Μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού ζητούν οι δικηγόροι- Οι προτάσεις του ΔΣΑ

Μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού ζητούν οι δικηγόροι- Οι προτάσεις του ΔΣΑ

[ad_1]

Αναγκαία θεωρεί την άμεση οικονομική στήριξη των δικηγόρων οι οποίοι έχουν πληγεί δραστικά από τις συνέπειες της πανδημίας,  η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ενώ ζητά την λήψη οικονομικών και φορολογικών μέτρων.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή μετά την τελευταία συνεδρίασή της, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μετά την έκδοση της νέας ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων από 7.12.2020 και εφεξής και τη μερική λειτουργία τους, υπό το ισχύον καθεστώς, για όλο τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί αναγκαία την άμεση οικονομική στήριξη του κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί δραστικά από τις συνέπειες της πανδημίας και συνεχίζει να πλήττεται».

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή διεκδικεί:

  • Την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για την καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3996/2011, ώστε το χορήγημα αυτό να καταβληθεί στους δικηγόρους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2020.
  • Την αναστολή των τρεχουσών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μηνός Δεκεμβρίου 2020.
  • Τον καθορισμό των δικαιούχων του 5ου και 6ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής με βάση τη μείωση του εισοδήματός τους μόνο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα, άλλωστε, και με τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες. Στις περιφερειακές ενότητες, που έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες αυξημένου κινδύνου, δεν θα πρέπει να ισχύει η μείωση του εισοδήματος κατά 20%, όπως ισχύει και για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία.
  • Την άμεση ειδική οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων γονέων ανηλίκων τέκνων, οι οποίοι, λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και των αναγκών που ανακύπτουν για την επίβλεψη και τη συμμετοχή των ανηλίκων τέκνων τους στην τηλεκπαίδευση, έχουν περιορίσει πλήρως ή σε σημαντικό βαθμό την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
  • Την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για τη μείωση του μισθώματος επαγγελματικής στέγης και για το μήνα Δεκέμβριο 2020.

 

Προτεινόμενα για εσάς[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις