Διονύσης Κουρομπίνας… αναρρωτιέται και ζητά απαντήσεις για τον τρόπο προκήρυξης έργου ύψους ύψους 4.265.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α… Φωτογραφίζεται κάποια εταιρία;

Διονύσης Κουρομπίνας… αναρρωτιέται και ζητά απαντήσεις για τον τρόπο προκήρυξης έργου ύψους ύψους 4.265.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α…  Φωτογραφίζεται κάποια εταιρία;

Διονύσης Κουρομπίνας… αναρρωτιέται και ζητά απαντήσεις για τον τρόπο προκήρυξης έργου ύψους ύψους 4.265.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α…

Φωτογραφίζεται κάποια εταιρία;

Διονύσης Κουρομπίνας… αναρρωτιέται και ζητά απαντήσεις για τον τρόπο προκήρυξης έργου ύψους ύψους 4.265.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α…  Φωτογραφίζεται κάποια εταιρία;

Ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα έθεσε κατά την διάρκεια της σύγκλησης του Δ.Σ της περασμένης Πέμπτης ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Κουρομπίνας και αφορά στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διαδικασίες προκήρυξης του έργου για το φωτοβολταικό της ΔΕΥΑ ύψους 4.265.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α,αφήνοντας σαφείς αιχμές για… φωτογραφικές απαιτήσεις επικαλούμενος την θέση της Πανελλήνιας Ένωσης διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Διονύση Κουρομπίνα!

«Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό με τις ΔΕΥΑ. Διαβάζουμε στο διαδίκτυο ότι κινδυνεύουν να φύγουν από τον έλεγχο των Δήμων, θα ανήκουν όλες απ ότι φαίνεται από ένα Νομοσχέδιο που ή ψηφίστηκε ή θα ψηφιστεί, σε μια Ενιαία Αρχή 12μελή απ΄ότι διαβάζω και θα κρίνουν κατά τόπους τις τιμές του νερού, αναλόγως σε τέτοιο ποσό ώστε να είναι με θετικό πρόσημο οι ΔΕΥΑ.

Πάνω σε αυτό θέλω να ρωτήσω γιατί βγήκε και στο διαδίκτυο η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής όσον αφορά το φωτοβολταικό που επρόκειτο να γίνει με Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου για την ΔΕΥΑ.

Ένα έργο άξίας 4.265.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α ένα τεράστιο έργο το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα  «ΤΡΙΤΣΗ».

 Η Οικονομική Επιτροπή ανέστειλε τον διαγωνισμό, δεν ξέρω αν τον επαναλάβει με τους ίδιους όρους ζητώντας τις εξής διευκρινίσεις.

Στην 1η περίπτωση η εταιρία ΩΡΙΩΝ δεν φέρει ψηφιακή υπογραφή, στην 2η περίπτωση η εταιρία ΤΕΔΡΑ δεν είναι ψηφιακά υπογεγραμμένη αλλά βεβαιώνεται η γνησιότητα από δικηγόρο,στην 3η περίπτωση το πιστοποιητικό που αφορά τον κανονισμό μιας εταιρίας πάνω στο έργο, την συντήρηση ας πούμε και την καθαριότητα ενός φωτοβολταικόύ και εμφανίστηκε ένα πιστοποιητικό,σπάνια περίπτωση του  ISO 8000 να τόχουν αυτές οι εταιρίες, το οποίο έπρεπε να έχουν πρίν τον διαγωνισμό!

Συμβαίνει το εξής τώρα, το φωτοβολταικό έργο έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει, να έχει μπεί σε λειτουργία και ο Δήμος να εξοικονομεί χρήματα από αυτό. Φανταστείτε για κάθε χρόνο που το φωτοβολταικό δεν λειτουργεί η ΔΕΥΑ  χάνει 500 με 700 χιλίάδες ευρώ.

Όλα αυτά λοιπόν τα προαπαιτούμενα που εγώ τα βρίσκω λίγο πολύ ως προφάσεις , όλα αυτά φέρανε στον διαγωνισμό που πλέον η τεχνογνωσία έχει εξαπλωθεί και μπορούν πάμπολες εταιρίες να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, φτάσανε μόνο (2) εταιρίες να πάρουν μέρος σε έναν τεράστιο διαγωνισμό.

Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από τα χρήματα που χάνουμε κάθε χρόνο γιατί ένα χρηματοδοτούμενο έργο δεν γίνεται, να πάρουν μέρος μόνο δύο εταιρίες και όπως φαντάζεστε το ποσοστό έκπτωσης θα είναι πολύ μικρό!!

Να σας διαβάσω για ένα έργο που έγινε στον Άλιμο τι αποφάνθηκε η Πανελλήνια Ένωση διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων..το ως άνω για το ISO8000 , δεν ξέρω με ποια κριτήρια το βάλατε στους όρους δημοπράτησης,… άπαντα λέει τα άνω είναι υπερβολικά, δεν σχετίζονται με το σύνολο του προς ανάθεση έργου, μειώνουν τον ανταγωνισμό και δημιουργούν υποψίες φωτογραφικών απαιτήσεων γεγονός που προφανώς δεν επιθυμεί η Αναθέτουσα Αρχή.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε την απαλοιφή των υπερβολικών ως άνω απαιτήσεων του υπ΄όψιν διαγωνισμού, καταλήγοντας ο κ. Κουρομπίνας…θάθελα μια απάντηση.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις