97 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 2 νέοι θάνατοι – Επιστήμη & Ζωή – Ειδήσεις


Επιπλέον 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο τετραήμερο και 2 νέοι θάνατοι από CoViD-19, ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Με τα νέα δεδομένα, καταγράφονται αλλαγές και στο γράφημα με την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου).

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

690 κρούσματα (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.735 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30,2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Καθημερινά

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα η επάνοδος στην καθημερινή ενημέρωση, έπειτα από την εβδομαδιαία που είχε ανακοινωθεί προ ημερών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, η εβδομαδιαία ενημέρωση θα διακοπτόταν, μόνο σε περίπτωση κάποιου έκτακτου συμβάντος ή κάποιας επείγουσας κατάστασης.

Χωρίς να έχει να προκύψει παρόμοια κατάσταση, επιστρέφουμε στις καθημερινές ενημερώσεις.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, μέχρι πότε θα ισχύσει και το νέο καθεστώς, δεδομένων των συνεχών αλλαγών στη στάση των εκπροσώπων του υπουργείου…

Δημ.Κ.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο