ΕΛΛΕΙΨΕ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ… Κατέρρευσε τμήμα της Στέγης!!!

ΕΛΛΕΙΨΕ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ... Κατέρρευσε τμήμα της Στέγης!!!

ΕΛΛΕΙΨΕ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ…

Κατέρρευσε τμήμα της Στέγης!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ!

ΜΗΠΩΣ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΜΕΝΗ:

ΕΛΛΕΙΨΕ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ... Κατέρρευσε τμήμα της Στέγης!!!

Πρωτοφανή και απίστευτα είναι αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο Ελασσόνας με απόλυτη εθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και ενώ οι μαθητές βρίσκονταν στις αίθουσες και έκαναν μάθημα  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο κατέρρευσε τμήμα της στέγης χωρίς ευτυχώς να έχουμε κανέναν τραυματισμό μαθητών και εκπαιδευτικών!!

Το γεγονός από μόνο του γεννά πολλά ερωτήματα ,αναδεικνύοντας παράλληλα και τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και όσων ευθύνονται για την ασφάλεια των κτιρίων που στεγάζουν τους μαθητές.

ΕΛΛΕΙΨΕ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ... Κατέρρευσε τμήμα της Στέγης!!!

Υποτίθεται ότι κάθε χρόνο διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες έλεγχος για την στατικότητα των Σχολικών συγκροτημάτων και την πληρότητα σε ότι αφορά τις αναγκαίες υποδομές για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των Σχολείων.

Στό άκουσμα της είδησης έντρομοι οι γονείς έτρεξαν να πάρουν τα παιδιά τους!!

Δεν θέλουμε ούτε σα σκέψη να κάνουμε τι θα συνέβαινε σήμερα στην πόλη μας αν από την κατάρρευση τμήματος της στέγης θρηνούσαμε κάποιο από τα παιδιά μας ή τους εκπαιδευτικούς μας.

ΕΛΛΕΙΨΕ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ... Κατέρρευσε τμήμα της Στέγης!!!

Αλγεινή εντύπωση προξενεί η ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας σε ότι αφορά το συμβάν με καταφανή την πρόθεση και να υποβαθμίσει το γεγονός και να το …κουκουλώσει!

Αυτή είναι η ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η Δημοτική Αρχή… «ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ

3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ 3Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Από το Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι:

Με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, δεν θα λειτουργήσουν  αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 το 3Ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας και το 3ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας για λόγους ασφαλείας της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έκτακτες οικοδομικές εργασίες.

Τα μαθήματα  θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας webex.»

Αν αυτή η ανακοίνωση δεν παραπέμπει σε κουκούλωμα τότε μάλλον κάτι δεν θα πάει καλά.

Πιστεύουμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναγκαία η παρέμβαση του Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί το συμβάν και αν υπάρχουν ευθύνες να καταλογιστούν πάραυτα.

Φαίνεται πως κάποιοι εκεί στον Δήμο δεν έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές και κανείς δεν μπορεί να παίζει με αυτές.

Αν δεν είμασταν  στην Ελασσόνα ,και αυτό συνέβαινε σε Σχολείο μιας μεγάλης πόλης θα έπαιζε στα τηλεοπτικά κανάλια πρωτοσέλιδο , δυστυχώς όμως όπως σε όλους τους τομείς έτσι και σε ότι αφορά την ενημέρωση και προβολή των προβλημάτων της περιοχής βρισκόμαστε πολύ μακριά γι αυτούς τους…κυρίους!!

Παρέμβαση για το επικίνδυνο συμβάν έκανε και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου επισημαίνοντας…

«Δεν έχουν τέλος τα όσα περνούν οι κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας από την ανικανότητα της δημοτικής αρχής Γάτσα-Καρανίκα να υλοποιήσει  ακόμη και έργα με έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να γινόμστε μάρτυρες τραγικών γεγονότων , όπως η κατάρρευση της στέγης του 3ου Δημοτικού Σχοελίου Ελασσόνας, για το οποίο η δική μας δημοτική αρχή είχε έτοιμη μελέτη προκειμένου να αναβαθμιστεί το κτίριο ενεργειακά, αλλά και εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση της μελέτης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τρομοκρατημένοι οι γονείς έτρεχαν να πάρουν τα παιδιά τους από το Σχολείο, όπου ευτυχώς αν και υπήρξαν μεγάλες ζημιές από την κατάρρευση της στέγης και την πτώση υλικών, δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό.

Για άλλη μια φορά η ανικανότητα της παρούσας δημοτικής αρχής χτυπάει κόκκινο και πέρα από την παντελή αδιαφορία της για τις ανάγκες του τόπου, είναι πλέον επικίνδυνη για την ασφάλεια των ίδιων των πολιτών.

Πιστέψαμε ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ότι με την πάροδο των δύο χρόνων, κάποια πράγματα θα μπορούσαν ίσως να βελτιωθούν και να καλυτερεύσει η διοίκηση του δήμου μας.

Δυστυχώς οι κύριοι Γάτσας-Καρανίκας είναι ανίκανοι να ιεραρχήσουν  οτιδήποτε έχει σχέση με την περιοχή και τις ανάγκες της.

Εκ του θεσμικού μας ρόλου πια είμαστε αναγκασμένοι να παρέμβουμε με όποιον τρόπο μπορέσουμε για να μην ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις.”

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις