Αντί έκπτωσης…αύξηση!!

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ;ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ…

Αντί έκπτωσης…αύξηση!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Σίγουρα σας προβληματίζουμε με τον τίτλο του άρθρου μας, ωστόσο έχει πολύ ενδιαφέρον να …σκύψουμε πάνω σε αυτό που συμβαίνει στον Δήμο  Ελασσόνας σε ότι αφορά τις περιβόητες αναθέσεις λόγω επείγουσας και έκτακτης ανάγκης.

Εμείς το…αλιεύσαμε στο «Διαύγεια» και το δημοσιεύουμε, χωρίς ονόματα διότι οι κύκλοι αυτοί οι εργολαβικοί πάντα έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν κάποια από τα ποσά που οικονομάνε από τα έργα για να σε σύρουν στα δικαστήρια είτε δικαίως είτε αδίκως.

Εμείς αν και τα ονόματα είναι αναρτημένα στο σύστημα …Διαύγεια και ο καθένας ,μπορεί να έχει πρόσβαση και να το δεί, θα σβήσουμε τα ονόματα για τον…φόβο των Ιουδαίων, και θα σας δώσουμε το περιεχόμενο αυτού που συνέβη.

Άλλωστε δεν μας αφορά τι κάνουν οι εργολάβοι, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα συμφέροντα του Δήμου και τίποτ άλλο.

Εξ αρχής να πούμε ότι ουδέν μεμπτόν υπάρχει στην όλη διαδικασία, ωστόσο δημιουργούνται πλείστα όσα ερωτήματα που αν μη τι άλλο χρήζουν απάντησης από την Δημοτικά Αρχή.

Σας παρουσιάζουμε το Πρακτικό Διαδικασίας Διαπραγμάτευσης.

Αυτό που μας προβληματίζει και ειλικρινά μας δημιουργεί πολλές απορίες είναι το εξής: διαπιστώνουμε ότι από τις δυο προτάσεις που υπήρξαν η μία είναι ακριβώς στο ποσό του προυπολογισμού, ούτε δεκάλεπτο ποιο χαμηλά, η δε δεύτερη προσφορά υπερβαίνει το ποσό του προυπολογισμού!!

Να υπογραμμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα και σε άλλες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα να δούνε τουλάχιστον την πρόσκληση δια μέσου της εφαρμογής της πλατφόρμας…Διαύγεια και να υπάρχουν περισσότερες από (2) προσφορές.

Βλέποντας το κανείς τι λέει; Εντάξει, πήρε το έργο ο εργολάβος που είχε την χαμηλότερη τιμή, στην προκειμένη περίπτωση την ίδια με τον προυπολογισμό.

Ποια είναι όμως η πρακτική σε ότι αφορά τα δημόσια έργα;

Τουλάχιστον απ ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα…οι ενδιαφερόμενες εταιρείες προκειμένου να πάρουν το έργο να το υλοποιήσουν πάντα προσφέρουν στο δημόσιο κάποιες εκπτώσεις, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, καθώς ο ανταγωνισμός και η ανάγκη για δουλειά δημιουργούν αυτές τις προυποθέσεις και αυτό ωφελεί το δημόσιο συμφέρον.

Στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε εντελώς το αντίθετο.

Ο μεν ένας εργολάβος δεν δίνει καμία έκπτωση και ο δεύτερος με ποσό που υπερβαίνει το ποσό του προυπολογισμού γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα απορριφθεί και μοιραία το έργο θα ανατεθεί σε αυτόν που έδωσε ίση με τον προυπολογισμό.

Δεν υπαινισσόμαστε τίποτα,απλά μια διαπίστωση κάνουμε και για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε το Πρακτικό Διαδικασίας Διαπραγμάτευσης, όπως επισημάναμε χωρίς τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ο καθένας έχει την δυνατότητα να τα δεί στο σύστημα…Διαύγεια :

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο