ΕΓΚΑΙΝΙΑ- ΦΩΤΑ- ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ… Το απόλυτο μηδέν!!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ- ΦΩΤΑ- ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…Το απόλυτο μηδέν!!                          Το απόλυτο μηδέν!!

                ΕΓΚΑΙΝΙΑ- ΦΩΤΑ- ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…

                                        Το απόλυτο μηδέν!!

 ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ!

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ- ΦΩΤΑ- ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ… Το απόλυτο μηδέν!!

Αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού των δημοτών η πρακτική όλων των …καλοντυμένων φορέων που συμμετείχαν στην ημερίδα με τον βαρύγδουπο τίτλο…«Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη» οι οποίοι θυμήθηκαν στο τέλος της θητεία τους στην Διοίκηση του Δήμου, της Περιφέρειας, και της Κυβέρνησης,τον Όλυμπο με τις…Ο.Χ.Ε όπως αποκαλούν τους νέους τρόπους για παρεμβάσεις…χορτάσαμε από ορολογίες, από υποσχέσεις, από εξαγγελίες, από θα,θα,θα που αποσκοπούν μόνο στην παραπλάνηση των δημοτών και την απαξίωση του τόπου, συμπέρασμα εκ του αποτελέσματος και της ανικανότητας όλων αυτών των φορέων να πράξουν το αυτονόητο!!

Αξίζει να επισημάνουμε δήλωση μέλους σήμερα της Διοίκησης της ΑΕΝΟΛ στην έναρξη της θητείας του που δημόσια τόνισε πως…αν μέχρι τέλους της θητείας μας δεν καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα ορειβατικό καταφύγιο στον Όλυμπο θα έχουμε αποτύχει.

Εμείς θα συμφωνήσουμε με το μέλος της Διοίκησης δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλοιώς αφού σαφέστατα ομολογεί διαχρονικά την αποτυχία τους!!

 Σχεδόν (4) χρόνια από την ημερίδα που ανέλαβαν και δεν έπραξαν απολύτως τίποτα…κόλλησαν στο μηδέν!

Το τέλος της θητείας σας έφτασε και δυστυχώς όχι δεν κάνατε τίποτα για τον Όλυμπο, ούτε κάν ασχοληθήκατε παρά μόνο τώρα αρχίσατε να …ψελλιζετε αυτά τα περί Ο.Χ.Ε για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους!!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ- ΦΩΤΑ- ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ… Το απόλυτο μηδέν!!

Δυστυχώς οι …καλοντυμένοι φορείς δεν είχαν να μας πούνε κάτι για αυτά που έκαναν, αφού δεν έκαναν τίποτα, για μια ακόμη φορά μας είπαν …τι θα κάνουν!!

Εμείς πολύ απλά παραμένουμε στις αυτονόητες επισημάνσεις και δίνουμε στην δημοσιότητα το Δελτίο Τύπου που μας έστειλαν για να βγάλει ο κάθε αναγνώστης μόνος του τα συμπεράσματα διαβάζοντας αυτά που οι ίδιοι λένε:

«Στην Ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη» συμμετείχε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.», το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022  που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια βίου Μάθησης Δήμου Ελασσόνας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΑΕΝΟΛ Α.Ε., γιορτάζοντας το έτος Βιώσιμης ορεινής Ανάπτυξης 2022 και τη Διεθνή Ημέρα Βουνού.

Πιο πριν τελέστηκαν τα εγκαίνια της Αίθουσας Προβολής Τοπικού Πολιτισμού που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα LEADER και στην οποία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνας, η Βουλευτής κα Στέλλα Μπίζιου, η Βουλευτής κα Ευαγγελία Λιακούλη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας Νικόλαος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κα Δόκου Σουλτάνα, η Αντιδήμαρχος κα Καρκαβανίδου – Σκρέτα Ευφροσύνη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Πασχόπουλος Κωνσταντίνος, κ. Παπαδημητρίου Χρήστος, κ. Καριπίδης Ιωάννης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Κυριλλίδης Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ, κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές και πλήθος κόσμου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ- ΦΩΤΑ- ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ… Το απόλυτο μηδέν!!

Την ημερίδα χαιρέτησεο Πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη εύρεσης λύσεων για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Ολύμπου δίνοντας έμφαση στην διασύνδεσή του με άλλες περιοχές της Θεσσαλίας όπως ο Βόλος, η Καλαμπάκα, τα παράλια Λάρισας κ.λ.π., που σήμερα απολαμβάνουν τουριστική ανάπτυξη, ενσωματώνοντας στις τουριστικές ημερήσιες αποδράσεις, την επίσκεψη στον Όλυμπο. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στην ανάγκη για μία πιο δυνατή προσέγγιση του Ολύμπου ανοίγοντας την κουβέντα για μία Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε) που θα δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή για νέες επενδύσεις και επιπλέον υποδομές που χωρίς αυτές η ανάπτυξη του Ολύμπου που όλοι ονειρευόμαστε, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει.   

Τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ ΑΕ και συγκεκριμένα η κα Μπασδέκη Σεβαστή, Συντονίστρια του Leader  και ο κ. Σαμώτας Ιωάννης, Γενικός Διευθυντής της ΑΕΝΟΛ ΑΕ , ανέπτυξαν τα θέματα «Νέο Πρόγραμμα Leader ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027» και «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) – Η αναγκαιότητα ΟΧΕ στον Θεσσαλικό Όλυμπο».

Στέλλα Μπίζιου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ- ΦΩΤΑ- ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ… Το απόλυτο μηδέν!!

 Να ανατρέψουμε τη δημογραφική γήρανση στους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας

«Πάντα με σεβασμό και με περίσσια υπευθυνότητα στέκομαι μπροστά σας, όταν είναι να μιλήσω για τον Όλυμπο. Και μιλάω για τον Όλυμπο γιατί η Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη στο Δήμο Ελασσόνας, δεν μπορεί παρά να συνδέεται με το μυθικό βουνό, το οποίο συνδέεται με την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της χώρας ολόκληρης».

Τα παραπάνω δήλωσε στο χαιρετισμό της η βουλευτής του νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κα Στέλλα Μπίζιου, στην Ημερίδα για τη Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε με τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Αίθουσας Προβολής Τοπικού Πολιτισμούστο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου Ελασσόνας.

«Εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στον τόπο αυτό, ακούγαμε από μικροί τις έννοιες της ‘ορεινής ανάπτυξης’, αλλά της ‘αξιοποίησης του Ολύμπου’, αλλά δεν βλέπαμε ποτέ απτά αποτελέσματα ουσιαστικών πολιτικών παρεμβάσεων.

Έπρεπε λοιπόν να περάσουν δεκαετίες, ώστε να φτάσουμε στο 2022 και μια κυβέρνηση, αυτή τηςΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ένα masterplan για την ανάπτυξη των ορεινών όγκων της πατρίδας μας.

Στόχος του, όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είναι ένα αναπτυξιακό σχέδιο με όραμα για την επόμενη μέρα. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί για μένα μία εθνική προτεραιότητα. Και αυτό είναι να ανατρέψουμε τη δημογραφική γήρανση στους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας. Πρέπει να ξαναγυρίσουν νέα παιδιά πίσω. Πρέπει τα νέα παιδιά που γεννιούνται εδώ να έχουν λόγο να παραμείνουν και να ζήσουν, να εργαστούν σε αυτόν τον πανέμορφο και ευλογημένο τόπο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχουν προφανώς οι κατάλληλες υποδομές, αλλά πρέπει να υπάρχουν συνθήκες ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, καλούμαστε όλοι μαζί, να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να διεκδικήσουμε την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Χαιρετίζω με τις σκέψεις αυτές τη σημερινή εκδήλωση και αναμένω πλέον τις ευρύτερες πρωτοβουλίες, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα», κατέληξε στο χαιρετισμό της η κα Μπίζιου.

Ε. Λιακούλη: Η Ελασσόνα είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι

ΕΓΚΑΙΝΙΑ- ΦΩΤΑ- ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ… Το απόλυτο μηδέν!!

Η Λαρισαία Βουλευτής, μετά το πέρας της εκδήλωσης, υπογράμμισε τα εξής:

«Με ξεχωριστή χαρά βρέθηκα σήμερα στην Ελασσόνα για να εγκαινιάσουμε έναν όμορφο νέο χώρο προβολής του τοπικού πολιτισμού, ενώ παρακολούθησα και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα, καθώς είχε ως κεντρικό αντικείμενο τα θέματα της ορεινότητας. Τα βουνά κατέχουν προνομιακή θέση στην καρδιά και το μυαλό όλων των Θεσσαλών, που ανατραφήκαμε ανάμεσα στα δυο ψηλά βουνά μας, τον Όλυμπο των Θεών και τον μαγευτικό Κίσσαβο.

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία,το έτος Βιώσιμης Ορεινής Ανάπτυξης 2022 και η Διεθνής Ημέρα Βουνού, λαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία. Δεν πρέπει να λησμονούμε στιγμή τα πολύπλευρα προβλήματα που ταλανίζουν όσους διαβιούν σε ορεινές Κοινότητες. Τους συνανθρώπους μας, που δεν εγκατέλειψαν τα ορεινά χώματα των προγόνων τους, αποφασίζοντας να παραμείνουν και να δημιουργήσουν εκεί. Αλλά και τους συμπολίτες μας, που είπαν όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα, διαλέγοντας μια ζωή στη φύση. Μια ζωή που μόνο εύκολη δεν είναι, ιδίως όταν στις οικογένειες υπάρχουν μικρά παιδιά, αλλά συγγενείς τρίτης ηλικίας. Οι ελλιπείς υποδομές, η απόσταση από αναγκαίες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, η εγκατάλειψη από την Πολιτεία σε πλείστες όσες παραμέτρους της καθημερινότητάς τους, είναι ζητήματα που δεν πρέπει να κρύβονται “κάτω από το χαλί”, αλλά να αναδεικνύονται στο δημόσιο διάλογο.

Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών βιώνουν ακόμα πιο βαριά τα “χτυπήματα” της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων, λόγω των αυξημένων αναγκών για θέρμανση, αλλά και για τις καθημερινές οδικές μετακινήσεις από και προς τα αστικά κέντρα.

Τα Βουνά μας σήμερα πλήττονται από την κλιματική κρίση. Η ασέβεια προς το φυσικό περιβάλλον έχει προκαλέσει ανίατες “πληγές” στη χλωρίδα και την πανίδα, που θέτουν σε κίνδυνο τον ορεινό πλούτο της πατρίδας μας, και του πλανήτη γενικότερα.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαχρονικά θέτουμε τη ρήτρα ορεινότητας, όπως άλλωστε και νησιωτικότητας, στο σχεδιασμό κάθε προγραμματικής θέσης και λύσης που προτείνουμε. Αυτό επιτάσσει, άλλωστε το Σύνταγμα, όπου στο Άρθρο 106 λαμβάνει ειδική μέριμνα για τις ορεινές περιοχές,συνταγματική διάταξη που η Κυβέρνηση έχει ξεχάσει.

Δεδομένων των ανωτέρω, δεν μπορώ παρά να δώσω θερμά συγχαρητήρια στο Δήμο Ελασσόνας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στηνΑΕΝΟΛ Α.Ε. για τη διοργάνωση της σημερινής Ημερίδας, αλλά και για τις άοκνες προσπάθειες όλων των φορέων μας να αναδείξουν όλα τα πλεονεκτήματα της Ελασσόνας, που είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι και απαιτεί εθνικό σχέδιο ανάπτυξής της και αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Επιπλέον, εύχομαι ο νέος χώρος προβολής Τοπικού Πολιτισμού, το “αναβαπτισμένο” Δημοτικό Ωδείο Ελασσόνας, να αποτελέσει έναν πρωταγωνιστικό“ πυλώνα” που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια όλων μας, για την πολιτιστική αναβάθμισητου Τόπου μας.»

Στην ημερίδα συμμετείχαν με παρουσιάσεις από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η κα Μαλισσιόβα Ελένη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, ο κ. Μανούρας Αθανάσιος, Πρόεδρος Τμήματος Διαιτολογίας- Διατροφολογίας, Καθηγητής στη Χημεία Τροφίμων, η κα Φτίκα Ζωή, Προϊσταμένη Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Σπανός Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Υπεύθυνος ΚΠΕ Κισσάβου- Ελασσόνας, η κα Νίκου Βικτωρία πρόεδρος του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπαρμού, ο κ. Τριανταφύλλου Γεώργιος, πρόεδρος Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας και ο κ. ΠιτένηςΑθανάσιος, Ιδιοκτήτης τηςTrekkingHellasMt. Olympus – Πρόεδρος του Ορεινού Μαραθωνίου FaethonSkyrace.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις