Δήμος Ελασσόνας: «Μαζικοί εμβολιασμοί αδέσποτων ζώων το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Ελασσόνας»

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Δήμος Ελασσόνας: «Μαζικοί εμβολιασμοί αδέσποτων ζώων το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Ελασσόνας»

 

Ο Δήμος Ελασσόνας προχωράει σε μαζικούς εμβολιασμούς, ελέγχους και αποπαρασίτωση των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Ελασσόνας το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαϊου, με την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου  ‘Ελασσονίτες Εθελοντές – Ενεργοί Πολίτες’ και με τον συνεργαζόμενο κτηνίατρο του δήμου κ. Ιω. Παπαλεξίου.

Καθώς δεν είναι εύκολη η περισυλλογή των ζώων, χρειάζεται να υπάρχει συνεργασία πολιτών και εθελοντών, ώστε να διευκολυνθεί το έργο του κτηνιάτρου. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν το πού υπάρχουν αδέσποτα ζώα να ενημερώσουν και να διευκολύνουν το έργο όλων.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και προσπαθούμε να βρούμε μια μόνιμη λύση. Ήδη έχει κατατεθεί από το δήμο μελέτη δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και περιμένουμε την έγκριση του. Είναι ένας χώρος που θα βοηθήσει στην προσωρινή παραμονή των αδέσποτων σκύλων της περιοχής μας, την κτηνιατρική περίθαλψη, την υιοθεσία ή η επανένταξη τους στο φυσικό τους περιβάλλον, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Με τις παραπάνω ενέργειες ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια όλων θα έχουμε λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, περισσότερη φιλοζωική συνείδηση και περισσότερους υπεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων ώστε να μην τα εγκαταλείπουν».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο