η πτέρυγα όλη τέθηκε σε καραντίνα, με αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, από 1-2 την ημέρα της κατάταξης σε 50 στις 2/12.
Τα ημίμετρα που παίρνει το ΓΕΑ και το υπουργείο Αμυνας στις κατατάξεις των νεοσυλλέκτων εξαντλούνται στις θερμομετρήσεις και μόνο σε rapid test που σε συνδυασμό με τις άθλιες κτηριακές εγκαταστάσεις και τις συνθήκες στοιβάγματος των νεοσυλλέκτων ευθύνονται για τη διασπορά. ΓΕΑ και υπουργείο Aμυνας δεν δίνουν τα χρήματα που απαιτούνται για τα μοριακά τεστ την ίδια στιγμή που δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά όπλων και για την πρόσληψη μισθοφόρων στρατιωτών και συνοριοφυλάκων. Μόνιμη επωδός τους η «ατομική ευθύνη». Μας θεωρούν όλους αναλώσιμους. Δηλώνουμε όμως ξεκάθαρα ότι δεν θα πεθάνουμε για το στρατό τους και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.
Να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση και να παρθούν άμεσα μέτρα για τον κορονοϊό τώρα: Να γίνουν τώρα τεστ σε όλους και οι απαραίτητες απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία. Αποσυμφόρηση τώρα της 124 ΠΒΕ χρησιμοποιώντας το άδειο στρατόπεδο του Πεζικού, εφαρμόζοντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους νοσούντες. Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, εξασφάλιση θέρμανσης, μέσων καθαριότητας και ατομικής προστασίας. Να παρθούν μέτρα ενάντια στο συνωστισμό. Να δοθούν νωρίτερα μεταθέσεις. Να δοθούν άγραφες άδειες και ο Στρατός να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων. Σε όλα τα στρατόπεδα να υπάρχουν στρατιωτικοί γιατροί”.

(Φωτογραφία αρχείου)[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις