ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Αποκλείουν την επίσκεψη στην «Όλυμπιώτισσα»!!

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ          Αποκλείουν την επίσκεψη στην «Όλυμπιώτισσα»!!

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Αποκλείουν την επίσκεψη στην «Όλυμπιώτισσα»!!

ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ-ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΕΝΕ…ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ …ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΑΥΤΟ  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Του Απόστολου Βάλλα

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ          Αποκλείουν την επίσκεψη στην «Όλυμπιώτισσα»!!

Ζούμε σε εποχές…αδιανόητες(μια χαρά είναι οι εποχές), με ανθρώπους που ενώ πληρώνονται για να κάνουν σωστά την δουλειά τους, αυτό που επιλέγουν να κάνουν ευτυχώς όχι όλοι, είναι να αποφεύγουν τις όποιες ευθύνες απορρέουν από την θέση στην οποία βρίσκονται,ουσιαστικά να μην εργάζονται!

Μετά την επέλαση του DANIEL, τι λογική και αυτή να δίνουν ονόματα σε φυσικά γεγονότα, ευτυχώς εμάς δεν μας…τίμησε με την επίσκεψή του,επειδή στον δρόμο που οδηγεί στο…καμάρι της Επαρχίας Ελασσόνας στην παλαίφατη Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, έπεσαν λίγες πέτρες από τον λόφο, πάντα συμβαίνει αυτό με τις βροχοπτώσεις, ο Δήμος Ελασσόνας αποφάσισε να απαγορεύσει την διέλευση όλων των οχημάτων τοποθετώντας απαγορευτικά σήματα και κορδέλες!!

Η απάντηση που έλαβε κάτοικος της Ελασσόνας που έθεσε ερώτημα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα ήταν ότι υπεύθυνος είναι ο Δήμος, στην συνέχεια ότι είναι η Τεχνική Υπηρεσία και τέλος η υπεύθυνη Μηχανικός!!

Μετά λοιπόν από την γνωστή περιπλάνηση και …επίσκεψη σε αρκετά γραφεία και υπαλλήλους κατέληξε στην υπεύθυνη Μηχανικό η οποία τον πληροφόρησε πως λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος δρόμος και επειδή δεν αναλαμβάνει την ευθύνη έδωσε εντολή στην Αστυνομία να αποκλείσει την διέλευση.

Στην διαμαρτυρία του πολίτη πως αυτό είναι ανήκουστο και πρωτοφανές να εμποδίζονται επι της ουσίας οι πιστοί και όχι μόνο, να επισκέπτονται την Ιερά Μονή η απάντηση ήταν η ίδια…δεν αναλαμβάνω την ευθύνη!!

Στο ερώτημα του πότε θα επιτραπεί ,η απάντηση που έλαβε από την υπεύθυνη ήταν επικήθα προχωρήσουμε σε μελέτη για να αποκατασταθεί το πρόβλημα!!

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ          Αποκλείουν την επίσκεψη στην «Όλυμπιώτισσα»!!

Δεν άντεξε ο Δημότης και απαντώντας είπε…δηλαδή μέχρι να γίνει η μελέτη, αν γίνει, και μέχρι να εκτελεστεί το έργο,αν εκτελεστεί, δεν μπορούμε να επισκεπτόμαστε το Μοναστήρι μας;

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, οι πολίτες που κινούνται σε αυτό τον δρόμο,  αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, προσκυνητές,πιστοί, απομάκρυναν τα σήματα και κάνουν χρήση κανονικά τον δρόμο.

Η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα δυστυχώς για μια ακόμα φορά όπως συμβαίνει μονίμως και πλέον αυτοχαρακτηρίζεται, δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες της, πάντα τις μεταθέτει στους υφισταμένους, ή στους αντιπάλους της, και δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για αντιμετώπιση!!

Είναι περισσότερο από προκλητική η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής αφού έρχεται και σε ευθεία αντίθεση με χιλιάδες πιστούς και προσκυνητές οι οποίοι είναι εξαναγκασμένοι να ….παρανομούν αγνοώντας τις πινακίδες απαγόρευσης, θέτοντας και τους αστυνομικούς στο δίλλημα να επιβάλλουν ή όχι ποινές σε όσους υποτίθεται ότι παρανομούν.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ          Αποκλείουν την επίσκεψη στην «Όλυμπιώτισσα»!!

Μέχρι την στιγμή που όλα πάνε καλά και δεν συμβαίνει κάποιο ατύχημα η δυστύχημα, κανείς δεν πολυνοιάζεται, άμα όμως συμβεί το παραμικρό τότε όλοι τρέχουν να καλύψουν τα…νώτας τους επιρρίπτοντας ευθύνες ό ένας στον άλλον, και όλα αυτά γιατί η Δημοτική Αρχή …σφυρίζει αδιάφορα…

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο δρόμος δεν θα μείνει ποτέ κλειστός για να μην μπορούν οι πιστοί να επισκέπτονται την Παναγία όσα απαγορευτικά και να τοποθετήσουν, όσες απειλές και να εκτοξεύσουν, οι θρασύδειλοι και οι φυγόπονοι.

Τέλος θα είναι συνετό από μέρους τους να μην παίζουν με την πίστη και το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων διότι αυτό πράγματι είναι πολύ επικίνδυνο…

 

Σχετικές δημοσιεύσεις