Κορωνοϊός: Oλα ανοικτά για νέα μέτρα – Στο επίκεντρο Κοζάνη και Δυτική Αττική – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Oλα ανοικτά για νέα μέτρα - Στο επίκεντρο Κοζάνη και Δυτική Αττική - Επιστήμη & Ζωή - Ειδήσεις

[ad_1]

Σαφές μήνυμα ότι «όλα είναι στο τραπέζι» έστειλε ο Βασίλης Κικίλιας λέγοντας ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται.

Όπως μάλιστα δήλωσε διεξάγεται ήδη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή αναφορικά με την κατάσταση που κρίνεται σοβαρή κατά κύριο λόγο με τον νομό Κοζάνης αλλά και την Δυτική Αττική.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας βλέπουμε περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στους νομούς: Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. 

Τόνισε ότι αν εμφανιστούν σημάδια επιβάρυνσης της κατάστασης η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει μέτρα. “Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια που έκαναν όλες αυτές τις εβδομάδες οι συμπολίτες μας. Εάν και εφόσον επιδεινωθούν επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες που θα προκύψουν”. 

Σφράγισμα

“Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα με τοπικούς φορείς. Αν χρειαστεί, τόνισε ο υπουργός, θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι σπίτι.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Αμέσως μετά ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

“Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του, κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί”.

Πηγές: Euro2day

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις