Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση στον κ. Ευαγγέλου:

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση στον κ. Ευαγγέλου:

Ο κ. Ευαγγέλου εξέφρασε τη λύπη του για τη συνάντηση του δημάρχου με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του δικτύου καλλιτεχνών και επιστημόνων, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς τη χρήση μάσκας, ενώ τότε και συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου 2020 οι επιδημιολογικές συνθήκες και οι αποφάσεις της πολιτείας δεν υπαγόρευαν τη χρήση της μάσκας. Επιπλέον, συχνά στα δελτία τύπου χρησιμοποιούνται φωτογραφίες αρχείου, όπως και στη φωτογραφία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η οποία ήταν από το 2019.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Δήμος Ελασσόνας και προσωπικά ο δήμαρχος τηρούν στο ακέραιο και σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς και ανοιχτούς δημόσιους χώρους, όπως άλλωστε βεβαιώνεται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά τα δημοτικά καταστήματα.

Όσο για την προγραμματισμένη συνάντηση στην Τσαριτσάνη το βράδυ της Παρασκευής (28/8), η οποία αναβλήθηκε λόγω της ανησυχίας των κατοίκων για πιθανή ύπαρξη κρούσματος στην κοινότητα, ενημερώνουμε τον κ. Ευαγγέλου ότι η απόφαση της αναβολής είχε ήδη ληφθεί από το πρωί της Παρασκευής, οπότε και ενημερώθηκε το τοπικό συμβούλιο.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε την αντίφαση στις ανακοινώσεις του κ. Ευαγγέλου, όταν από τη μια ζητά να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο διά ζώσης για τον απολογισμό του 2018, και απ’ την άλλη ζητά την ακύρωση της συνάντησης στην Τσαριτσάνη, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Είναι επομένως άτοπη και άκυρη η ανακοίνωση του κ. Ευάγγελου, ο οποίος μετά από 6 μήνες μηδενικών κρουσμάτων στο δήμο μας βρήκε μόνο να κατηγορήσει το Δήμαρχο για ανευθυνότητα, όταν εκ του αποτελέσματος προκύπτει η σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση της πολύμηνης υγειονομικής κρίσης στο δήμο μας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο