ΔΙΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΑ… Όχι στην Αντιδημαρχία…ανεξαρτητοποίηση από τον συνδιασμό του

ΔΙΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΑ… Όχι στην Αντιδημαρχία…ανεξαρτητοποίηση από τον συνδιασμό του

   ΔΙΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΑ…

Όχι στην Αντιδημαρχία…ανεξαρτητοποίηση από τον συνδιασμό του

ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΙΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΑ… Όχι στην Αντιδημαρχία…ανεξαρτητοποίηση από τον συνδιασμό του

 

Του Απόστολου Βάλλα

…βόμβες και…κεραυνούς εν αιθρία είδαν πολιτικοί συντάκτες, δημοσιογράφοι , και οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης με την οποία εξελέγη,στην απόφαση του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών Διονύση Κουρομπίνα να υποβάλλει την αμετάκλητη παραίτησή του στον Δήμαρχο από την θέση που κατείχε, και παράλληλα να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδιασμό… «ένας Δήμος για  όλους» με επικεφαλής τον κ. Καρανίκα και πολιτική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για όσους είναι κοντά στα Δημοτικά πράγματα ήταν θέμα χρόνου να συμβεί με όσα είναι σε εξέλιξη στην Δημοτική Αρχή.

Για τους αναγνώστες της ΕΚΔΟΣΗΣ ήταν ήδη γνωστό αφού σε ένα από τα φύλλα της σε δημοσίευμα που αφορούσε στον κ. Κουρομπίνα και στον Δήμαρχο και όχι μόνο, εμμέσως αλλά σαφέστατα η παραίτηση ήταν ..ορατή, και μάλιστα για …δομικές διαφωνίες!!

Τι δήλωσε ο παραιτηθείς Αντιδήμαρχος Διονύσης Κουρομπίνας:

ΔΙΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΑ… Όχι στην Αντιδημαρχία…ανεξαρτητοποίηση από τον συνδιασμό του

Ανεξαρτητοποίηση μου και λήξη συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή Ελασσόνας.

Ενημερώνω τους συνδημότες μου πως πριν ένα μήνα περίπου ζήτησα την παραίτηση μου από Αντιδήμαρχος Οικονομικών, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο.

Μου προτάθηκε πολύ τιμητικά και ευγενικά να συνεχίσω με μορφή έμμισθης συνεργασίας μελλοντικά την οποία και απορρίπτω για λόγους που θα εξηγήσω.

Ο Δήμος Ελασσόνας, ο πιο υγιής οικονομικά Δήμος του Νομού Λάρισας αυτήν την στιγμή σύμφωνα και με τους ορκωτούς Λογιστές, χωρίς μεγάλες υποχρεώσεις προς Τρίτους και πιο αναλυτικά:

 • Μηδενισμός όλων των ληξιπρόθεσμων τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων.
 • Ρεκόρ προϋπολογισμού το 2021 με 24.500.000 Ευρώ από την σύσταση του ενιαίου Δήμου Ελασσόνας το 2010.
 • Ρεκόρ ταμιακού υπολοίπου.
 • Μεγάλη ρευστότητα.
 • Ιδία κεφάλαια επαρκή.
 • Μεγάλη συνέπεια πληρωμών προς προμηθευτές.

Οι λόγοι που επιτεύχθηκαν αυτά είναι:

 • Αναχρηματοδότηση Δανείων του Δήμου μας από το Ταμείο Δανείων & Παρακαταθηκών.
 • 8000 επιστολές πόρτα – πόρτα σε συνδημότες μας για παλιές οφειλές.
 • Αύξηση δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων.
 • Έκτακτες κρατικές χρηματοδοτήσεις λόγω covid – 19.
 • Ορθή διαχείριση των Οικονομικών.

Οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση έγκεινται σε δομικές διαφωνίες που είναι κυρίως:

 • Το σύστημα τιμολόγησης της άρδευσης.
 • Μη δημιουργία αποθήκης με σύστημα εισροών- εκροών συνδεδεμένο on-line με την λογιστική.
 • Μη αντικατάσταση του απαρχαιωμένου και ενεργοβόρου συστήματος οδοφωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης.
 • Δεν στραφήκαμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 • Δεν στηρίξαμε όσο θα έπρεπε απομακρυσμένα χωριά.
 • Έπρεπε θεωρώ να γίνει η διενέργεια της εμποροπανήγυρης με τους κατάλληλους κανόνες ασφαλείας και από την στιγμή που η Πολιτεία δεν το απαγόρευε, στερώντας από τους επαγγελματίες μας και από τον Δήμο ένα σημαντικό έσοδο.
 • Έπρεπε να πιέσουμε πιο πολύ για τις επεκτάσεις σχεδίου πόλεων μας.
 • Δεν ασχοληθήκαμε με την άρδευση του κάμπου Ελασσόνας – Τσαριτσάνης ( Ο μοναδικός κάμπος του νομού Λάρισας χωρίς μία δημοτική γεώτρηση).
 • Έπρεπε να διεκδικήσουμε πιο πιεστικά χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία ειδικά μετά τον σεισμό.
 • Αφομοίωση της υπέροχης ομάδας ‘’Ένας Δήμος για Όλους’’ από την ‘’Ολύμπου Πολιτεία’’ χωρίς κανόνες και ενημέρωση των συντρόφων μας.

Πιστεύοντας πως παρέδωσα μία καλύτερη κατάσταση στα Οικονομικά του Δήμου από αυτήν που παρέλαβα θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Γάτσα και Καρανίκα για την εμπιστοσύνη που μου δείξαν να μου αναθέσουν την Αντιδημαρχία Οικονομικών.

Η οικονομική κατάσταση που παρέλαβα θα ήταν άδικο να πω πως ήταν μη διαχειρίσιμη.

Αυτά τα δύο χρόνια οι αντιπαραθέσεις με την Αντιπολίτευση ήταν μόνο πολιτικές με επιχειρήματα, χωρίς προσβολές και πάντα με αμοιβαία εκτίμηση-ευγένεια και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο και περήφανο.

Περήφανος και χαρούμενος είμαι γιατί θεωρώ πως δεν πρόσβαλα κάποιον και πάντα προσπαθούσα να βρω λύσεις.

Περήφανος και χαρούμενος γιατί γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους και έκανα άδολες φιλίες.

Περήφανος και χαρούμενος για την ομάδα της Οικονομικής Υπηρεσίας και τους υπαλλήλους όλου του Δήμου που συνεργάστηκα άψογα.

Εύχομαι ολόκαρδα η Δημοτική Αρχή να πετύχει τον σκοπό της και γω θα είμαι αρωγός σε όποια καλή προσπάθεια υπάρξει.

Με τιμή και αξιοπρέπεια

Κουρομπίνας Διονύσης”

Το …πλήγμα για την Δημοτική Αρχή είναι βαρύτατο και αυτό θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον, βαρύτατο ωστόσο είναι και για τον συνδιασμό που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με πολλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις σε ότι αφορά τον τρόπο διακυβέρνησης του Δήμου, υποσχέσεις οι οποίες δυστυχώς όχι μόνο δεν τηρήθηκαν, αντίθετα μάλιστα, αυτοί που τις είχαν δώσει και είχαν δεσμευθεί για…ένας Δήμος για όλους,… ενσωματώθηκαν στην ομάδα και στις πρακτικές του Δημάρχου Νίκου Γάτσα, όπως υποστηρίζει ο κ. Κουρομπίνας.

Πρακτικές παραπέμπουν στο …παλαιό κακό Π.Α.Σ.Ο.Κ τότε που οι τοπικοί αξιωματούχοι, οι σφουγκοκωλάριοι των πολιτικών γραφείων δήλωναν στην Πλατεία της Ελασσόνας χρησιμοποιώντας το Εγώ πως…διορίσαμε τόσους, προτείναμε στην βουλή αυτούς τους νόμους, τα δικά μας παιδιά, αν δεν εγκριθεί από την τοπική κλαδική… και άλλα του είδους, ,πρακτικές που μόνο καθεστώτα επιλέγουν.

Ο κ. Κουρομπίνας με πολλή ευγένεια και πολιτικό πολιτισμό,χωρίς περιστροφές όμως και γλυκανάλατους βερμπαλισμούς καταγγέλλει την στάση του επικεφαλής κ. Καρανίκα, ίσως και του…κομματικού ιερατείου, για πλήρη αφομοίωση του συνδιασμού από τον συνδιασμό του Δημάρχου,με την εντυπωσιακή φράση…χωρίς κανόνες και ενημέρωση των συντρόφων, παράλληλα αποδομεί και το αφήγημα του Δημάρχου και των συν αυτώ ότι παρέλαβαν…καμένη γή, με την διαβεβαίωση του ότι η κατάσταση που παρέλαβε στα οικονομικά ήταν διαχειρίσιμη!!

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως ο κ. Καρανίκας και φυσικά όσοι τον στηρίζουν από το κόμμα του,το λεγόμενο κομματικό ιερατείο, την συμμετοχή τους στην Δημοτική Αρχή  την μετέτρεψαν σε προσωπική υπόθεση αγνοώντας, συντρόφους αρχές και ψηφοφόρους!!

Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται περίτρανα και από την στάση τόσο του κ. Καρανίκα, όσο και των συμβούλων με τις ανακοινώσεις τους για την απόφαση του κ. Κουρομπίνα.

Είναι πάγια τακτική του κ. Καρανίκα να αδιαφορεί για όλους και για όλα, και φυσικά να μην μπαίνει στον κόπο να απαντά σε κανέναν και τίποτα, προφανώς θεωρεί ότι τα κάνει όλα καλά και δεν χρειάζεται να δίνει λογαριασμό στους πολίτες, είναι και αυτή μια λογική και φυσικά επιλογή του.

Στην προκειμένη περίπτωση αρκέστηκε σε…ένα ολιγόλογο ευχαριστήριο για την προσφορά του κ. Κουρομπίνα στο fb και φυσικά για την…ταμπακέρα ούτε λεξούλα!!

Η ανάρτηση του κ. Καρανίκα:

 

ΔΙΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΑ… Όχι στην Αντιδημαρχία…ανεξαρτητοποίηση από τον συνδιασμό του

Ο κ. Κουρομπίνας κατάγγειλλε στην πραγματικότητα τον κ. Καρανίκα ότι τους αγνοεί όλους και κάνει ότι θέλει, και γι αυτό το μείζον πολιτικό θέμα ο κ. Καρανίκας ..σφυρίζει αδιάφορα επιχειρώντας αν μη τι άλλο , και τον κ. Κουρομπίνα πολιτικά να μειώσει, και την καταγγελία του να ακυρώσει.

Βέβαια με αφορμή την ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα οι σύντροφοι του κ. Κουρομπίνα αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτοί συμμετέχουν σε όλα και για όλα και ότι δεν υπάρχει θέμα, και το πρόβλημα ήταν μόνο ο κ. Κουρομπίνας!!!

Διαφορετική όδό επέλεξαν οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι του Καρανίκα οι οποίοι επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν όσα είπε ο κ. Κουρομπίνας, υποστηρίζοντας ότι…δυστυχώς προσωπικοί λόγοι που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση….!!!

Επικαλούνται την συλλογική συμμετοχή οι 6 σύμβουλοι, ακριβώς αυτό που καταγγέλλει ο κ. Κουρομπίνας, ότι αυτό όχι μόνο δεν υπάρχει , αλλά και ενσωματώθηκαν στον συνδιασμό του δημάρχου!!!

Η δήλωση των 6:

Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας “Ένας Δήμος για Όλους”

ΔΙΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΡΟΜΠΙΝΑ… Όχι στην Αντιδημαρχία…ανεξαρτητοποίηση από τον συνδιασμό του

Δυστυχώς, προσωπικοί λόγοι που οδήγησαν στη ανεξαρτητοποίηση του κ Κουρομπίνα Διονυσίου, τον έφεραν σε θέση να υποστηρίζει αντίθετες απόψεις με όσα έχει ήδη εκφράσει και ψηφίσει σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια.

Τυχόν ενστάσεις δεν ανακοινώνονται μια ημέρα πριν την αλλαγή αντιδημάρχων χωρίς δια ζώσης ενημέρωση των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων.

Βασική αρχή του συνδυασμού άλλωστε είναι η συλλογική συμμετοχή και όχι διακριτές προσωπικές παρουσίες.

Η μη συνέχιση προσφοράς ενός συμβούλου στο αξίωμα το οποίο κατέχει, δεν αποτελεί λόγο ανεξαρτητοποίησης.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Δημοτικοί Σύμβουλοι
Γκουτζαμάνης Ευάγγελος
Καρανίκας Δημήτριος
Καριπίδης Γιάννης
Καλύβας Αθανάσιος
Παπαδημητρίου Χρήστος
Τσανούσας Κων/νος»

Αδυνατούμε να καταλάβουμε τι αφήνουν οι 6 να εννοηθεί με την φράση…η μη συνέχιση προσφοράς ενός συμβούλου στο αξίωμα το οποίο κατέχει δεν αποτελεί λόγο ανεξαρτητοποίησης…όταν ο κ. Κουρομπίνας είναι σαφής για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του, να παραιτηθεί από Αντιδήμαρχος και να ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδιασμό!!.

Οι λόγοι του ήταν μόνο πολιτικοί και αυτό καταλάβαμε από την ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα, και σε καμία περίπτωση προσωπικοί επισημαίνοντας μάλιστα…οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση έγκεινται σε δομικές διαφωνίες που είναι κυρίως…θα είχε λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν και εμάς τους απλούς πολίτες που είναι οι προσωπικοί λόγοι.

Έχουν υποχρέωση να το πράξουν αυτό διότι άμα οι λόγοι του κ. Κουρομπίνα είναι προσωπικοί, τότε δεν αφορά κανέναν, αφού όμως είναι πολιτικοί όπως ό ίδιος επισημαίνει και αφορά στην λειτουργία του Δήμου τότε μας αφορά όλους, εκτός και για τους 6 και αυτό…δεν είναι λόγος πολιτικής ενημέρωσης και παρέμβασης.

Ανάλογη είναι και η στάση του…ιερατείου, λογική που παραπέμπει σε παρείσττικες πρακτικές με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πορεία των Δημοτικών θεμάτων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η στάση μόνο πολιτική δεν είναι και είναι πολύ κοντά στην λαική ρήση….είναι άλλος να φτύσει!!

Σχετικές δημοσιεύσεις