93 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε 15 μέρες [πίνακας] – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Αξιόλογη αύξηση παρουσιάζουν – όπως αναμενόταν – τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Από τις 15 Ιουνίου, που ήρθησαν οι περιορισμοί στα σύνορα, αγγίζουν τα 100 οι νέες λοιμώξεις που αφορούν επισκέπτες στη χώρα μας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουν εντοπιστεί 93 τουρίστες ή επισκέπτες με λοίμωξη, σε σύνολο 266 συνολικών κρουσμάτων (ποσοστό εισαγόμενων 34,9%).

Από την 1η Ιουλίου, που άνοιξαν και τα αεροδρόμια της χώρας, έχουν καταγραφεί 32 κρούσματα μέσα σε μόλις 3 μέρες, σε σύνολο 79 (ποσοστό εισαγόμενων 40,5%).

Η εικόνα αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, αφενός διότι εκκρεμούν τα αποτελέσματα εξετάσεων σε δείγματα που έχουν ληφθεί και αφετέρου διότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση στην τουριστική κίνηση.

Τα 93 εισαγόμενα κρούσματα που έχουν καταγραφεί αποτυπώνουν μέρος του πραγματικού αριθμού τους, καθώς οι εξετάσεις γίνονται δειγματοληπτικά.

Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, με τον οποίο αποφασίζει για τον αριθμό των δειγμάτων που θα λάβει από κάθε πτήση.

Με το μαθηματικό αυτό μοντέλο στοχεύει στο να πετύχει μία επαρκή κάλυψη, χωρίς φυσικά να εντοπίσει το σύνολο των θετικών στον ιό.

Νέες λοιμώξεις κορωνοϊού στην Ελλάδα 

Ταξίδι

Είναι χαρακτηριστικό πως από το σύνολο των 3.486 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας, τα 799 (22,9%) θεωρούνται  σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό.

Ενδεικτικό είναι και το στοιχείο πως 280 από τα κρούσματα χαρακτηρίζονται ως κρούσματα “χωρίς μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα”. Στις 15 Ιουνίου, τα κρούσματα αυτά ήταν 43 λιγότερα, δηλαδή 237. 

Τα πρώτα 11 θετικά δείγματα κορωνοϊού σε επιβάτες αεροπορικών πτήσεων έγιναν γνωστά μόλις σήμερα και προέκυψαν έπειτα από 3.611 μοριακά τεστ.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο