Earth Speakr: Τα παιδιά μιλούν για τον πλανήτη μας μέσω ενός συλλογικού έργου


Τα παιδιά δίνουν φωνή στον πλανήτη μέσω του διαδραστικού, καλλιτεχνικού έργου Earth Speakr, που λανσάρεται σήμερα, προσκαλώντας τα να δημιουργήσουν συλλογικά ένα έργο τέχνης και να μιλήσουν για το μέλλον του πλανήτη.

Το Earth Speakr είναι ένα έργο τέχνης. Καλεί τα παιδιά να μιλήσουν για τον πλανήτη και τους ενήλικες να ακούσουν αυτά που έχουν να πουν. Το έργο χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα και περιλαμβάνει την ομώνυμη δωρεάν εφαρμογή καθώς και μια ιστοσελίδα. Το Earth Speakr προωθεί τη συνεργασία και τον συλλογισμό μεταξύ ανθρώπων όλων των ηλικιών σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και το μέλλον του πλανήτη. Το πρότζεκτ «μιλά» και τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι προσβάσιμο για όλο τον κόσμο. Ορισμένες πτυχές του έργου όμως, είναι μόνο για παιδιά ηλικίας 7-17 ετών.

Τα παιδιά που θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή Earth Speakr και να μοιραστούν τις ιδέες τους σχετικά με την ευημερία του πλανήτη μας. Μπορούν να δημιουργήσουν μηνύματα και να προσκαλέσουν τους φίλους τους να δημιουργήσουν περισσότερα.

Οι ενήλικες καλούνται επίσης να συμμετάσχουν ακούγοντας τα μηνύματα των παιδιών, δημιουργώντας ομάδες μηνυμάτων –τα λεγόμενα Loud Speakrs– και κοινοποιώντας τα σε άλλους, προκειμένου να προβληθούν τα θέματα που τα απασχολούν περισσότερο. Με τη βοήθεια των αναλυτικών εργαλείων διαθέσιμα στον ιστότοπο, οι ενήλικες μπορούν να δημιουργήσουν από κοινού με τα παιδιά, συναρπαστικές δραστηριότητες. Επιπλέον, oι φορείς μπορούν να διοργανώσουν μια εκδήλωση και να ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν.

Για τους ερχόμενους έξι μήνες, τα παιδιά θα μπορούν, μέσω της εφαρμογής, να δώσουν φωνή στο πλανήτη ζωντανεύοντας τα στοιχεία του περιβάλλοντος με διαδραστικό τρόπο, δίνοντας φωνή σε διάφορα στοιχεία όπως ένα δέντρο, μια μπανανόφλουδα, τον ουρανό ή τον δρόμο.

Το Earth Speakr δημιουργήθηκε από τον Olafur Eliasson με το στούντιό του, τα παιδιά, τους δημιουργικούς συνεργάτες του και μια ομάδα ερευνητών και εμπειρογνωμόνων. Χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών με την ευκαιρία της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020 και πραγματοποιείται με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Ποιος είναι ο Olafur Eliasson

Ο Δανο-ισλανδός καλλιτέχνης Olafur Eliasson (γεν. 1967) ασχολείται με τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, το installation και τα ψηφιακά μέσα. Η τέχνη του επηρεάζεται από το ενδιαφέρον του για την αντίληψη, την κίνηση, την ενσωματωμένη εμπειρία και την αίσθηση του εγώ και της κοινότητας. Χωρίς να περιορίζεται στα όρια του μουσείου και της γκαλερί, προσελκύει το κοινό μέσα από αρχιτεκτονικά έργα, παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, την καλλιτεχνική εκπαίδευση, τη χάραξη πολιτικής και την κλιματική δράση.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Eliasson έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες σημαντικές εκθέσεις και έργα σε όλο τον κόσμο. Το 2019 το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) τον ανακήρυξε Πρέσβη Καλής Θελήσεως για την κλιματική δράση και τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης. Με έδρα το Βερολίνο, το Studio Olafur Eliasson αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα τεχνιτών, αρχιτεκτόνων, αρχειοφυλάκων, ερευνητών, διαχειριστών, μαγείρων, ιστορικών τέχνης και εξειδικευμένων τεχνικών.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο