Αιρετοί απαξιώνονται!!

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ…

Αιρετοί απαξιώνονται!!

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Όταν το πληροφορηθήκαμε από αιρετούς των Τοπικών Συμβουλίων ότι η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα τους παραγκωνίζει σε ότι αφορά την εμπλοκή τους στην παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους συνδημότες μας, δεν ξαφνιαστήκαμε αφού το δείγμα της γραφής της η Δημοτική Αρχή το έδειξε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Νωπά είναι ακόμα τα ολισθήματά της σε βάρος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί, και το μελάνι των δημοσιευμάτων για τα γεγονότα στο Μεσοχώρι και το Αμούρι με την παραχώρηση Δημοτικών εκτάσεων σε ιδιώτη, ενώ τα Τοπικά Συμβούλια είχαν λάβει άλλη απόφαση.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, σε ότι αφορά την παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους η στάση της Δημοτικής Αρχής και η επιλογή της να …θέσει στο ψυγείο τους αιρετούς που θεσμικά έχουν την ευθύνη για την διανομή της όποιας βοήθειας,και να αναθέσει αυτό το έργο σε ανθρώπους που είτε δεν έχουν καμία σχέση, είτε συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών της συγκυβέρνησης,ξεφεύγει από κάθε λογική και πρακτική και θυμίζει άλλες εποχές!!

Προφανώς και ο εθελοντισμός είναι καλοδεχούμενος όταν όμως δεν χρησιμοποιείται για άλλους λόγους και ίδια συμφέροντα, είτε πολιτικά, είτε όποιας φύσεως.

Σε κάθε περίπτωση προηγούνται οι θεσμικά υπεύθυνοι, οι εκλεγμένοι από τον λαό στις Τοπικές Κοινωνίες και αυτοί θα αξιοποιήσουν τους τυχόν εθελοντές ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν,είναι αυτοί που θα οργανώσουν οτιδήποτε χρειάζεται για να βοηθηθούν οι εμπερίστατοι συνδημότες.

Αυτό γνωρίζουμε εμείς και αυτό προβλέπεται στον Κανονισμό λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκτός και το δίδυμο εξουσίας Γάτσας-Καρανίκας γράφει στα παλαιά του υποδήματα κανονισμούς και λογική.

Δυστυχώς κρίνοντας από την μέχρι τώρα πορεία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ελασσόνας,σε ότι αφορά την λειτουργία του θεσμού η κατάσταση θυμίζει όχι καλές εποχές!!

Και το χειρότερο, καταγράφεται και η στάση της… Πρώτης φοράς Αριστερά,που αντί να σέβεται και να συνδιοικεί με τα μέλη του Τοπικών Συμβουλίων, όπου θεωρεί ότι δεν εξυπηρετείται η πολιτική της, τα απαξιώνει και τα παραγκωνίζει επιβάλλοντας αυτό που θέλει!!

Αυτή η πραγματικότητα όπως καταγράφεται τουλάχιστον μέχρι σήμερα, μόνο δεινά επιφυλάσσει για τον τόπο τα οποία θα γίνουν ορατά και για τον πιο δύσπιστο στο τέλος της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ωστόσο η ζημιά που προκαλείται και θα προκληθεί θα είναι σε πολλά ζητήματα μη αναστρέψιμη!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο