Είναι…μούφα το εξώδικο κ. Δήμαρχε;

Λές να; Μωρέ μήπως ξεκίνησε  πυρηνικός πόλεμος και δεν το κατάλαβα;

ΘΛΙΒΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ Ο κ. ΓΑΤΣΑΣ!! ΤΟΝ ΡΩΤΑΜΕ…

Είναι…μούφα το εξώδικο κ. Δήμαρχε;

ΣΤΑ …ΖΑΡΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑ.ΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ…ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ; ΧΡΩΣΤΑ Η ΔΕΥΑ 7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

Είναι…μούφα το εξώδικο κ. Δήμαρχε;Είναι…μούφα το εξώδικο κ. Δήμαρχε;

Γράφει ο Απόστολος Βάλλας

Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος Ελασσόνας και οι δημοτικοί Σύμβουλοι που τον στηρίζουν, σε ότι αφορά το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος με το εξώδικο που έστειλε στην ΔΕΥΑ και στον Δήμο η Δ.Ε.Η καλώντας τους εντός 30 ημερών να αποπληρώσουν το χρέος τον 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, έχασαν την ψυχραιμία τους και καθυβρίζουν την ΕτΕ διότι έδωσε στην δημοσιότητα το εξώδικο ως όφειλε προκειμένου να ενημερώσει τους Δημότες, αποκαλώντας τα γεγονότα… θλιβερά δημοσιεύματα!!

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο Δήμαρχος εμμέσως, σαφέστατα όμως αφήνει να εννοηθεί ότι η αποκάλυψη της εφημερίδας, να φέρει στο φώς το εξώδικο, είναι μούφα, κάλπικη!!

Δυστυχώς για τον ίδιο και για τον Δήμο, θλιβερή είναι η πραγματικότητα στην οποία οδήγησε ο ίδιος και οι συνεργάτες του τον τόπο να απειλείται ότι θα μείνει στα σκοτάδια!!

Αν δεν τον αντιλαμβάνεται ο κ. Δήμαρχος να του το εξηγήσουμε σε απλά Ελληνικά…χαρακτηρίζουμε θλιβερά κάποια δημοσιεύματα όταν αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όταν είναι συκοφαντικά, όταν είναι πλαστά.

Στην προκειμένη περίπτωση καλούμε τον κ. Δήμαρχο να μας εξηγήσει που βασίζεται και μας εξυβρίζει με αυτόν τον τρόπο, αποκαλώντας θλιβερό το δημοσίευμα της ΕτΕ, και τον ξαναρωτάμε…χρωστά η ΔΕΥΑ.ΕΛ 7,5 εκατομμύρια ευρώ, Ναι ή Όχι;

Αν χρωστά, οφείλει να ανακαλέσει την ασχήμια που ξεστόμισε εναντίον μας, αν όχι ,να μας παραπέμψει στον Εισαγγελέα.

Επίσης ακόμα δεν κατανόησε ο Δήμαρχος ότι η εφημερίδα, η ΕτΕ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ κανέναν, το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου, να επισημάνουμε δε στον Δήμαρχο ότι ο μόνος που κάνει σκληρή Αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή είναι ο ίδιος με όσα θλιβερά πράττει και όσα δημόσια δηλώνει!!

Παραθέτουμε και έγγραφο- ειδοποίηση που απέστειλλε η Δ.Ε.Η σε Δημοτικό Σχολείο και τον ρωτάμε, επίσης…είναι μούφα κ. Δήμαρχε ή αυθεντικό;!!

Είναι…μούφα το εξώδικο κ. Δήμαρχε;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ.απαντώντας σε ερώτημα Δημοτικού Συμβούλου είπε…«είναι πραγματικά θλιβερό να γίνεται σημαία κάποιων συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις εκλογές για την κατάσταση η οποία είναι γνωστή εδώ και χρόνια και μάλιστα αφορά το υψηλό ενεργειακό κόστος που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος και φυσικά τα νομικά του πρόσωπα.»

Αλήθεια, τι περίμενε ο κ. Δήμαρχος, να του δώσουν και τα εύσημα;!!

Επίσης ο ίδιος ομολογεί, και μας εκπλήσσει έτι περισσότερο ότι ο κ. Ευαγγέλου αν μη τι άλλο ήταν ποιο ικανός από τον ίδιο αφού κατάφερε επί θητείας του, αφ ενός μέν να μην αποστέλλονται εξώδικα στον Δήμο από την Δ.Ε.Η αφ ετέρου να εξασφαλίσει επιχορηγήσεις κάτι που η σημερινή Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν κατάφερε, αντίθετα να αντιμετωπίζει κίνδυνο διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, τουλάχιστον μέχρι και αυτές τις ώρες!! Απίστευτες πραγματικά καταστάσεις.

Για την ιστορία και επειδή το πρόβλημα που ανέκυψε είναι πολύ πιο σοβαρό από το χρέος και αφορά την συνολική αντίληψη και λογική που διέπει την Δημοτική Αρχή η οποία με όρους απόλυτης ηπιότητας είναι άκρως επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου αφού παραπέμπει σε όρους…καζίνο…παίζει δηλαδή στα ζάρια την ύπαρξη της ΔΕΥΑ  αφήνοντας να γιγαντωθεί το χρέος με την ελπίδα ότι ο…καλός Υπουργός θα μας ξεχρεώσει!!! Κι αν δεν το κάνει;

Σκέφθηκε κανείς από την σημερινή Δημοτική Αρχή, τις συνέπειες; Προφανώς όχι, αφού περί άλλων μεριμνούν και τυρβάζουν.!

Ακατανόητες λογικές και απίστευτη ομολογία του Δημάρχου!!

 Για την ιστορία λοιπόν και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν δημοσιεύουμε την απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ σε ερώτηση που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης κ. Βακράτσας μέσα από την οποία ο κάθε δημότης έχει την δυνατότητα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το ήθος και ύφος της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικά οι διάλογοι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης  τους οποίους ο καθένας έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μπαίνοντας στην σελίδα του δήμου.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Βακράτσας εκτός ημερήσιας διάταξης έθεσε (2) ερωτήματα ζητώντας απάντηση.

Λαμβάνοντας τον λόγο έκανε γνωστό πως από καιρό τώρα είναι σε γνώση τους ότι υπάρχει μια  οφειλή ύψους 7.000,00 ευρώ του 1ου Δημοτικού Σχολείου στην Δ.Ε.Η για την οποία εστάλη ειδοποίηση από την εταιρία να αποπληρωθεί πάραυτα για να μην υπάρξουν προβλήματα από ενδεχόμενη διακοπή παροχής ρεύματος.

Ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί τι ακριβώς συμβαίνει με το εξώδικο που απέστειλε η Δ.Ε.Η στην ΔΕΥΑ και στον Δήμο κλείνοντας τα ερωτήματα του με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους αγροτικού δρόμους της Τσαριτσάνης τους οποίους αναγκάζονται να καθαρίζουν και να απομακρύνουν πεσμένα δένδρα και φερτά υλικά οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι.

Στα ερωτήματα που ετέθησαν η απάντηση του Δήμάρχου ήταν η εξής: «είναι πραγματικά θλιβερό να γίνεται σημαία κάποιων συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις εκλογές για την κατάσταση η οποία είναι γνωστή εδώ και χρόνια και μάλιστα αφορά το υψηλό ενεργειακό κόστος που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος και φυσικά τα νομικά του πρόσωπα.

Ένα από αυτά ήταν η ΔΕΥΑ.ΕΛ που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες μέσα από θλιβερά δημοσιεύματα που δείχνουν ότι δεν έχουν να κάνουν με τίποτα με την αξιοπρεπή και έντιμη αντιπολίτευση απέναντι στην δημοτική αρχή αλλά έχουν ένα σκοπό μόνο, να δημιουργήσουν εντυπώσεις γιατί όπως καλά γνωρίζετε πάντα το κόστος της ενέργειας για τις γεωτρήσεις, ή την άντληση νερού για την ύδρευση ήταν μεγάλο, πόσο μάλλον τα τελευταία (2) χρόνια που έχει εκτιναχθεί το κόστος λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Αντιλαμβάνομαι λοιπόν να υπάρχει μια ευαισθησία όλων των πολιτών να γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση αυτή αλλά πρέπει να τους μεταφέρουμε όλοι εμείς που γνωρίζουμε καλύτερα την κατάσταση και ειδικά η αντιπολίτευση του κ. Ευαγγέλου η οποία έχει στο παρελθόν χωρίς να υπάρχει ενεργειακή κρίση εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι είχε απλήρωτους, ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς στην ΔΕΗ και ζήτησε γι αυτό τον λόγο έκτακτες επιχορηγήσεις από το υπουργείο για να καλύψει αυτό το κόστος, θάπρεπε λοιπόν να μεταφέρει στους πολίτες, ότι όταν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα προς την αποπληρωμή στην Δ.Ε.Η,τών λογαριασμών του ρεύματος, τότε προφανώς και οι Δήμοι και οι ΔΕΥΑ και τα Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου απευθύνονται στην κυβέρνηση και ζητούνε να υποστηριχθούνε, πόσο μάλλον τώρα που ούτως ή άλλως και το Υπουργείο κάνει σκέψεις σοβαρές να επιχορηγήσει τις ΔΕΥΑ για τις υπέρογκες δαπάνες που συνδέονται με το ρεύμα…»

Για το Σχολείο είπε:… « η Σχολική επιτροπή είναι αρμόδια να πληρώνει τους λογαριασμούς, δεν είναι αρμόδιος ο Δήμος ή άλλος οργανισμός.

 Οι Σχολικές επιτροπές έχουν τον δικό τους προυπολογισμό και μέσα από αυτά τα χρήματα πληρώνουν τους λογαριασμούς, δεν μπορεί ο Δήμος να πληρώσει τους λογαριασμούς των Σχολείων και για να πληρωθούν οι λογαριασμοί στα Σχολεία πρέπει να υπάρχουν χρήματα στους λογαριασμούς των Σχολικών επιτροπών.

Τα χρήματα αυτά δεν έρχονται σε σταθερή βάση όπως έρχεται η ΚΑΠ του Δήμου, έρχονται σε δόσεις συνήθως με την έναρξη της Σχολικής χρονιάς μόλις πρίν λίγες ώρες ψηφίσαμε στην Οικονομική επιτροπή την αποδοχή ποσού που αφορά στις λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων.

 Τώρα που ήρθανε τα χρήματα τώρα μπορούνε να πληρωθούνε και οι λογαριασμοί.

Το ότι μπορεί κάποιος αυτό να το εκμεταλλευθεί με σκοπιμότητα προεκλογική, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει την πραγματικότητα που είναι αυτή, ότι τα χρήματα για τα Σχολεία φθάνουνε σε 4μηνιαίες η 3μηνιαίες δόσεις οπότε τώρα θα μπορούν να πληρωθούν και οι οφειλές στα Σχολεία.

Όλα αυτά τα χρόνια, (4) χρόνια της διοίκησης μας δεν νομίζω ότι δημιουργήθηκε ποτέ θέμα για την αποπληρωμή των λογαριασμών, πως ξαφνικά τώρα λίγες μόνο ημέρες πρίν τις εκλογές σηκώνουμε θέμα για απλήρωτους λογαριασμούς από την μια, από την άλλη περίπτωση όταν είμαστε πάντα συνεπείς και φυσικά αντιλαμβάνεστε, ότι είμαστε συνεπείς στα όρια των δυνατοτήτων μας.

Δεν υπάρχουνε τόσα χρήματα για να ανταποκριθούμε σε υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, και επειδή ρωτήσατε ποιες είναι οι οφειλές του Δήμου προς την Δ.Ε.Η αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι ένα μεταβλητό μέγεθος το οποίο κάθε μήνα αλλάζει λόγω του ότι εισπράττουμε δημοτικά τέλη από τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η των συμπολιτών μας και φυσικά συμψηφίζονται αυτά τα Δημοτικά τέλη με την κατανάλωση του ρεύματος που κάνουμε κάθε μήνα και δεν είναι σταθερή γιατί άλλοι μήνες έχουν πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση και άλλοι λιγότερη.

Αυτό είναι ένα μέγεθος το οποίο αλλάζει. Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα δηλαδή στο τέλος της χρονιάς κλείνουμε με ένα ισοζύγιο μηδενικό σχεδόν οπότε δεν τίθεται θέμα για την αποπληρωμή των οφειλών του Δήμου προς την Δ.Ε.Η.

Τώρα ως προς τις οφειλές που είπαμε έγιναν το θέμα της εβδομάδος για την ΔΕΥΑ εκεί υπάρχει μια συζήτηση στην ΚΕΔΕ μεταξύ των δημάρχων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για να υποστηριχθούνε στο επίπεδο της κατανάλωσης του νερού γιατί οπωσδήποτε κανείς από εμάς τους δημάρχους τους προέδρους και της ηγεσίας του Υπουργείου δεν θέλει να μετακυλίσει αυτό το κόστος στους δημότες, και όπως έχει φροντίσει για τα νοικοκυριά θα υπάρξουν γενναίες επιχορηγήσεις πάνω και σε αυτό το θέμα…».

Άμεση παραδοχή από τον Δήμαρχο Ελασσόνας ότι αφήνουμε το μέλλον του Δήμου στην καλή θέληση του εκάστοτε Υπουργού να μας λύσει τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούμε!

Θέτουμε και το τελευταίο ουσιαστικό ερώτημα μας ως εφημερίδα…όλα αυτά τα χρόνια που διοικείτε τον Δήμο,… καμία σχέση με το ρήμα κυβερνώ…δεν εισπράττατε τα ανταποδοτικά τέλη τόσο για την ύδρευση, όσο και για την άρδευση;

Αν τα εισπράξατε οφείλετε να μας ενημερώσετε που δαπανήθηκαν τα ανάλογα ποσά, για ποιες ανάγκες και γιατί δεν καλύφθηκε το κόστος για την ηλεκτρική ενέργεια.

Αν όχι, έχετε καθήκον να μας εξηγήσετε γιατί. Σε κάθε περίπτωση οφείλετε μια απάντηση στους Δημότες…

Αυτό πάντως είναι εξώδικο καθ όλα γνήσιο με υπογραφές και σφραγίδες γι αυτό και το ξαναδημοσιεούμε για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία από κανέναν…

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις