5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςαύριο το απόγευμα θα ανακοινώσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό. Το σχέδιο  θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς. Βασικοί πυλώνες της τρίτης φάσης οικονομικής στήριξης είναι η διατήρηση της απασχόλησης και του εισοδήματος, η ενίσχυση της ρευστότητας και οι φορολογικές παρεμβάσεις.

 

Μία γερή δόση ελπίδας προσφέρουν τα πρώτα αποτελέσματα μίας κλινικής δοκιμής ενός εμβολίου της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Moderna, με έδρα στη Βοστώνη. Κατά το πρώιμο αυτό στάδιο της δοκιμής, και οι 45 συμμετέχοντες ανέπτυξαν αντισώματα στον Covid-19. Ράλι στις αγορές. 

 

Νομοσχέδιο με το οποίο τερματίζεται η ελεύθερη μετανάστευση των εργαζομένων από την Ε.Ε., ενέκριναν χθες οι βουλευτές στη Βρετανία, σε μια ψηφοφορία που έφερε στο φως το θέμα των αλλοδαπών νοσηλευτών και γιατρών εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Το νομοσχέδιο καταργεί από το 2021 τα ειδικά δικαιώματα μετανάστευσης που είχαν οι πολίτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε., Ισλανδία, Νορβηγία και Λίχτενσταϊν) και της Ελβετίας.

 

Έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στο νότιο τμήμα της Κρήτης. Από τις 2:00, οπότε εκδηλώθηκε σεισμική δόνηση εντάσεως 5,2 Ρίχτερ -με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 77 χιλιόμετρα νότια της Άρβης- και μέχρι τις 8:00, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, έχουν καταγραφεί περισσότερες από δέκα σεισμικές δονήσεις, εντάσεως από 3 έως 3,9 Ρίχτερ.

 

Στην Ολομέλεια συζητείται σήμερα Τρίτη η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για την επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Διαβάστε για τη στάση των κομμάτων και τους μάρτυρες. 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο