2 είναι τα επιβεβαιωμένα

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 17

                               2 είναι τα επιβεβαιωμένα

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ-ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΣΧΟΥΝ.

Έντονες είναι οι φήμες στην κοινωνία της Ελασσόνας ότι τα κρούσματα του κορονοιού ανήλθαν σε 17, χωρίς όμως αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για την ώρα επίσημα από τις υγειονομικές αρχές τα κρούσματα είναι δύο, ένα στο Λύκειο και ένα στο Γυμνάσιο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του Λυκείου μας έκανε γνωστό ότι το τμήμα Α2 στο οποίο φοιτά η μαθήτρια που βρέθηκε θετκή, έκλεισε σύμφωνα με τις εντολές της αρμόδιας υγειονομικής αρχής, ωστόσο τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά μέσω διαδικτύου.

Μάλιστα μας επισήμανε ο διευθυντής ότι όσοι μαθητές δεν θα συμμετέχουν στην διαδικτυακή διδασκαλία θα χρεώνονται με απουσία.

Δηλώσεις για το πρόβλημα που ανέκυψε με τα θετικά κρούσματα του κορονοιού έκαναν ο Δήμαρχος, Ελασσόνας κ. Γάτσας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευαγγέλου.

Ν. Γάτσας: “Μας ανησυχούν τα κρούσματα στα σχολεία – Απαιτείται προσοχή απ’ όλους”

Υπευθυνότητα από όλους για την τήρηση των μέτρων προστασίας ζητάει εκ νέου  σήμερα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με αφορμή τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων του κορωνοϊού στην πόλη της Ελασσόνας και συγκριμένα σε δύο σχολικές μονάδες.

Μετά από ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος από τους διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων,  για δύο μεμονωμένα κρούσματα με covid-19,  το πρώτο στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας και το δεύτερο στο Γυμνάσιο Ελασσόνας, ο δήμος Ελασσόνας είναι σε συνεχή επαγρύπνηση τηρώντας όλες τις οδηγίες από τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ.

Δίνει βαρύτητα στην σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση των χώρων στις σχολικές μονάδες και εφιστά την προσοχή σε όλους τους μαθητές που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα να μην συμμετέχουν σε δραστηριότητες που έχουν επαφή με πολλά άτομα και να επισκεφτούν άμεσα τον γιατρό τους  ή το κέντρο υγείας Ελασσόνας, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού.

Για προληπτικούς λόγους και μετά από συνεννόηση με τον ΟΚΠΑΠ, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας, όσο και όλοι οι κλειστοί αθλητικοί χώροι.»

Ευαγγέλου για τα κρούσματα σε σχολεία της Ελασσόνας

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας  ενάντια στον κορωνοιό.

Μετά την ανακοίνωση των δύο κρουσμάτων σε Σχολεία της περιοχής Ελασσόνας θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων για να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και με ψυχραιμία, προκειμένου να διαχειριστούμε την δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα και τώρα και στην περιοχή μας.

Μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη των δύο κρουσμάτων σε σχολεία της περιοχής μας, είχα την δυνατότητα να επισκεφτώ και να συνομιλήσω με τον διευθυντή του Λυκείου Ελασσόνας κ. Πέτρο Δημοβέλη, προκειμένου να ενημερωθώ για την κατάσταση αλλά και για τα μέτρα προστασίας που τηρούνται στην σχολική αυτή ομάδα αλλά και τις υπόλοιπες.

Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου για άλλη μια φορά να κάνω έκκληση για την τήρηση των μέτρων του ΕΟΔΥ, αλλά και να συστήσω σε όλυς τους συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην έχουμε επέκταση του ιού και σε άλλα άτομα.

Χρειάζεται πάνω από όλα ψυχραιμία και υπευθυνότητα για να βγούμε δυνατοί από αυτή την δύσκολη συγκυρία.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο