Έφυγε για τον Παράδεισο ο Π. Κώστας ο…άδολος

Έφυγε για τον Παράδεισο ο Π. Κώστας ο…άδολος

Έφυγε για τον Παράδεισο ο Π. Κώστας ο…άδολος

Έφυγε για τον Παράδεισο ο Π. Κώστας ο…άδολος

Ο αδελφός, ο φίλος, ο Λειτουργός, ο Παπά …Βράχος όπως το ήξεραν οι φίλοι και οι γνωστοί του.

Αυτή η εμβληματική μορφή του Λουτρού που αν και σε ώριμη ηλικία γνώρισε τον Χριστό, πολύ τον αγάπησε και …’επεσε με τα μούτρα να τον γνωρίσει ακόμα καλύτερα, να καλύψει τα χρόνια που δεν τον γνώριζε, που δεν ήταν φίλοι.

Ένας από έμάς ο π.Κώστας με μεγάλη καρδιά και το σπουδαιότερο άδολη, ήταν σαν μικρό παιδί, δεν μπορούσε να σκεφτεί κάτι κακό και η λέξη δόλος του ήταν απολύτως ΄’αγνωστη.

Ο π. Κώστας ο …άδολος που δεν έλεγε ποτέ όχι όταν του πρότειναν να λειτουργήσει, που έτρεχε πρόθυμα, που το χαιρότανε!!

Ήταν αυτός που στον ναό του στο Λουτρό έκαμε την πρώτη αγρυπνία για τον Άγιο Παίσιο στην Μητρόπολή μας, που μαζί πηγαίναμε στην Παναγιά στη Χράπα, να κάνουμε την παράκληση, την αγρυπνία, κάνοντας την μοναδική διαδρομή μέσα από το φαράγγι με οδηγούς τις αναμμένες λαμπάδες φορτωμένοι με τα απαραίτητα για την τέλεση της ακολουθίας, ζώντας την μοναδική μυσταγωγία εκεί μέσα στην ερημιά που κατακλύζονταν από πιστούς που έτρεχαν στην Χάρη Της.

Με τις αγρυπνίες στο μοναστήρι της Παλιοκαρυάς που τόσο αγαπούσε και έλεγε…εδώ θα μείνω, θα υπηρετήσω την Μονή με την ευλογία του σεβασμιωτάτου.

Χωρίς να το επιδιώξει, είχε γίνει το σημείο αναφοράς στο χωριό με το έργο που έκανε πάντα με την συνδρομή και συμμετοχή των συγχωριανών του, καθιστώντας το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής πόλο έλξης για τους πιστούς και κάθε χρόνο την ημέρα της μνήμης της σύσσωμο το χωριό συμμετείχε στην λιτανεία και στις ιερές ακολουθίες, κάτι που συνέβαινε και την ημέρα μνήμης της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εκκλησάκι.

Με τις εκδρομές σε διάφορα προσκυνήματα αλλά και στους Αγίους τόπους.

Είχε όνειρα και σχεδίαζε πολλά για την αναβάθμιση των προσκυνημάτων στο χωριό του, όμως φαίνεται ότι ο Θεός θέλησε να τον πάρει από αυτή την πρόσκαιρη ζωή μαζί Του, εκεί όπου δεν υπάρχει λύπη και στεναγμός παρά μόνο χαρά και ευτυχία.

Η αναχώρησή του για την άλλη ζωή, την αιώνιο, άφησε μεγάλο κενό στο χωριό και ήδη άρχισε να λείπει από το χριστεπώνυμο πλήρωμα η γαλήνια μορφή του, η ηρεμία του και η σιγουριά.

Την ευχή του να έχουμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις