Παρατείνεται η χορήγηση προνοιακών επιδομάτων από τον Δήμο Καλαμάτας

Παρατείνεται η χορήγηση προνοιακών επιδομάτων από τον Δήμο Καλαμάτας

[ad_1]

Παρατείνεται η χορήγηση προνοιακών επιδομάτων από τον Δήμο Καλαμάτας

Παρατείνεται η χορήγηση επιδομάτων, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.

Οσον αφορά νέες αιτήσεις για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και επίδομα στέγασης για το Δεκέμβριο, οι πολίτες θα αποστέλλουν σκαναρισμένα όλα τα δικαιολογητικά στις εξής διευθύνσεις email μέχρι 24 Δεκεμβρίου:
f.karras@kalamata.gr
s.tziamourani@kalamata.gr
e.mavrogianni@kalamata.gr
e.panagiotopoulou@kalamata.gr
v.kanellopoulos@kalamata.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27213 60642, 27213 60780, 27213 60650, 27213 60651, 27213 60653.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

– Τα δικαιολογητικά για το ΚΕΑ είναι:
Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή άδειας παραμονής. Ε1 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού. Λογαριασμός τράπεζας. ΔΕΗ (απόκομμα λογαριασμού). Βεβαιώσεις φοίτησης μαθητών από το σχολείο για παιδιά ηλικίας 5-15 ετών. Επιμέλεια τέκνων για μονογονεϊκές οικογένειες σε περίπτωση διαζυγίου. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για άγαμες μητέρες. Εντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο με γνήσιο υπογραφής για τα ενήλικα μέλη που φιλοξενούνται στο νοικοκυριό και δεν μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία να υπογράψουν.
Για διαμένοντες σε ενοικιαζόμενη κατοικία: Ηλεκτρονικό μισθωτήριο τουλάχιστον σε ισχύ έξι μηνών.
Για διαμένοντες σε ιδιόκτητη κατοικία: Ε9. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας στο όνομα του αιτούντα.
Για διαμένοντες σε παραχωρημένη κατοικία: Ε2 του παραχωρούντα που όπου αναγράφεται το 100% της παραχώρησης. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας στο όνομα του αιτούντα.
Σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της αίτησης προσκομίζεται η απόφαση του ΚΕΠΑ.
Τα άνεργα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να έχουν εγγραφεί στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση εργασίας μέλους του νοικοκυριού τους τελευταίους 6 μήνες προσκομίζεται βεβαίωση ενσήμων του ΙΚΑ των τελευταίων 6 μηνών.

– Τα δικαιολογητικά για το επίδομα στέγασης:
Ηλεκτρονικό μισθωτήριο με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά την υποβολή του επιδόματος. Ε1 όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού. ΔΕΗ στο όνομα του αιτούντα ή του/της συζύγου. Τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του αιτούντα. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή άδεια παραμονής όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού. Εντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο με γνήσιο υπογραφής για τα ενήλικα μέλη που φιλοξενούνται στο νοικοκυριό και δεν μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία να υπογράψουν.

Αναπηρικά προνοιακά επιδόματα και επίδομα γέννας:
Για δημότες Καλαμάτας: 27213 60653 και
e.raftopoulou@kalamata.gr
Για δημότες υπόλοιπων δήμων Μεσσηνίας 27213 60652 και
m.charizopoulou@kalamata.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού έχει παραταθεί από τον Νοέμβριο και για 3 μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.
Α. Μήνας έγκρισης αιτήσεων:
Μάιος 2020, Ιούνιος 2020, Ιούλιος 2020.
Β. Μήνας αρχικής επανυποβολής:
Νοέμβριος 2020, Δεκέμβριος 2020, Ιανουάριος 2021
Γ. Μήνας επανυποβολής (μετά την παράταση):
Φεβρουάριος 2021, Μάρτιος 2021, Απρίλιος 2021.
Υπενθυμίζεται ότι: α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά. β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «Νέα» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης. γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις