2η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων, Σάββατο 26/9Η 2η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων έρχεται το τελευταίο Σάββατο του Σεπτέμβρη. Φέτος για δεύτερη χρονιά τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας ενώνονται και γιορτάζουν την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων με ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Λέσχες Ανάγνωσης. Στις μικρές ή μεγάλες παρέες ανθρώπων που συναντιούνται μια φορά τον μήνα και μιλούν για βιβλία.
Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι τα στέκια των Λεσχών Ανάγνωσης. Είναι οι χώροι που φέρνουν κοντά τους βιβλιόφιλους της κάθε γειτονιάς, οι χώροι που προωθούν τον διάλογο γύρω από το βιβλίο. Είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να γίνουμε, έστω και για λίγο, μέλη μιας Λέσχης Ανάγνωσης σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο. Να ζήσουμε την εμπειρία που για μερικούς κρατά χρόνια ολόκληρα, ενώ για άλλους τώρα πρόκειται να ξεκινήσει.

Τι θα γίνει εκείνη την ημέρα

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει όλη η χώρα μια λέσχη! Τι σημαίνει αυτό; Τα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στην Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων ετοιμάζουν νέες Λέσχες Ανάγνωσης, για μικρούς και μεγάλους, εορταστικές θεματικές συναντήσεις και live streaming. Οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μια παρέα, να συζητήσουν για βιβλία και να συνομιλήσουν με αγαπημένους και αγαπημένες συγγραφείς. Τα μικρά παιδιά θα συμμετάσχουν σε πρωτότυπες δράσεις και θα παίξουν με αφορμή αγαπημένα βιβλία!

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη κατόπιν επικοινωνίας για κράτηση θέσης με το εκάστοτε βιβλιοπωλείο. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο