Εμβόλιο Moderna: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές σε εφήβους – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις

Εμβόλιο Moderna: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές σε εφήβους - Επιστήμη & Ζωή - Ειδήσεις

[ad_1]

Τη χορήγηση των πρώτων δόσεων εμβολίου σε εθελοντές στη Φάση 2/3 της μελέτης για το υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19 σε εφήβους, ανακοίνωσε η Moderna.

Η Φάση 2/3 της μελέτης αναμένεται να εγγράψει στη διαδικασία 3.000 υγιείς εθελοντές από τις ΗΠΑ, ηλικίας από 12 έως κάτω των 18 ετών. Οι πρώτοι έφηβοι εθελοντές έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η μελέτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την BARDA και στόχο έχει την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική νεαρότερη ηλικιακά ομάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινάμε τη Φάση 2/3 για το εμβόλιο mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ. Ο στόχος μας είναι, μέχρι την άνοιξη του 2021, να έχουμε εξασφαλίσει τα πρώτα δεδομένα που θα στηρίζουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς», σχολίασε ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. «Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα προστατεύει τους εφήβους, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο, στο φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας του».

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις