5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας


Το νέο φορολογικό σχέδιο δεν φέρνει μόνο κίνητρα για επενδυτές και ξένους συνταξιούχους. Αναμορφώνει πλήρως το τοπίο στην φορολόγηση των αυτοκινήτων, αλλάζοντας το σύνολο των συντελεστών επιβολής τέλους ταξινόμησης. Το νέο σύστημα αφορά τόσο τα επιβατικά όσο και τα φορτηγά οχήματα ιδωτικής χρήσης και στηρίζεται στην προοδευτική φορολόγησή τους ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος και την ενεργειακή αποδοτικότητά του. Διαβάστε εδώ. 

 

Νέα εποχή και στις μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιές, γονικές παροχές. Οι διαδικασίες θα προχωρούν γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη στην εφορία. Με νέα απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τα οποία θα αποστέλλονται στις εφορίες με συστημένη επιστολή, με courier ή e-mail. Διαβάστε εδώ. 

 

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για να λάβει κάποιος τη φορολογική απαλλαγή των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους 3908/2011 και 4399/2016, εξειδικεύουν δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ και υπογράφονται από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. Διαβάστε εδώ. 

 

Στα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στις πύλες εισόδου της χώρας έχουν στραμμένη την προσοχή οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, την ώρα που ο ΠΟΥ απευθύνει νέες προειδοποιήσεις προς τους ταξιδιώτες, κρούωντας «καμπανάκι» για επιτάχυνση της πανδημίας. Διαβάστε εδώ. 

 

Νέο ρεκόρ 60.000 κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκε την Τρίτη στις ΗΠΑ. Μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, η χώρα γνωρίζει τις τελευταίες εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στο νότιο και στο δυτικό της τμήμα. Διαβάστε εδώ. 

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο