ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ…                                    Είναι όμηρος ή αδίστακτη; «ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ» ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙ!!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ-ΚΑΡΑΝΙΚΑ…

                                   Είναι όμηρος ή αδίστακτη;

«ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ» ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΑΜΟΥΡΙ!!

Ακόμα το μελάνι από το ρεπορτάζ που κάναμε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Γάτσα-Καρανίκα σε βάρος των Δημοτών του Μεσοχωρίου και του Αμουρίου, να παραχωρήσει Δημοτικές εκτάσεις σε ιδιώτες, την στιγμή που σχεδόν ομόφωνα και ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές κατευθύνσεις, οι δημότες όχι μόνο δεν συμφωνούν, αλλά διαμηνύουν πως θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα για να εμποδίσουν αυτή την παράνομη απόφαση του Γάτσα –Καρανίκα και των δημοτικών συμβούλων που υποτάσσονται σε ότι αποφασίζει το δίδυμο της Τοπικής Εξουσίας, δεν έχει στεγνώσει, και οι εξελίξεις είναι απίστευτες.

Το δείγμα γραφής του Δίδυμου της Εξουσίας, Γάτσα-Καρανίκα πλέον οι δημότες καθημερινά το νοιώθουν πάνω στο πετσί τους, αφού το μοναδικό του μέλημα είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει,η τοποθέτηση των… δικών τους παιδιών, σε θέσεις εργασίας στον Δήμο, ενώ ταυτόχρονα έχουν εγκαταλείψει  την όποια προσπάθεια  επίλυσης των προβλημάτων, που ταλανίζουν τους δημότες.

Αρκούντως εντυπωσιακή είναι και στάση της παράταξης που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του…Πρώτη Φορά Αριστερά, αφού η ευθυγράμμισή της με τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του συνόλου των κατοίκων είναι απόλυτη!!

Αρκεί να θυμηθούμε την απέλπιδα προσπάθεια του Δημάρχου λίγο μόνο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του όταν εξάντλησε όλη την επιρροή και εξουσία που έχει για να πετύχει τον στόχο του να παραχωρήσει δημοτικές εκτάσεις στο Ασπρόχωμα σε ιδιώτη επικαλούμενος ότι τάχα θα έφερνε την ανάπτυξη στον τόπο, ο ιδιώτης που ήθελε να επεκτείνει την αγελαδοτροφική του μονάδα, με συνέπεια όμως δεκάδες κτηνοτρόφοι μικρών ζώων να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τα κοπάδια τους!!

Τότε ο κ. Γάτσας με απόλυτα επιθετικό και συνάμα απαξιωτικό στυλ, ότι τάχα οι κάτοικοι δεν καταλαβαίνουν ότι άμα παραχωρηθεί η έκταση στον μεγαλοκτηνοτρόφο θα …έρθει η ανάπτυξη…μόνο που δεν μας είπε αν θα ερχόταν με πατίνια η με 4Χ4,δεν κατάφερε να επιβάλλει την πρόταση του,αφού την καταψήφισαν και δικοί του σύμβουλοι και ουσιαστικά ηττήθηκε!

Τότε ήταν…κομματάκι δύσκολο να…περάσει η πρότασή του διότι από την ομάδα Καρανίκα υπήρχαν σύμβουλοι που με κανέναν τρόπο δεν θα επέτρεπαν να ληφθεί  αυτή η απόφαση, κάτι που ήταν απαγορευτικό και για τον επικεφαλής, κ. Καρανίκα να συνταχθεί με τον Δήμαρχο.

Αυτό που δεν συνέβη τότε για συγκεκριμένους λόγους συνέβη τώρα σε βάρος δυο Τοπικών Κοινοτήτων, του Μεσοχωρίου και του Αμουρίου, και μάλιστα με μεθοδολογία που αν εφαρμοστεί ο Κανονισμός Δήμων και Κοινοτήτων όχι μόνο οι αποφάσεις θα κριθούν ότι είναι παράνομες, σχετικό ρεπορτάζ είχαμε τις προηγούμενες ημέρες παραπέμποντας και στα σχετικά άρθρα, ενδεχομένως να διαπιστωθεί ότι επιχειρήθηκε και υπέρβαση καθήκοντος, κάτι βέβαια που έχει χρέος και καθήκον να ψάξει η Περιφέρεια για την σωστή τήρηση του Κανονισμού και σεβασμού των Τοπικών Συμβουλίων και της θέλησης καθολικά σχεδόν των κατοίκων!!

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτή η εμμονή του Δίδυμου της Εξουσίας, Γάτσα-Καρανίκα, είναι απότοκο κάποιας ιδιότυπης ομηρίας, προεκλογικής δέσμευσης, ή απλά καταγράφει τον τρόπο που κυβερνά το Δίδυμο και αν μη τι άλλο είναι αδίστακτος, αφού γράφει στα παλαιά του υποδήματα, την θέληση του συνόλου των κατοίκων των δύο χωριών!!

Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί η σιγή και αδιαφορία της Περιφέρειας η οποία υποτίθεται ότι έχει και την ευθύνη για την κατά τον νόμο διοίκηση των Δήμων, και τον σεβασμό της θέλησης των πολιτών, όταν παραβιάζεται είτε από άγνοια, είτε ηθελημένα.

Χαρακτηριστικό είναι  ωστόσο το περιεχόμενο της επιστολής των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Μεσοχωρίου για την απόφαση ΠΑΡΩΔΙΑ όπως την χαρακτηρίζουν και δεσμεύονται πως θα …πράξουν κάθε τι δυνατό για να την προσβάλλουν… και μας προιδεάζει για ότι θα επακολουθήσει οδηγώντας τους κατοίκους σε σύγκρουση… Αναλυτικά: «

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ

Μεσοχωριτες κ Μεσοχωριτισες βρισκομαστε στην δύσκολη θέση να σας ενημερώσουμε πως στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ελασσονας με τηλεδιάσκεψη η Δημοτική αρχή

Αποφάσισε στην παραχώρηση εκμίσθωση 25 στρεμμάτων Κοινοτικής έκτασης του ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ υπέρ των συμφερόντων της ΦΑΡΜΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ η αλλιώς βιομηχανικου Σφαγείου της ΒΑΚΡΕΛ.

20 Στρεματα για Βιοαέριο

κ 5 για parking.

Μη λαμβάνοντας καθόλου στα υπόψην την ομόφωνη αρνητική απόφαση στην γνωμοδότηση της Κοινότητας Μεσοχωρίου αιτιολογοντας τους λόγους μάλιστα της αρνησης μας για πολλοστή φορα.

Μια δημοτική αρχή που στηρίξαμε ως Μεσοχωρι με πολύ μεγάλη προσπάθεια κ δύσκολο αγώνα στις περασμένες εκλογές και δυστυχώς αυτοί μη σεβόμενοι την όλη μας προσπάθεια εντελώς (στυγνα) όμως αποφασίζουν για μας….χωρίς εμάς.

Αποδείξατε κύριοι της Δημοτικής αρχής με την πράξη σας πως είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων έως άκρως επικινδυνοι.

Δυστυχώς αυτή η πραξη της Δημοτικής αρχής κ όσων ψήφισαν υπέρ της εκμίσθωσης μας προσβάλει όλους, τον ίδιο τον θεσμό αλλά και την Τοπική κοινωνία του Μεσοχωριου.

Προσβάλει την αξία των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά κ των κοινοτικών συμβούλων.

Ποιος ο λόγος τελικά των υπάρξεων τους;

Δυστυχώς αγαπητοί μου μας θέλουν μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο μας κ την ψήφο σας.

Δυστυχώς κύριε κ Γατσα εσείς και οι σύμβουλοι σας όπως και η πλευρά του κ Καρανικα μας απογοητεύσατε οικτρά στον μέγιστο βαθμό

εισασταν εσείς και οι δύο που ως αργηγοι παρατάξεων προεκλογικά μιλούσατε κ δεσμευοσασταν για δυνατά Κοινοτικά συμβούλια δείχνοντας τα σεβασμό και την στήριξη για την καλύτερη λειτουργία στις τοπικές κοινωνίες κ μέσα σ’ ένα χρόνο ξεχάσατε όλες σας τις υποσχέσεις.

Ναι εισασταν εσείς που μιλούσατε για έναν καλύτερο Δημο, πόσο ψεύτικα λόγια τελικά;

πόσο λιγότεροι των περιστάσεων;

Οι πράξεις του καθενός μας είναι ο καθρέφτης μας κ σεις δεν τον λερωσατε αλλά τον ραγισατε…κι όταν ραγίσει το γυαλί να ξέρετε δεν κολλάει.

Ότι δεν κάνανε για 25 χρόνια οι καποδιστριακοι δήμαρχοι ΤΣΟΥΤΣΟΣ κ ΜΗΣΙΟΣ κ οι καλικρατικοι δήμαρχοι ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ κ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ το κάνατε εσείς στον πρώτο χρόνο λειτουργίας σας,

Πόσο φθίνουσα πορεία;

Πόσος αυτοδιοικητικός νανισμός;

Αγαπητοί συγχωριανοί σας αναφέρουμε κ δεσμευομαστε πως ο πρόεδρος οι Κοινοτικοί σύμβουλοι της Κοινότητας κ ο δημοτικός σύμβουλος μας θα πράξουν κάθε τι δυνατό για να προσβάλουν αυτή την απόφαση ΠΑΡΩΔΙΑ, σε συνεργασία πάντα με την επιτροπή αγώνα τους κτηνοτρόφους μας αλλά και με την δική σας δύναμη όλων των χωριανών ώσπου να υπάρξει ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!

Με τιμή ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίου.

ΖΑΡΛΑΔΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Οι Κοινοτικοί σύμβουλοι

ΤΖΗΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΡΓΥΡΌΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΆΛΑΜΠΟΣ

ΚΩΤΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ.

Ο δημοτικός σύμβουλος

ΛΙΑΡΟΣ ΝΙΚΌΛΑΟΣ.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ”

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Σχολικό Συγκρότημα του Μεσοχωρίου σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα για την οργάνωση της Αντίστασης στην απόφαση ΠΑΡΩΔΙΑ του Δ.Σ. εκτενές ρεπορτάζ θα εχουμε την Τετάρτη με πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο