ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΓΑΤΣΑΣ… Αλλαλούμ στην Δημοτική Αρχή;

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΓΑΤΣΑΣ… Αλλαλούμ στην Δημοτική Αρχή;

      ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΓΑΤΣΑΣ…

                              Αλλαλούμ στην Δημοτική Αρχή;

Η ΠΡΟΜΗΝΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ…ΥΠΟΥΡΓΕΙΑΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΓΑΤΣΑΣ… Αλλαλούμ στην Δημοτική Αρχή; ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΚΟΥΡΟΜΠΙΝΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΓΑΤΣΑΣ… Αλλαλούμ στην Δημοτική Αρχή;

Στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, θέσεις απόψεις, σκέψεις αλλά και παραδοχές.

Ένα από τα θέματα που εντυπωσίασε, αλλά δημιούργησε και έντονο προβληματισμό για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου αλλά και την αντίληψη κάποιων στην Δημοτική Αρχή, ήταν και η αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ του οικονομικού διαχειριστή του Δήμου Αντιδημάρχου κ. Γκουρομπίνου και του Δημάρχου.

Απαντώντας ο κ. Γκουρομπίνoς σε ερώτηση του δ.σ. Φώτη Καραγκόγκου σε ότι αφορά τις εκπτώσεις που είναι μηδενικές σε έργα του Δήμου υποστήριξε ότι για τα κονδύλια που χορηγήθηκαν στον Δήμο ως έκτακτη επιχορήγηση λόγω των ακραίων φαινομένων, σεισμός και καταστροφές ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου εξακοσίων χιλιάδων, δεν πρέπει να επιδιώκεται η έκπτωση από τους εργολάβους διότι θα εκτεθεί η Δημοτική Αρχή στην Κεντρική Κυβέρνηση, με το σκεπτικό ότι αν προκύψουν χρήματα από τις εκπτώσεις θα θεωρηθεί ότι ο Δήμος δεν χρειαζόταν τα χρήματα που του χορηγήθηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά… « ο δήμος είναι σε έκτακτη ανάγκη μεχρι το 2022, για τις εκπτώσεις τώρα…μας έχει δοθεί μια έκτακτη επιχορήγηση 1.660.000 ευρώ χωρισμένο σε υποέργα που θα γίνουν για ζημιές από τον  σεισμό.

Ότι εκπτώσεις προκύψουν από αυτό το ποσό επιστρέφονται στο υπουργείο και διαπραγματεύεται ξανά με άγνωστο χρονικό όρίζοντα,επίσης η ίδια η πολιτεία όταν ζητάς επιτακτικά ένα δυο εκατομμύρια ,και σου δίνει 1.660.00 και καταφέρνεις έκπτωση 30% η 40% .θα έρθει και θα σου πεί ε, ένα εκατομμύριο χρειαζόσουν τελικά , ε είσαι αναξιόπιστος, ε είσαι αναξιόπιστος, δεν κάνεις ξανά δελτίο για έκτακτη επιχορήγηση.»

Καταλήγοντας ότι η διαφορά θα επέστρεφε στο Υπουργείο και η Δημοτική Αρχή θα ήταν εκτεθειμένη.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Δημάρχου σε αυτή την θέση του Αντιδημάρχου,και απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχό του είπε… «Διονύση θα συμφωνήσω με τον κ. Καραγκόγκο, και δεν πρέπει να το ξαναφέρουμε αυτό θέμα στο τραπέζι, δεν είναι επιστρεπτέα αυτή η έκπτωση, μπορούμε όλο το ποσό της έκπτωσης να το μεταφέρουμε σε άλλα έργα,και άλλες εργασίες.

Δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν έχουμε εκπτώσεις, αν είναι δυνατόν, αν είναι δυνατόν!!

Οι εκπτώσεις είναι συμβολικές διότι θέλουμε να πετύχουμε την επίσπευση των έργων.

Αν είναι δυνατόν, χάρες θα κάνουμε στους εργολάβους, για να μην επιστρέψουν τα χρήματα στο υπουργείο;

Αν είναι δυνατόν και είναι να τα επιστρέψουμε, να τα επιστρέψουμε.

 Έχουμε αποδείξει από την πρώτη ημέρα ότι δεν ξοδέψαμε ούτε ευρώ παραπάνω και μάλιστα κάνουμε και οικονομία από τα 300 χιλιάρικα για τα επιδόματα ξοδέψαμε τα 220 στο πρώτο δίμηνο…είμαστε φειδωλοί γιατί κάνουμε σωστά τη δουλειά μας…»

Το ερώτημα όμως μετά από αυτή την ουσιαστική αντιπαράθεση μεταξύ Αντιδημάρχου Οικονομικών και Δημάρχου παραμένει και μάλιστα εξ αντικειμένου γεννά πολλά και σοβαρά ερωτήματα.

Αν έχει δίκιο ο κ. Γκουρομπίνος τότε ο Δήμαρχος δεν ξέρει τι του γίνεται και αυτό είναι αν μη τι άλλο μια κατάσταση επικίνδυνη!!

Αν έχει δίκιο ο Δήμαρχος τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την διαχείριση των χρημάτων, τα οποία αντί να μετατρέπονται σε έργα για τον Δήμο που τόσο πολύ έχει ανάγκη….ζεσταίνουν τις τσέπες των εργολάβων!!!

Τι από τα δύο ισχύει τελικά; Θα μας απαντήσει κανείς;

 

Σχετικές δημοσιεύσεις