«Ο εμβολιασμός είναι ευθύνη. Ακούστε τους αξιόπιστους»

«Ο εμβολιασμός είναι ευθύνη. Ακούστε τους αξιόπιστους»

[ad_1]

Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη, τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού ΥγείαςΧανς Κλούγκε, στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, κατά την ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.  Ο κ. Κλούγκε απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Είναι ζωτικής σημασίας όλοι μας να τηρήσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε το πλήθος, τη στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους, σημείωσε ο Χανς Κλούγκε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αποστασιοποίηση.

Φέτος αντιμετωπίσαμε μία πρόκληση που συγκλόνισε τον τρόπο ζωής μας, είπε ο Χανς Κλούγκε, προσθέτοντας ότι είναι μία πρόκληση που μπορούμε να ξεπεράσουμε αν κάνουμε τις καλύτερες επιλογές.

Τόνισε ότι ο ρόλος που παίζει ο καθένας μας στην κοινότητα θα καθορίσει αποφασιστικά την πορεία της Covid-19 από εδώ και πέρα. «Είτε, λοιπόν, θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ, θα κρατήσουμε ως αυτό το σημείο τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός και παρότρυνε τους πολίτες να αναζητήσουν αξιόπιστες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές.

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές», διαμήνυσε ο κ. Κλούγκε.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να διανεμηθούν τα εμβόλια για την Covid-19 με δίκαιο, δεοντολογικό και διαφανή τρόπο.

Επισήμανε ότι βρίσκεται πάντα σε επαφή με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πήγε στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβρη για διαβουλεύσεις.

Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε στον πόλεμο κατά της πανδημίας, τόνισε ο Χανς Κλούγκε.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις