Δήμος Μεσσήνης: Διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές

Δήμος Μεσσήνης: Διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές

[ad_1]

Δήμος Μεσσήνης: Διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές

Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στους μαθητές προσφέρει ο Δήμος Μεσσήνης, με την ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι μπορούμε να περνάμε ευχάριστα ακόμα και όταν υπάρχουν δυσκολίες.

Ειδικότερα, ο Δήμος Μεσσήνης εδραίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την άμεση συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς προχώρησε σε δημιουργία αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας και το πρωτοπόρο Ερευνητικό Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Με την έναρξη αυτής της συνεργασίας ξεκινά μια προσφορά προς τους μαθητές και τους δασκάλους της περιοχής, για την οποία θα υπάρξει απευθείας ενημέρωση των σχολείων. Πρόκειται για πρόσβαση σε εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας, τα οποία προσφέρονται δωρεάν, αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Συγκεκριμένα, το ελεύθερο παιχνίδι Γριφομπότ (http://grifobot.gr) αποτελεί ένα παιχνίδι μάθησης με παράλληλη εκμάθηση βασικών στοιχείων κώδικα. Στο πλαίσιο ανάπτυξης του παιχνιδιού, δημιουργήθηκε μία έκδοση (επιπλέον του κανονικού παιχνιδιού) που αφορά καθηγητές και τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούν κουίζ για τους μαθητές τους πάνω σε πράγματα που έχουν κάνει μέσα στην τάξη, και στη συνέχεια οι μαθητές μέσω της διαδικασίας εκτέλεσης κουίζ ελέγχουν τις επιδόσεις τους. Ο Δήμος Μεσσήνης θα δώσει σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτή τη λειτουργία, και οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους θα προσκαλέσουν τους μαθητές των σχολείων να παίξουν.
Το ΓΑΒGames αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα που απευθύνεται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παρέχει κάποια εργαλεία σε δασκάλους που ασχολούνται με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες για να εφαρμόσουν τεχνικές μάθησης εξ αποστάσεως.
«Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να πραγματοποιήσουμε δράσεις και ενέργειες υπέρ των δημοτών μας και να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα της τεχνολογίας και της καινοτομίας καθώς και την πορεία μας προς το ψηφιακό μέλλον. Και σε αυτή την προσπάθεια θα πορευόμαστε μαζί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις