5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας


Λιγότερο από δύο 24ωρα έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής» για να υποβάλουν την αίτηση χορήγησης του ποσού. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου είχαν οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport», την αίτηση 51.459 επιχειρήσεις.

 

Εμπορικά κέντρα, αρχαιολογικοί χώροι, βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι ανοίγουν σήμερα στο πλαίσιο της μετάβασης σε μία «νέα κανονικότητα». Σε αυτήν οι μετακινήσεις επιτρέπονται και εκτός νομού σε όλη την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και την Κρήτη.Τι επιστρέφει στη ζωή μας. 

 

Στο βωμό των προσπαθειών ανάσχεσης της νόσου, έκλεισαν σύνορα, επιβλήθηκαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρέλυσαν οι εφοδιαστικές αλυσίδες. Εμπόδια υψώθηκαν και στην ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και υπηρεσιών. Αυτή η κρίση θα μπορούσε να βάλει το τελευταίο καρφί στο «φέρετρο» της παγκοσμιοποίησης.

 

Τις 14.720 έφτασαν οι αιτήσεις εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία που υποβλήθηκαν ψηφιακά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Η προθεσμία λήγει στα τέλη του μήνα. Για τα δημοτικά οι αιτήσεις θα γίνονται κανονικά στα σχολεία έως και 29 Μαΐου 

 

Αρκετά τεστ αντισωμάτων έχουν κάνει την εμφάνισή τους αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά. Το κάθε ένα από αυτά έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δίνει τα ανάλογα ποσοστά ευαισθησίας ως προς την διάγνωση. Ένα εξ αυτών είναι το κινεζικό Maglumi, το οποίο έχει λάβει θετικά σχόλια από μεγάλη μερίδα επιστημόνων.

 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο