ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΓΑΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ… Κινδυνεύουν Ζωές!!! Η ΜΕΡΙΜΝΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ-ΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΓΑΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ    ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ…                   Κινδυνεύουν Ζωές!!! Η ΜΕΡΙΜΝΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ-ΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

  ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΓΑΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ       ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ…

Κινδυνεύουν Ζωές!!!

Η ΜΕΡΙΜΝΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ-ΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΓΑΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ    ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ…                   Κινδυνεύουν Ζωές!!! Η ΜΕΡΙΜΝΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ-ΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

Του Απόστολου Βάλλα

Αγοραστός, Γάτσας στις 22 Ιανουαρίου 2022 μοιράζουν δώρα στα παιδιά, χωρίς να νοιάζονται για τα χαλάσματα που τα απειλούν, όλα για το φαίνεσθαι, για την φωτογραφία και για τα σαίτ που ανακυκλώνουν τα δελτία τύπου χωρίς να κάνουν ρεπορτάζ.

 

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα των κατοίκων που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό πέρυσι τον Μάρτιο στο Μεσοχώρι,στο Αμούρι,στο Πραιτώρι και στα υπόλοιπα χωριά.

Βιώνουν οι εμπερίστατοι συνδημότες μας την απόλυτη εγκατάλειψη την αδιαφορία  και τον εμπαιγμό από τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τους συνδημαρχεύοντες στον Δήμο Ελασσόνας Γάτσα-Καρανίκα.

Στο οδοιπορικό της ΕτΕ οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους συγκλονίζουν.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας οι συνθήκες διαβίωσης στα κοντέινερ που τους παραχωρήθηκαν είναι από βάρβαρες έως επικίνδυνες για την ίδια την ζωή τους!!

Τον χειμώνα βιώνουν το ψύχος και τους καλοκαιρινούς μήνες τον καύσωνα καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν χρήση τις ηλεκτρικές συσκευές ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να υφίστανται τις συνέπειες των καιρικών φαινομένων και όχι μόνο.

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την ολοσχερή καταστροφή ενός κοντέινερ από πυρκαγιά που προκλήθηκε εξ αιτίας της προχειρότητας σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση, μάλιστα και με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές!

Κάποιοι προκειμένου να αποφύγουν τον χειμώνα το ψύχος και το καλοκαίρι το…ψήσιμο αποφάσισαν με εμφανή τον κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και της ζωή τους, τις δύσκολες περιόδους να μένουν στα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, τόσο ακραία είναι η απόγνωσή τους!!!

Μάλιστα ένας από τους πληγέντες μας αποκάλυψε ότι προκειμένου να ενισχύσει την…στατικότητα της σκεπής…εδώ μένουμε άναυδοι…με μαύρο χιούμορ μας το διηγήθηκε ο άνθρωπος, τοποθέτησε ένα δοκάρι στην υπό κατάρρευση σκεπή του σπιτιού, για να μπορεί να μένει επειδή οι συνθήκες στα κοντέινερ είναι απάνθρωπες και για κάποιους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες…αυτοκτονικές !!!

Κάποιος άλλος μας αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να νοικιάσει σπίτι στην Ελασσόνα  καθώς η σύζυγός του είναι κατάκοιτη και χρήζει βοήθειας, αλλά και συνθηκών διαβίωσης ανθρώπινων,και πηγαινοέρχεται για τις ανάγκες των εργασιών στα κτήματά του, με ότι αυτό σημαίνει για το οικογενειακό εισόδημα,αφού η διαβίωση στα κοντέινερ είναι αδύνατη!!

Αλήθεια τι θα συμβεί αν η  σκεπή καταρρεύσει  και σκοτώσει τους …ενοίκους, ποιος θα ευθύνεται;

Και τι νόημα θα έχει άμα συμβεί το κακό, και να βγεί κάποιος και να αναλάβει την ευθύνη;

Σίγουρα όχι τα εν δυνάμει θύματα, ο Θεός να βάλει το χέρι του!!

Να θέσουμε το ερώτημα ευθέως και χωρίς περιστροφές τόσο στον κ.Αγοραστό όσο και στους κ. Γάτσα –Καρανίκα…εάν στην θέση των ανθρώπων που βιώνουν αυτή την φρίκη βρίσκονταν οι ίδιοι, τι θα έπρατταν;

Θα παρέμεναν άραγε στα…κολαστήρια να…καταψύχονται και να βράζουν; Να νοικιάζουν σπίτια…όσοι βέβαια έχουν την δυνατότητα να το πράξουν, ή να καταφεύγουν στα μισογκρεμισμένα σπίτια τους;

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΓΑΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ    ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ…                   Κινδυνεύουν Ζωές!!! Η ΜΕΡΙΜΝΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ-ΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

 Είμαστε σίγουροι πως  τίποτα απ όλα αυτά δεν θα επέλεγαν,διότι έχουν εναλλακτικές λύσεις, κάτι που δεν διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι.

Ακόμη, να ρωτήσουμε αυτούς τους κυρίους… γιατί άραγε στο Δαμάσι έχουν προχωρήσει οι εργασίες κατεδάφισης και απομάκρυνσης των μπάζων, των κατασκευών που κρίθηκαν κατεδαφιστέες και καλώς έγινε, και, στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελασσόνας ακόμα κρέμανται ως άλλες λαιμητόμοι τα δοκάρια και οι πέτρες πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων, των μαθητών και των μικρών παιδιών που αναγκάζονται καθημερινά να περνούνε από εκεί;

Παραθέτουμε τους τίτλους από ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας στις 04-09-2021…με τον φωτογραφικό φακό αδιάψευστο μάρτυρα!!

Μη μας πούνε ότι φταίει η Κεντρική Διοίκηση διότι ήδη στο εμπερίστατο Δαμάσι η διαδικασία της κατεδάφισης ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότατο!!

Ο Δήμος Ελασσόνας για ποιους λόγους δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε; Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Αγοραστός από την θέση εξουσίας που κατέχει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταδίκασε τον Δήμο Ελασσόνας στην αφάνεια, στην υποβάθμιση και την συρρίκνωση!!

 Δεν είναι τυχαίο ότι στην συνείδηση πολλών Ελασσονιτών ο κ. Αγοραστός θεωρείται ως ο Νεκροθάφτης του Δήμου Ελασσόνας.

Δυστυχώς αρρωγοί σε αυτή την…νεκρώσιμη πομπή του τόπου, συνοδοιπόροι, προστέθηκαν και οι σημερινοί συνδημαρχεύοντες Γάτσας- Καρανίκας και όσοι τους στηρίζουν!!

Βέβαια οι λογικές που επικρατούν προφανώς στους ως άνω αναφερόμενους Τοπικούς άρχοντες, είναι παλαιοκομματικές, τότε που περίμεναν τις εκάστοτε εκλογικές διαδικασίες και μοίραζαν το ξεροκόμματο για να εκβιάσουν την στην πραγματικότητα την ψήφο των πολιτών και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους για να μη χάσουν το παντεσπανάκι τους!!

Είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα επιχειρήσουν και τώρα, λίγο καιρό πρίν τις εκλογές θα τα κάνουν όλα, με την δικαιολογία ότι τάχα μου οι διαδικασίες ήταν χρονοβόρες, μόνο που αυτή τη φορά του Δαμάσι τους…ξεσκεπάζει!!!

Όνειδος και φρίκη για όσους πολιτικούληδες ενεργούν ακόμα με αυτές τις πρακτικές και λογικές, μόνο οργή και ντροπή.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΓΑΤΣΑΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ    ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ…                   Κινδυνεύουν Ζωές!!! Η ΜΕΡΙΜΝΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ-ΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις