Μαντάς: “Ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων”

Μαντάς: “Ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων”

[ad_1]

Μαντάς: “Ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων”

Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων ανέδειξε με την ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2021, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς.

Τόνισε ότι “η επιστρεπτέα προκαταβολή, οι αναστολές εργασίας του προσωπικού και το μέτρο μείωσης του ενοικίου, θα καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων”. Παρατήρησε, όμως, πως “τα εμπορεύματα, τα οποία μένουν απούλητα, θα αποτελέσουν θηλιά στον λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων μικροεμπόρων” και χαρακτήρισε “καταστροφικές τις συνέπειες της πανδημίας για τον εμπορικό κλάδο”, ζητώντας από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, ώστε να βρεθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης για αυτές τις επιχειρήσεις.
Ο κ. Μαντάς, επίσης, στάθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν έντονα τη Μεσσηνία το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, σημείωσε την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην υλοποίηση έργων υποδομής, εστιάζοντας στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου και των τμημάτων Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη και Τσακώνα-Καλό Νερό, στην επιτάχυνση της διαδικασίας παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, αλλά και στην ολοκλήρωση των μεγάλων αρδευτικών έργων του νομού, τα οποία πιθανόν να μπορούν να στηριχθούν μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης. Επιπλέον, επεσήμανε ότι “αναμένεται ακόμα η χρηματοδότηση για την αναδιάρθρωση των συκεώνων, όπως και η ένταξη σε προγράμματα στήριξης των πληττόμενων θερμοκηπίων της Τριφυλίας”.
Οσον αφορά στα επιμέρους σημεία τού υπό ψήφιση προϋπολογισμού, ο κ. Μαντάς στάθηκε στα 7,5 δισ. ευρώ που προβλέπονται για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας το 2021, στην αθροιστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, στη δυνατότητα για νέες προσλήψεις με ταυτόχρονη απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, καθώς και στην περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ σε κατηγορίες και κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία, χωρίς παράλληλα να εισάγεται κανένας νέος φόρος. Ειδικά για το ΕΣΥ, ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι “προβλέπεται «μαξιλάρι» 3 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να διοχετευθούν σε αναβάθμιση των υποδομών και του υγειονομικού προσωπικού, στο οποίο είμαστε όλοι ευγνώμονες για το σπουδαίο έργο που επιτελεί καθημερινά στα νοσοκομεία όλης της χώρας”.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε ότι “ο φετινός προϋπολογισμός έχει έντονο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο, γιατί στοχεύει στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας, ενισχύοντας την εργασία και την απασχόληση και εφαρμόζοντας πολιτικές και πρακτικές που κυριαρχούν σχεδόν σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο”, ενώ σημείωσε ότι χάρη “στην κυβέρνηση της Ν.Δ. κυριαρχούν πλέον και στην πατρίδα μας”.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις