ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ; Στο…σφυρί ο Δήμος Ελασσόνας!! ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ;                 Στο…σφυρί ο Δήμος Ελασσόνας!! ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ;

                                Στο…σφυρί ο Δήμος Ελασσόνας!!

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ;                 Στο…σφυρί ο Δήμος Ελασσόνας!! ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

Γράφει ο Απόστολος Βάλλας

Τελικά, Αριστεροί(μένει να δώσουμε περιεχόμενο στις…ετικέτες) και Σοσιαλιστές στον Δήμο Ελασσόνας, η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα παραδίδει μαθήματα Καπιταλισμού και μάλιστα στην αγριότερη μορφή του, αυτή του ξεπουλήματος στην κυριολεξία Δημοτικής Περιουσίας

. Τύφλα νάχουν οι αυτοαποκαλούμενοι Δεξιοί οι οποίοι αν μη τι άλλο με τις πολιτικές τους περισσότερο Κρατιστές είναι και λιγότερο Καπιταλιστές!!

Πως αλλοιώς να ερμηνεύσουμε τις επιλογές της σημερινής Δημοτικής Αρχής που ότι Δημοτικό Περιουσιακό στοιχείο βρεί το δωρίζει στην κυριολεξία στους…επενδυτές!

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι άνθρωποι της σημερινής Δημοτικής Αρχής να μας ενημερώσουν τι ακριβώς έπραξαν στα (4) σχεδόν χρόνια που βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου σε ότι αφορά την πολυπόθητη Αξιοποίηση του Ολύμπου, σύμφωνα με όσα στο προεκλογικό τους πρόγραμμα διατυμπάνιζαν.

Οι ίδιοι δεν θα απαντήσουν διότι πολύ απλά, τα χρόνια που διοικούν τον Δήμο Ελασσόνας όχι μόνο δεν έπραξαν τίποτα, ακόμα χειρότερα, εμπόδισαν και τορπίλισαν τις όποιες προσπάθειες είχαν γίνει, και, ας τις θυμηθούμε!!

                 ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο κ. ΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΨΕΥΔΕΤΑΙ!!

Με δήλωσή του που διαβάζει κανείς σε Δελτίο Τύπου του Δήμου πληροφορούμαστεΤην ικανοποίησή του για την εκμίσθωση των κατασκηνώσεων εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος δήλωσε:

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ;                 Στο…σφυρί ο Δήμος Ελασσόνας!! ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

 «Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά γοργά και αποφασιστικά για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και την ανάπτυξη τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή.

 Η εκμίσθωση των δημοτικών εγκαταστάσεων με τον όρο της επένδυσης 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για τουριστική εκμετάλλευση θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή του νοτιοδυτικού Ολύμπου και την ανάδειξη της παρολύμπιας περιοχής στο Δήμο Ελασσόνας.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήδη είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναμένεται να ενισχυθεί από ιδιωτικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή».

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ…

Για 10ετίες οι κατασκηνώσεις του Κοκκινοπηλού δεν ήταν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ελασσόνας διότι είχε παραχωρηθεί από την τότε Κοινότητα το 1954 στο Υπουργείο Οικονομικών ο χώρος, 12,5 στρεμμάτων για να χτιστούν οι υποδομές που θα λειτουργούσαν αποκλειστικά και μόνο για μαθητικές κατασκηνώσεις σύμφωνα με το συμβόλαιο δωρεάς που είχε υπογραφεί από την Κοινότητα και το Υπουργείο, και σε αντίθετη περίπτωση αυτοδίκαια θα γινόταν περιουσιακό στοιχείο της Κοινότητας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε σε όσους διοικούν τον Δήμο και για όσους ενδιαφέρονται…άμα δεν γνωρίζουμε το παρελθόν, την ιστορία μας, είναι αδύνατον να σχεδιάσουμε το μέλλον μας…αυτή την Αρχή κάποιοι ή την λησμονούν ή την αγνοούν εντελώς,πρίν  την παραχώρηση της γής στο Υπουργείο Οικονομικών λειτουργούσαν κατασκηνώσεις σε αντίσκηνα με ότι αυτό μπορούσε να σημαίνει.

Το 1990 όπως όλοι γνωρίζουμε οι κατασκηνώσεις είχαν χρησιμοποιηθεί για αλλότριους σκοπούς απ ότι προβλεπόταν στο συμβόλαιο δωρεάς όπότε αυτοδικαίως η κυριότητα και ιδιοκτησία περιέρχονταν στα…χέρια του Δήμου.

Για να συμβεί όμως αυτό κάποιοι έπρεπε και να γνωρίζουν και να πράξουν το αυτονόητο, και αυτό ακριβώς έπραξαν τα μέλη του Ε.Ο.Σ Κοκκινοπηλού, δηλαδή του Ελληνικού, Ορειβατικού Συλλόγου με την στήριξη της τότε Δημοτικής Αρχής Ευαγγέλου.

Πήραν λοιπόν…παραμάσχαλα τα απαραίτητα έγγραφα απευθύνθηκαν στο οικείο Υποθηκοφυλακείο και έτσι οι Κατασκηνώσεις του Κοκκινοπηλού μετά και από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν περιουσία του Δήμου Ελασσόνας.

ΕΣΕΙΣ Κ.ΓΑΤΣΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΤΕ!!!

Το ψέμα, αξίζει τον κόπο να το υπενθυμίσουμε έχει…κοντά ποδάρια!!

Όταν τέθηκε το θέμα σε συνεδρίαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη του νύν Δημάρχου της οποίας στέλεχος ήταν και ο ίδιος, καταψήφισε την πρόταση να περιέλθουν οι κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελασσόνας!!

Δεν θέλατε να γίνουν οι κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού περιουσία του Δήμου, γιατί άραγε; Υπάρχει απάντηση, όμως δεν είναι της…ώρας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Θα ενθυμείστε κ. Γάτσα ότι όταν αναλάβατε την διοίκηση του Δήμου σας επισκεφθήκαμε δυο μέλη του Ε.Ο.Σ Κοκκινοπηλού, ένας οδηγός βουνού και ένας επιχειρηματίας ο οποίος ζητούσε να αναλάβει ό ίδιος το κόστος ανακαίνισης ενός θαλάμου σε πρώτη φάση και στην πορεία του συνόλου των υποδομών, χωρίς καμία δέσμευση από μέρους του Δήμου που σήμαινε ότι όποτε η Δημοτική Αρχή έκρινε αναγκαίο η επιβεβλημένο είχε την δυνατότητα να τον απομακρύνει χωρίς καμία αποζημίωση!!

Τι ζητούσε ο επιχειρηματίας τότε, και μάλιστα είχε και την συναίνεση του Προέδρου του Τ.Σ, πολύ απλά, την δυνατότητα να φιλοξενούνται στις υποδομές των κατασκηνώσεων που ό ίδιος με δικά του έξοδα θα ανακαίνιζε, για να μην είναι αναγκασμένος να τους φιλοξενεί στην Καλλιπεύκη και σε άλλες μονάδες κάτι που γι αυτόν σήμαινε …χρόνος και χρήμα.

Το σπουδαιότερο, οι επισκέπτες περίπου (170)  κάθε εβδομάδα τον αριθμό, αφού θα διέμεναν στον Κοκκινοπηλό, θα έβγαιναν κιόλας στο χωριό αλλά και στα άλλα παρολύμπια χωριά, θα διασκέδαζαν, θα έτρωγαν και γενικότερα θα άφηναν αρκετό πλούτο, τον οποίο κατ ανάγκη τον άφηναν αλλού!!

Τι άφηναν σε εμάς; Τα σκουπίδια τους!!

Αν το λησμονήσατε επίσης κ. Γάτσα, να σας φρεσκάρουμε την μνήμη, όταν κερδίσατε τις εκλογές τον Μάιο, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Ευαγγέλου τον Αύγουστο ενώ είχε προχωρήσει τις ενέργειες για την εκμίσθωση των Κατασκηνώσεων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές…τις πάγωσε επειδή είχαν δείξει ενδιαφέρον και άλλοι επενδυτές μεταθέτοντας τες για τον προσεχή Οκτώβριο!!

Τι κάνατε εσείς από τότε; Απολύτως τίποτα και έρχεστε σήμερα να δηλώσετε ότι δηλώνετε!! Όχι μόνο δεν ισχύει αυτό που δηλώνετε ότι…«Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά γοργά και αποφασιστικά για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και την ανάπτυξη τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή…» αντίθετα κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας για να εμποδίσετε ότι καλό και θετικό είχε ξεκινήσει.

Να σας υπενθυμίσουμε ακόμη την δήλωσή σας τότε στην συνάντηση που είχαμε; Να σας την υπενθυμίσουμε…όταν σας επισημάναμε ότι και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. και η τοπική κοινωνία επιθυμούν και στηρίζουν τις προσπάθειες που είχαν γίνει για όσα προαναφέραμε, μας είπατε τότε το φοβερό…δεν με ενδιαφέρει τι λέει το Τ.Σ και η Τοπική Κοινωνία, εγώ είμαι Δήμαρχος, και θα το εμποδίσω, θα αναθέσω σε μελετητή να μας κάνει μια μελέτη!!!

 Όταν σας επισημάναμε πως ήδη έχουμε (7) μελέτες δεν συγκινηθήκατε καθόλου και αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε απογοητευμένοι.

Είναι και άλλα πολλά κ. Δήμαρχε που δεν κάνατε για την Αξιοποίηση του Ολύμπου και σας προκαλούμε αν θέλετε σε έναν ανοιχτό διάλογο όπου θέλετε να παρακολουθούν οι Δημότες για να ειπωθούνε επιτέλους αλήθειες και να σταματήσει άπαξ αυτή η αθλιότητα ο καθένας να…σκυλεύει πάνω στον Όλυμπο από την πλευρά μας ενώ από την Ανατολική πλευρά και καλά κάνουν οι άνθρωποι απολαμβάνουν τους γλυκύτατους καρπούς των προσπαθειών τους!!

Για όλα αυτά και άλλα πολλά υπάρχουν δημοσιεύματα στην ΕτΕ μέσα από τα οποία ο καθένας διαβάζοντας τα μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς συνέβαινε τότε, ποιοί αντιδρούσαν και γιατί.

Ετσι για την ιστορία για να αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγα ψέμα για την δήθεν αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων του Κοκκινοπηλού που υπεραίρεστε…γράφαμε στις 12 Φεβρουαρίου στην ΕΚΔΟΣΗ της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΕτΕ μετά την επίσκεψη μας στο γραφείο σας και την συζήτηση που είχαμε!!!

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ;                 Στο…σφυρί ο Δήμος Ελασσόνας!! ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

Για μια ακόμα φορά κ. Δήμαρχε…το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, μη το ξεχνάτε!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις