ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΑΝΙΑΣ Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. ΕλασσόναςΡΩΤΆ ΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ… Που…πήγαν οι 400 χιλιάδες ευρώ!

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΑΝΙΑΣ Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. ΕλασσόναςΡΩΤΆ ΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ…                        Που…πήγαν οι 400 χιλιάδες ευρώ!

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΑΝΙΑΣ Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. ΕλασσόναςΡΩΤΆ ΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ…

                   Που…πήγαν οι 400 χιλιάδες ευρώ!

 ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ;

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΑΝΙΑΣ Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. ΕλασσόναςΡΩΤΆ ΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ…                        Που…πήγαν οι 400 χιλιάδες ευρώ!

 

Απίστευτη σε σοβαρότητα είναι η καταγγελία του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.Ελασσόνας Αχιλλέα Ζανιά σε βάρος της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής σε ότι αφορά την καλή λειτουργία της Επιτροπής, τον τρόπο ανάθεσης εργασιών για αντιμετώπισης προβλημάτων, την διαφάνεια στην διαχείριση των χρημάτων, καθώς τα Σχολικά συγκροτήματα όπως επισημαίνει βρίσκονται σε δεινή θέση!

Αναλυτικά:

Καταγγελία ενεργειών και αδιαφάνειας της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Δήμου Ελασσόνας

Με έντονη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο η Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ελασσόνας διαχειρίζεται τα χρήματα εμφανίζοντας εικόνα διάλυσης.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. Ελασσόνας και μέλος της ως άνω σχολικής επιτροπής ερωτώ:

-Με ποιο δικαίωμα η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής –παρά τις αιτήσεις που έχω καταθέσει ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής-αρνείται να παρουσιάσει τα τιμολόγια που ζητήθηκαν;

-Με ποιο δικαίωμα αρνείται να παραδώσει γραπτώς την άρνησή της για την μη παράδοση των τιμολογίων;

-Γιατί δεν υπογράφονται  τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Σχολικής Επιτροπής από τα μέλη της;

-Με ποιο δικαίωμα η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, προχωρά σε αναθέσεις;

-Αληθεύει οτι  έχει δοθεί εντολή από τον Δήμαρχο, να μην πληρωθεί κανένα τιμολόγιο του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης, καθώς επίσης για την προμήθεια υλικών, η έγκριση θα δίνεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο; Βάσει ποιας απόφασης συμβαίνει αυτό; Να δοθούν τα στοιχεία και να μου τα γνωστοποιήσετε.

-Να απαντηθεί το ερώτημα για το που έχουν χρησιμοποιηθεί τα χρήματα (400.000 ευρώ) που δεν κατανεμήθηκαν στα σχολεία, την περίοδο διετίας του κορονοϊού.

-Τα Δημοτικά σχολεία της Επαρχίας Ελασσόνας έχουν περίπου 2.200 στρέμματα χωράφια τα οποία δημοπρατούνται από το Δήμο προς ενοικίαση ,για να αποδοθούν τα χρήματα στην Σχολική επιτροπή βάση νόμου ,πού είναι τα χρήματα των ενοικίων;

Ως μέλος του Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής και ως  Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ελασσόνας απαιτώ:

Α. Να δοθούν όλα τα χρήματα που αναλογούν στα σχολεία τώρα. Τα χρήματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στα σχολεία. Καμία σχολική επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να παρακρατεί τα χρήματα αυτά.

Β. Να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης αναλυτικά και με παραστατικά.

Γ. Να υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών.

Δ. Να υπάρξει ενημέρωση για το  πως δόθηκε εντολή από τον κ. Δήμαρχο στην Πρόεδρο, να κάνει έργα από το αποθεματικό  που υπήρχε στη Σχολική Επιτροπή.

Βάσει ποιας απόφασης νομιμοποιείται η παρέμβαση του Δημάρχου στη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής;

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέτουμε τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία μας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, τα οποία καλούνται να λειτουργήσουν με απλήρωτα τιμολόγια-ρεύμα απλήρωτο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο αξίας 6.500 ευρώ με διακοπή δυο μέρες πριν τις εκλογές του Μαίου, εξώδικο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο για διακοπή ρεύματος αξίας  6.745 ευρώ, εξώδικο στο Δημοτικό Σχολείο Κρανέας για διακοπή ρεύματος κ. α σχολεία με απλήρωτα τιμολόγια  -, χωρίς χρήματα και υλικά.

Παρακαλούμε να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα των σχολείων μας και να σταματήσει αυτή η αδιαφάνεια και αυθαιρεσία εις βάρος των παιδιών μας!

Ιδιαίτερα στα ζητήματα της Παιδείας δεν χωρούν εγωισμοί, μικρότητες και πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Π.Ε. Ελασσόνας και  μέλος του Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής

Αχιλλεύς Ζανιάς

  

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις