Για τη Γερμανία αναχώρησαν 86 αιτούντες άσυλο και για τις Βρυξέλλες 11 ασυνόδευτα παιδιά

Για τη Γερμανία αναχώρησαν 86 αιτούντες άσυλο και για τις Βρυξέλλες 11 ασυνόδευτα παιδιά

[ad_1]

Αναχώρησε σήμερα ομάδα 86 αιτούντων άσυλο , στην πλειονότητα τους από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με προορισμό το Αννόβερο της Γερμανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους. Ολοκληρώθηκε έτσι, παρά τις δυσκολίες που έχει επιβάλει η πανδημία, όπως επισημαίνει το υπουργείο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετεγκατάστασης 1.024 αιτούντων άσυλο που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο.  

Συνολικά έχουν ήδη αναχωρήσει για Γερμανία, περισσότερα από 1.500 άτομα. Τους προσεχείς μήνες αναμένεται να αναχωρήσουν επιπλέον 1.260 άτομα – κυρίως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.  

Νωρίτερα το πρωί σήμερα, είχαν αναχωρήσει επίσης 11 ασυνόδευτοι ανήλικοι, με προορισμό τις Βρυξέλλες.  

Παρόντες στο αεροδρόμιο ήταν ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, η επιτετραμμένη της γερμανικής πρεσβείας κα. Heike Dettmann και η Βελγίδα πρέσβης κα. Francoise Gustin. 

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. [ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις