Αλλάζει το σκηνικό στον Δήμο Ελασσόνας;

Αλλάζει το σκηνικό στον Δήμο Ελασσόνας;

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ…ΘΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝΕ;

                         Αλλάζει το σκηνικό στον Δήμο Ελασσόνας;

ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ… ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ.

Αλλάζει το σκηνικό στον Δήμο Ελασσόνας;

 

Όσο πλησιάζει ο καιρός για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές …ξεκαθαρίζει και το πολιτικό τοπίο σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες και τις ενδεχόμενες συνεργασίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τις επιλογές του σε συνάρτηση με ενδεχόμενες συνεργασίες με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι ο βασικός πολιτικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα δεν είναι το κόμμα της Ν.Δ, αλλά αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Χιλιάδες μέλη και στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια μετακόμισαν στην…στέγη του Τσίπρα πολλά από τα οποία μάλιστα κατέλαβαν και επιτελικές θέσεις τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία.

Είναι σίγουρο ότι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει, στην προσπάθεια που καταβάλλει να ξανακάνει το κόμμα μεγάλο, κόμμα εξουσίας, να πείσει όσους έφυγαν να επιστρέψουν.

Οι πολιτικές αυτές βέβαια δεν γίνονται ούτε με φιλοφρονήσεις ούτε με τριαντάφυλλα, αντίθετα τα μέσα και οι πρακτικές που επιλέγονται παραπέμπουν στην λαική ρήση…ο θάνατός σου…η ζωή μου.

Προέκταση αυτής της …άγριας αντιπαλότητας πιθανότατα να είναι και ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς αυτό να σημαίνει και όλική ρήξη, υπό συνθήκες, και εκεί που δεν θα έχουν άλλη επιλογή εκτός από την αναγκαστική συνεργασία για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση, η την επανεκλογή τους στην εξουσία.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Ελασσόνας ήδη έχουμε την διατυπωμένη θέση και απόφαση του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση συγκρότησης ενιαίου ψηφοδελτίου με το ΠΑΣΟΚ αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος το ψηφοδέλτιο της Κεντροδεξιάς του οποίου θα ηγείται ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, να εκλεγεί από την Πρώτη Κυριακή σύμφωνα με τις δυνατότητες του νέου νόμου.

Απομένει να δούμε αν και το ΠΑΣΟΚ κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, και φυσικά με ποια πρόσωπα.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για τα νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο αφού κάποια που συμμετείχαν στο προηγούμενο και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, εκτός σοβαρού απροόπτου δεν θα συμμετέχουν στο νέο ψηφοδέλτιο, δημιουργώντας πάρα πολλά κενά, αφού είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πολλά και αξιόλογα στελέχη στην περιοχή.

Εάν συμβεί αυτό, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο συνδυασμός θα είναι μεγάλα και σοβαρά.

Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημάνουμε ότι η τωρινή συνεργασία Γάτσα-Καρανίκα δεν …απέδωσε καρπούς, αφού επι της ουσίας ο Καρανίκας είτε εθελούσια, είτε αναγκαστικά είναι απών…άφαντος από το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, τελευταία δεν παρίσταται ούτε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και χρέη επικεφαλής εκτελεί ο κ. Καριπίδης ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές..

Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει και ο Δήμαρχος κ. Γάτσας αφού θα υπάρξουν και στον χώρο του στελέχη που διαδραματίζουν και ηγετικό ρόλο, τα οποία το καθένα για τους δικούς του λόγους,προσανατολίζονται να μη θέσουν ξανά υποψηφιότητα.

Στον χώρο της Κεντροδεξιάς το πολιτικό τοπίο φαίνεται να είναι απολύτως ξεκάθαρο με αδιαμφισβήτητη την υποψηφιότητα του Νίκου Ευαγγέλου που την στηρίζουν όχι μόνο τα υψηλά κλιμάκια, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, και πολλά από τα στελέχη τα οποία στις προηγούμενες εκλογές, είτε είχαν …πάει σπίτι τους, είτε είχαν στηρίζει τον αντίθετο συνδυασμό!

Όπως λένε τα ίδια τα στελέχη, έχουν πλέον μέτρο σύγκρισης του έργου του πρώην Δημάρχου Νίκου Ευαγγέλου το οποίο αποτιμούν ως πολύ θετικό, με το΄έργο της νύν Δημοτικής Αρχής το οποίο θεωρούν ότι είναι όχι μόνο ανύπαρκτο, αλλά και επικίνδυνο για τον τόπο, αφού δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ούτε τα έργα που ήταν έτοιμα από την Δημοτική Αρχή Ευαγγέλου.

Στις τάξεις του χώρου της Κεντροδεξιάς πλέον δεν γίνεται λόγος για άλλα ονόματα, μια παραφιλολογία που τους προηγούμενους μήνες επιχειρήθηκε από κάποιους τόσο από… μέσα όσο και από έξω, να …ρίξουν στο τραπέζι στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον Ευαγγέλου, χωρίς όμως να καταφέρουν τίποτα, αντίθετα οι ενέργειές τους συνέβαλλαν στην ενότητα του χώρου στο όνομα του Ευαγγέλου.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τις τελευταίες επισκέψεις του Ευαγγέλου σε ολόκληρο τον Δήμο και τις επαφές που είχε με το σύνολο των ανθρώπων που τον στήριξαν και όχι μόνο, να δημιουργείται μια κατάσταση…μπετόν αρμέ σε ότι αφορά τον συνδυασμό και τον Ευαγγέλου με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για νίκη από την πρώτη Κυριακή αφού το ποσοστό που προβλέπεται από τον νέο νόμο είναι μέσα στις δυνατότητες του χώρου..

Για τον συνδυασμό της Λαικής Συσπείρωσης εκεί τα πράγματα είναι περισσότερο από ξεκάθαρα και δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπλήξεις.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις