Πετράκος και Δρούγκας κατά Νίκα και Σκαντζού

Πετράκος και Δρούγκας κατά Νίκα και Σκαντζού

[ad_1]

Πετράκος και Δρούγκας κατά Νίκα και Σκαντζού

Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζού εξαπολύουν οι σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Οι δύο σύμβουλοι καταγγέλλουν ότι δεν τηρήθηκε ο κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνεδρίαση που ζήτησαν 29 μέλη του. Αναλυτικά η δήλωση των συμβούλων της Αγωνιστικής Συνεργασίας: “Όταν 29 περιφερειακοί σύμβουλοι σας ζητάνε με υπογραφές έκτακτο συμβούλιο για να συζητηθούν 6 θέματα, εκ των οποίων τα 4 δεν συζητούνται για μήνες και επιπλέον έχουμε συναποφασίσει ως Περιφερειακό Συμβούλιο ότι έπρεπε να συζητηθούν στο συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου, είστε υποχρεωμένοι να καλέσετε όπως ορίζει ο κανονισμός έκτακτο συμβούλιο εντός 6 ημερών, δηλαδή την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. Εσείς όμως, όχι μόνο για μια ακόμη φορά δεν εφαρμόζετε τον κανονισμό και δεν σέβεστε τις αποφάσεις, αλλά ενώ μας ζητάτε συναίνεση για να μπουν και απ’ την πλευρά του περιφερειάρχη «δύο-τρία απλά θεματάκια μετά φυσικά από αυτά που ζητάτε» και εμείς σας δίνουμε συναίνεση, διαπιστώνουμε το απόγευμα της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου ότι όχι μόνο δεν τηρείτε την προφορική συμφωνία, αλλά βάζετε 10 πολύ σοβαρά θέματα πριν από αυτά που έχουμε ζητήσει εμείς οι 29 με τις υπογραφές μας και το αποκορύφωμα της αναξιοπιστίας και του εμπαιγμού σας, είναι ότι στέλνετε και δεύτερη πρόσκληση όπου μιάμιση ώρα πριν την τακτική συνεδρίαση καλείτε και δεύτερη ειδική συνεδρίαση με θέμα τη συζήτηση του προϋπολογισμού! Ε τότε, κύριε Νίκα και κύριε Σκαντζέ μας υποχρεώνετε να σας πούμε ότι είστε πλήρως αναξιόπιστοι ή όπως λέει ο λαός μας δεν έχετε «μπέσα».
Οφείλουμε όμως με λύπη να πούμε κ. πρόεδρε και κ. περιφερειάρχη, πως εκτός από αναξιοπιστία δείχνετε και έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία. Επειδή όμως στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα δημοκρατία και επειδή έχετε παραβιάσει πολλές φορές τον κανονισμό αλλά και μας έχετε πει ότι δεν σέβεστε ιδιαιτέρως τις αποφάσεις, με τις οποίες δεν συμφωνείτε (είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις σας «δεν θα εφαρμόσω κάτι που δεν συμφωνώ», όπως επίσης είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις του ΠεΣυΠ με τις οποίες δεν συμφωνείτε αναρτώνται μετά από βδομάδες ή και μήνες), γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε να τονίσουμε ότι το ποτήρι ξεχείλισε και οι απόψεις του Λουδοβίκου του 14ου «το κράτος είμαι εγώ» και «η καθυπόταξη του μονάρχη στο νόμο του λαού είναι υψίστη καταστροφή που μπορεί να συμβεί σε έναν ευγενή της σειράς μας», σαρώθηκαν από το Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση. Συνεπώς οφείλει ο κάθε συνάδελφος περιφερειακός σύμβουλος να μην επιτρέψουμε να γίνει μόνιμη αυτή η συμπεριφορά που δείχνει πολιτική θρασύτητα, έλλειψη μπέσας, αντιδημοκρατική αντίληψη και απαξιώνει όλους τους συναδέλφους που δεν είναι στην παράταξη του περιφερειάρχη, αλλά προσβάλλει και τα δημοκρατικά αισθήματα και των συναδέλφων της πλειοψηφίας, γιατί κ. πρόεδρε και κ. περιφερειάρχη, αν δεν υπάρχει μεταξύ μας μπέσα τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους, να δώσουμε την πρέπουσα πολιτική και θεσμική δημοκρατική απάντηση σε αυτές τις αχαρακτήριστες συμπεριφορές που μας προσβάλλουν, αλλά κυρίως προσβάλλουν βάναυσα τη δημοκρατία και το θεσμό. Εδώ θα κριθεί ο κάθε συνάδελφος και κάθε συναδέλφισσα, διότι όπως τονίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος «η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Το ίδιο προφανώς ισχύει και στην Περιφέρειά μας”.[ad_2]

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις