40 πυροφύλακες στο Δήμο Καλαμάτας 

 

Σαράντα πυροφύλακες πρόκειται να προσλάβει τη φετινή αντιπυρική περίοδο ο Δήμος Καλαμάτας. Η πρόσληψή τους αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την εισήγηση, “προτείνεται δίμηνης διάρκειας εργασία (από 15 Ιουνίου έως 14 Αυγούστου), με δυνατότητα παράτασης έως 2 ακόμα μήνες (από 15 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου και από 15 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου), για την άμεση αναγγελία και απόκριση σε περίπτωση πυρκαγιάς και σε επίπεδο πρόληψης την εκτέλεση προληπτικών αντιπυρικών εργασιών, τη φύλαξη και τον καθαρισμό των ευπαθών περιοχών του Δήμου Καλαμάτας. Η παράταση του τελευταίου χρονικού διαστήματος (από 15 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου) αφορά μόνο έως 15 εργάτες πυροπροστασίας και όχι το σύνολο των 40”.

Αναφέρεται ότι οι πυροφύλακες θα κατανεμηθούν σε όλες τις κοινότητες του δήμου (σύνολο 33) και στην Κοινότητα Καλαμάτας, όπου προτείνεται η τοποθέτηση περισσότερων του ενός, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ευπαθείς περιοχές μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο