Εντάσσονται και τα νομικά πρόσωπα στις αποζημιώσεις – News.gr

Εντάσσονται και τα νομικά πρόσωπα στις αποζημιώσεις – News.gr

[ad_1]

Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για εταιρείες, κοινωφελή ιδρύματα, σωματεία

Αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών και στα νομικά πρόσωπα που έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα τα οποία ενοικιάζουν σε επιχειρήσεις που έχουν κατεβάσει ρολά με κρατική εντολή ή και σε εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Πρόκειται για εταιρείες, σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κοινωφελή ιδρύματα και κληροδοτήματα που έχουν εξαιρεθεί από την κρατική επιδότηση για τα μειωμένα ενοίκια και ασκούνται έντονες πιέσεις για την ενσωμάτωση τους στην ατζέντα με τις κρατικές παρεμβάσεις.

Από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία και τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων μέχρι σήμερα χιλιάδες νομικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων κοινωφελή ιδρύματα και κληροδοτήματα δεν έχουν λάβει από το κράτος  ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν υποστεί.

Αντίθετα, τα φυσικά πρόσωπα που ενοικιάζουν ακίνητα έχουν κερδίσει επιστροφή φόρου για το 30% των μειωμένων ενοικίων ενώ για τα χαμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το 50% των ενοικίων που δεν εισέπραξαν από τους ενοικιαστές τους.

Όσοι μάλιστα ενοικιάζουν ακίνητα σε επιχειρήσεις οι οποίες θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή την περίοδο των εορτών, θα λάβουν το 20% των ενοικίων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο αλλά θα έρθει στη συνέχεια το κράτος να τους αποζημιώσει για το 60% του μηνιαίου μισθώματος και όχι της χασούρας που θα έχουν ποσό που θα πιστωθεί απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, το οποίο θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Η εξαίρεση των νομικών προσώπων – εκμισθωτών ακινήτων από την κρατική επιδότηση για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το υποχρεωτικό κούρεμα των ενοικίων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Το θέμα εξετάζεται στην βάση των δημοσιονομικών αντοχών του προϋπολογισμού και εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» η αποζημίωση και των νομικών προσώπων από το κράτος για τα χαμένα ενοίκια θα προβλέπεται σε σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει τις επόμενες μέρες στη βουλή.

Σχετικά Tags

Υπουργείο Οικονομικών ενοίκια[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις