ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ Δ.Σ Μία από τα ίδια για άλλη μια χρονιά!!!! ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ –ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ Δ.Σ              Μία από τα ίδια για άλλη μια χρονιά!!!! ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ –ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ Δ.Σ

                           Μία από τα ίδια για άλλη μια χρονιά!!!!

ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ –ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Τι είχες Γιάννη ,τι είχα πάντα, λέει ο θυμόσοφος λαός μας και όπως πάντα έχει απόλυτο δίκιο.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ Δ.Σ              Μία από τα ίδια για άλλη μια χρονιά!!!! ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ –ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε ο ετήσιος Προυπολογισμός, υποτίθεται μια από τις κορυφαίες συνεδριάσεις αφού αποτυπώνεται η μελλοντική πορεία του Δήμου.

 Όλα αυτά θεωρητικά βέβαια διότι στην πραγματικότητα άλλα συμβαίνουν και όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καριπίδης…ο προυπολογισμός είναι απλά μια πρόβλεψη και στο τέλος του χρόνου θα φανεί αν είναι υλοποιήσιμος ή όχι!!

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, ενώ θάπρεπε ο Προυπολογισμός να είναι το βασικό εργαλείο, ο μπούσουλας, ο οδηγός και πάνω του να είναι καταγεγραμμένο το μεσομακροπρόθεσμο όραμα της Δημοτικής Αρχής, που θα έχει, αφετηρία, διαδρομή,στόχο.

Τίποτα απ΄όλα αυτά και στην πραγματικότητα είναι ένα κενό πεδίο αντιπαράθεσης των πολιτικών δυνάμεων ,ένα πεδίο κοκορομαχιών, έτσι για την πολιτική εκτόνωση.

Χρησιμοποιείται ο Προυπολογισμός για…ασκήσεις εδάφους αέρος και για μικροπολιτικές , μέσα από τις συνεχείς και αλλεπάλληλες ανανεώσεις αναμορφώσεις, υπερκαλύψεις και ότι άλλο μπορεί κανείς να υποθέσει.

Για μια ακόμα φορά στην συνεδρίαση για την συζήτηση του Προυπολογισμού γίναμε θεατές του ίδιου έργου.

Την συζήτηση άνοιξε όχι όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα οικονομικά, αλλά ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Κυριλλίδης ο οποίος με λίγα λόγια έδωσε το περίγραμμα του περιεχομένου του Προυπολογισμού , τονίζοντας ότι η φιλοσοφία σύνταξης του είναι να είναι υλοποιήσιμος,μιας και όλοι είχαν λάβει ενημέρωση από τα πρίν.

Τον λόγο μετά την σύντομη εισήγηση του κ. Κυριλλίδη έλαβε ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, με τον κ.Γάτσα να λέει…

Για πρώτη φορά έχουμε αποθεματικό στον Δήμο το οποίο θα διατεθεί όπου θα υπάρξουν ανάγκες.

Είναι προφανές ότι ο Δήμος μας με μια τόσο μικρή Τ.Υ δεν μπορεί να ανταποκριθεί όπως θα ήθελε στην υλοποίηση των έργων.

Βασικός μας στόχος είναι να ενισχυθεί η Τ.Υ και σε συνεργασία με την ΑΕΝΟΛ  να μπορέσουμε να τρέξουμε τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος.

 Καταφέραμε να υλοποιήσουμε 3 στόχους, εξορθολογισμό στα έξοδα, διαμόρφωση μιάς κουλτούρας ότι όλοι πληρώνουν στον Δήμο,και στην Άρδευση σταθερό και βιώσιμο σύστημα με υψηλά έσοδα, καταλήγοντας μεταξύ άλλων πως… ο Προυπολογισμός είναι ρεαλιστικός, βιώσιμος και συντάχθηκε μετά από κρίση προκειμένου να δημιουργήσει προοπτικές για το επόμενο διάστημα.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο κ.Ευαγγέλου επισημαίνοντας…εχθρός μας είναι τα προβλήματα και στόχος μας η επίλυσή τους.

Θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι και θέλαμε να δώσουμε την συναίνεσή μας, δυστυχώς όμως, είναι μάταια η πρόθεσή μας, αφού κανένα έργο δεν προχωρήσατε, κανένα δεν είναι δικό σας, όλα έχουν την δική μας σφραγίδα.

Σας διακρίνει πλήρης αδυναμία υλοποίησης ακόμα και του πιο εύκολου έργου, ούτε κάν αυτά που βρήκατε έτοιμα από εμάς για υλοποίηση!

Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ.Ευαγγέλου καταλήγοντας σας χαρακτηρίζει το μηδενικό αποτύπωμα παραγωγής έργου. Μέριμνά σας η αλόγιστη σπατάλη,η τακτοποίηση των ημετέρων,η ψηφοθηρία, οι ενοικιάσεις, και οι απ ευθείας αναθέσεις οι οποίες…βγάζουν μάτια με τα ποσά που διαθέτετε.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ Δ.Σ              Μία από τα ίδια για άλλη μια χρονιά!!!! ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ –ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Σας λείπει το μεράκι,η ικανότητα, και ο στρατηγικός σχεδιασμός,σταματήστε με τα ψέματα, και ασχοληθείτε σοβαρά, δεν αξίζει στον Δήμο μας τέτοια μιζέρια.

Παρέμβαση έκανε από μέρους της Λαικής Συσπείρωσης ο κ. Βακράτσας ο οποίος αφού επιχειρηματολόγησε γιατί θα καταψηφίσει τον Προυπολογισμό έκανε αναφορά στα δικαιώματα των εργαζόμενων οικογενειών, στις προτεραιότητες του λαού και όχι του μεγάλου αδηφάγου Καπιταλιστικού κεφαλαίου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ο Δήμος να είναι διεκδικητικός και όχι το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ακόμα πιο οξύς ο κ. Βακράτσας τόνισε ακόμα πως..,.τα πράγματα είναι δύσκολα διότι ο Προυπολογισμός υποτάσσεται στον Καπιταλισμό, και αυτό σημαίνει μείωση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, και όλους τους τομείς αφού προτεραιότητα είναι να δοθούν όλα στους ιδιώτες καταλήγοντας πως πάντα…το μάρμαρο το πληρώνει ο λαός, και αφού ο λαός πληρώνει κάποιοι ωφελούνται.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καρανίκας λακωνικότατος είπε πως περιμένουν παρά πολλά έργα να εγκριθούν οι μελέτες και να προχωρήσουν στις διαδικασίες υλοποίησης.

Στην συνέχεια η κ. Καρκαβανίδου έκανε αναφορά για τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάστηκε ο Δήμος λόγω του καταστροφικού σεισμού και της πανδημίας. Επισήμανε ότι δαπανήθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων και ξοδεύτηκε πολύ ενέργεια από τις υπηρεσίες και χρόνος καταλήγοντας με ένα ευχαριστώ για τον Δήμαρχο που ήταν συνεχώς στο πλάι τους.

Ο κ. Κουρομπίνας είπε ότι πρόκειται για έναν ελπιδοφόρο Προυπολογισμό, το πρόβλημα ωστόσο είναι η υλοποίηση του και αυτό θα το ξέρουμε στο τέλος του χρόνου.

Κάλεσε την Δημοτική Αρχή να απαντήσει στο θέμα του κόστους της ΔΕΗ, για τα 8μηνα και την κατάσταση που επικρατεί στην ΚΟΙΝΣΕΠΤ,ζητώντας να γίνει ο Δήμος πιο εξωστρεφής.

Παρέμβαση έκανε και ο . Καραγκόγκος ο οποίος είπε… Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του 2022 τον οποίο μας εισηγείται  η οικονομική επιτροπή.

Επί της ουσίας τον εισηγείται η πλειοψηφία αφού ως μέλη της οικονομικής, δεν είχαμε λάβει καμία εισήγηση για τον προϋπολογισμό, άρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε και προτάσεις. Υποκρίνεται λοιπόν ο κ. Γάτσας λέγοντας  στην τοποθέτησή του  πως επιθυμεί την κατάθεση προτάσεων από την αντιπολίτευση.

Μας είπε ο κ. Γάτσας πως ο προϋπολογισμός του 2021 έκλεισε στα 38.000.000,00 € δεν μας είπε όμως πως από τα 38.000.000,00  κατάφερε να εκτελέσει μόνο τα 18.800.000,00 , ούτε καν το 50%  και απ’ αυτά περισσότερα από  τα μισά αφορούν ανελαστικές δαπάνες όπως μισθοδοσία  προσωπικού 4.000.000,00, συμψηφισμός οφειλών μεταξύ Δήμου & ΔΕΥΑΕΛ 5.000.000,00, απόδοση στις σχολικές επιτροπές και τον ΟΚΠΑΠ 1.000.000,00. Αν σ’ αυτά  προσθέσουμε και τα καύσιμα, την κατανάλωση ρεύματος   τις αποδόσεις των κρατήσεων κλπ καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι πως το έργο της Δημοτικής αρχής το 2021, σε μια περίοδο μάλιστα που η ροή των χρηματοδοτήσεων προς το Δήμο μας λόγο και του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλη,  αποδεικνύεται μηδενικό.

Δυστυχώς ο προϋπολογισμός που έχουμε στα χέρια μας αποδεικνύει περίτρανα την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να προγραμματίσει και να εκτελέσει έργα και δράσεις τα οποία έχουν εγκεκριμένη χρηματοδότηση ακόμη και πριν το 2020.

Κανένας διαγωνισμός δεν ξεκίνησε  κατά το προηγούμενο έτος αλλά και αν ξεκίνησε δεν  έχει αναδειχθεί ανάδοχος ακόμη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μας είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Καρανίκαςπως ετοιμάζει πρόταση που θα κατατεθεί στο πράσινο ταμείο άλλη που θα κατατεθεί στο  πρόγραμμα «Τρίτσης» και άλλα θα.  Ταίδια μας είπε στη συζήτηση που είχαμε για το τεχνικό πρόγραμμα και ο κ. Δραγατσίκης για τα έργα του τεχνικού προγράμματος όλα είναι σε στάδιο προετοιμασίας των φακέλων ή σε στάδιο δημοπράτησης, κανένα δημοπρατημένο, κανένα σε εξέλιξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  ανικανότητας &προγραμματισμού αποτελούν οι πιστώσεις που εγγράψατε τον Οκτώβριο του 2021 στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τα έργα:

ΚΑΕ 02.10.7331.05 «Επανάχρηση ιστορικού κτηρίου (Κεντρικό καφενείο) πόλης Ελασσόνας ως αίθουσας πολλαπλών χρήσεων»70.000,00 το 2021  τώρα 1,00

ΚΑΕ 02.30.7326.03«Ανάπλαση πλατείας Καλυβίων Τ.Κ. Κοκκινοπηλού»70.000,00 το 2021 τώρα 1,00

ΚΑΕ 02.30.7326.04«Ανάπλαση πεζοδρομίων και της οδού 6ης Οκτωβρίου από την οικία Γκούντα έως την Εθνική Τράπεζα και των οδών πέριξ ιδιοκτησίας Μπρασινίκα» 70.000,00 το 2021 τώρα 1,00

Σας είχα τονίσει τότε κατά τη συζήτηση της αναμόρφωσης  πως θα  περιμένουμε  να δούμε  τον προϋπολογισμό του 2022 για να καταλάβουμε όλοι μας την πρόθεση σας στην υλοποίηση κάποιον έργων. Η εγγραφή τους και πάλι για το 2022 με 1,00 ευρώ αποδεικνύει την παντελή έλλειψη προγραμματισμού στην υλοποίηση των  έργων αυτών.

Από την άλλη μεριά οι απ’ ευθείας αναθέσεις και οι  αναθέσεις μέσω«διαπραγμάτευσης» σε εισαγωγικά η λέξη αφού το σύνολο των διαπραγματεύσεων κατευθύνθηκε σε ελάχιστους και συγκεκριμένους αναδόχους , μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού και φυσικά τα ποσοστά της έκπτωσης ήταν από μηδενικά έως 2%.

Την προηγούμενη χρονιά πανηγυρίζατε για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τη σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου   Ελασσόνας. Σήμερα μας καταθέτετε τον επόμενο μεγαλύτερο  της δεκαετίας.  Ξέρετε  γιατί; Γιατί δεν απορροφήσατε καμία εγκεκριμένη  χρηματοδότηση  με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οι χρηματοδοτήσεις από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό αυξάνοντας έτσι τις πιστώσεις.

Δυστυχώς επί των ημερών σας ευδοκιμούν τα νούμερα αλλά λείπουν τα έργα που είναι τόσο απαραίτητα για το Δήμο μας.

Σε μια αποστροφή του λόγου του στην οικονομική επιτροπή ο κ. Δήμαρχος επέρριψε ευθύνες και ανικανότητα στην τεχνική υπηρεσία στην διενέργεια διαγωνισμών. Παρόλο που δεν συμφωνούμε σ’ αυτό ρωτάμε. Οι προγραμματικές συμφωνίες με την περιφέρεια γιατί δεν προχώρησαν; οι πιστώσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις για παράδειγμα είχαν έγκριση από το 2019. Γιατί ενώ υπάρχει πίστωση και στο 2021 την οποία εγγράφετε και στο 2022,  για προγραμματική με την ΑΕΝΟΛ  δεν έγινε τίποτα; αδυνατεί να μας υποστηρίξει η ΑΕΝΟΛ; ή μήπως εσείς δεν ενδιαφερθήκατε να προχωρήσουν  τα έργα.

Δυστυχώς  κύριοι  της Δημοτικής συμπαράταξης από την πρώτη μέρα της θητείας σας βάλατε ως στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών σας φίλων είτε με αναθέσεις είτε  με προσλήψεις ημετέρων είτε μεταβιβάζοντας αρμοδιότητες αποκλειστικά του Δήμου στην ΚΟΙΝΣΕΠ των 8 φίλων σας.

Και ενώ το έργο σας είναι μηδενικό προσπαθείτε να παραπλανήσετε τους Δημότες προβάλλοντας  με αναρτήσεις και φωτογραφίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  το έργο της περιφέρειας στην επικράτεια του Δήμου μας.

Κύριοι της Δημοτικής συμπαράταξης πρέπει να το κατανοήσετε η αυτοδιοίκηση έχει δύο βαθμούς άλλος βαθμός η περιφέρεια και άλλος βαθμός ο Δήμος. Η περιφέρεια εκτελεί έργα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, δεν εκτελεί έργα αρμοδιότητας του Δήμου. Θα πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους πως δεν είστε υπάλληλοι της περιφέρειας είστε Δημοτική αρχή.Η συμπεριφορά σας αυτή μου θυμίζει τον πάμφτωχο τεμπέλη που του προσφέρανε δουλειά  για να επιβιώσει και αυτός απαντούσε πως αυτός μαζί με τον BillGates έχουν περιουσία αξίας δισεκατομμυρίων και δεν χρειάζεται να δουλέψει.

Τώρα κάποιες επισημάνσεις για τον προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι ο οριστικός αφού δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτόν οι αλλαγές του τεχνικού προγράμματος που πρότεινε στην προηγούμενη συνεδρίαση  ο κ. Φάτσας και δεν συμπεριλαμβανόταν στο τεχνικό πρόγραμμα που μας είχε διανεμηθεί .

Φυσικά τις αλλαγές αυτές δεν μπήκατε στον κόπο να μας τις κοινοποιήσετε και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν τις γνωρίζουμε στο σύνολό τους.

Κάποιοι κωδικοί του προϋπολογισμού όπως αυτός της άρδευσης αποδεικνύει περίτρανα την πρόθεση σας από την πρώτη μέρα που αναλάβατε να επιβάλετε χαράτσι  στους αγρότες και όχι να εξορθολογήσετε το σύστημα της τιμολόγησης.

Χαρακτηριστικά αναφέρω  τους ΚΑΕ 06.00.0332 «Λοιπά έσοδα υπηρεσίας αρδεύσεως» ενώ είχατε εγγράψει το 2021 270.000,00 φυσικά για να μην υπάρξουν αντιδράσεις για την αύξηση που επιβάλετε δεν τροποποιήσατε τον συγκεκριμένο ΚΑΕ το 2021 εισπράξατε όμως 335.000,00 μέχρι 30/11/2021 και εκτιμάτε 364.000,00 μέχρι τη λήξη του έτους και προβλέπετε πιστώσεις για το 2022 386.000,00 αύξηση σε σχέση με τις περσινές προβλέψεις 43%.

Ας δούμε τώρα τα έξοδα ΚΑΕ 02.25.6 «έξοδα χρήσης υπηρεσίας αρδεύσεως» τι προβλέπατε και τι πληρώσατε το 2021 προβλέπατε δαπάνες συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ 338.000,00 πληρώσατε 271.000,00 μέχρι 30/11/2021 και εκτιμάτε 319.000,00 μέχρι τέλους του έτους, ενώ προβλέπετε 492.000,00 για το 2022αύξηση δαπανών για άρδευση σε σχέση με πέρσι 47%.

Αν παρατηρήσουμε τα νούμερα που εσείς μας δώσατε,  βλέπουμε πως εισπράξατε τουλάχιστον 50.000, περισσότερες από τα έξοδα. Γιατί στο 2022 αυξάνετε και τα έσοδα αλλά και τα έξοδα στην άρδευση ποιους εξυπηρετεί αυτή η αύξηση, πάντως όχι τους αγρότες.

Αν αυτό για εσάς λέγετε  ορθολογισμός για εμάς λέγετε χαράτσι και αποκλεισμός των αγροτών από την παραγωγή.

Οι κωδικοί των δανείων τώρα μιας και ο κ. Καρυπίδης αναφέρθηκε για το πόσο καλό έκανε η αναχρηματοδότηση.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς εγκρίνατε με την αναχρηματοδότηση αφού για το 2021 οι τόκοι που πληρώθηκαν ΚΑΕ 02.00.6511 ήταν 28.170,84 και τα Χρεολύσια το κεφάλαιο δηλαδή που πληρώθηκε 73.030,44 ενώ για το 2022 προβλέπετε 200.052,77 τόκους  και 63.019,57 χρεολύσια.

Επί της ουσίας το 2021  πληρώσαμε 101.201,28 ενώ το 2022 προβλέπετε 263.072,34.

Πριν την αναχρηματοδότηση η μηνιαία δόση ήταν 27.000,00 περίπου και σήμερα με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού σας 22.000,00.

Τα 27.000,00 θα μειώνονταν σταδιακά από 1/1/2024 ενώ τα δικά σας 22.000,00 σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού το 2040 με πιθανή αυξητική τάση. Αυτό το καλό έκανε η αναχρηματοδότηση που κάνατε  κ. Καρυπίδη.

Η προχειρότητα με την οποία καταρτίστηκε και αυτός ο προϋπολογισμός, εκτός από το γεγονός ότι ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει οριστικοποιηθεί όπως προανέφερα,  αποδεικνύεται παρατηρώντας την ανάλυση των κωδικών.

Αναφέρω ενδεικτικά:

02.00.6142.01 «Αμοιβές Ορκωτών Λογιστών-Ελεγκτών»

Ενώ γνωρίζουμε συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια πως το ποσό της δαπάνης δεν υπερβαίνει τις 10.000,00 εσείς επιμένετε να εγγράφεται 27.900,00.

02.00.8251 «Πάγια προκαταβολή»

Εγγράφετε 70.000,00 ως πάγια προκαταβολή ενώ  το ποσό που δώσατε το 2021 είναι μόλις 46.500,00. Ποιον θέλετε να κοροϊδέψετε τους προέδρους που για να ανταποκριθούν σταπροβλήματα της καθημερινότητας απευθύνονται σε εθελοντές και σε προσωπική εργασία των ίδιων, ή όλους εμάς που θα ψηφίσουμε σήμερα.

Ακόμη μία περίπτωση θα αναφέρω για να μην κουράζω και το σώμα.02.00.6715.01«Επιχορήγηση-απόδοση σε Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας ΝΠΔΔ»

Μόλις προχθές ψηφίσαμε εδώ μέσα την τροποποίηση για το ύψος της χρηματοδότησης του ΟΚΠΑΠτο οποίο ανέρχεται σε 500.000,00 ενώ στον προϋπολογισμό εγγράφετε 521.000,00 αν αυτό δεν είναι προχειρότητα τότε πως μπορεί να χαρακτηριστεί; Δώστε εσείς την απάντηση

Για όλα αυτά  κ. Πρόεδρε και για πολλά περισσότερα που δεν μπορώ λόγο χρόνου  να αναλύσω αυτή τη στιγμή  καταψηφίζω την εισήγηση του προϋπολογισμού 2022

Για το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης τώρα.

Θα σχολιάσω μόνο την κατηγορία εσόδων και εξόδων που αφορά κυρίως τα έργα.

Από τα 7.844.001,00 €  έσοδα που προβλέπετε για το 2022 ομολογείτε ότι στο εννεάμηνο δεν θα εισπράξετε ούτε τα 3.000.000,00,

Το ίδιο ισχύει και για τα έξοδα από το σύνολο των 11.158.443,00 που εγγράφετε για το 2022 σύμφωνα με τη δικιά σας πρόβλεψη στο εννεάμηνο θα απορροφήσετε μόλις 3.437.000,00 €.Ποσοστό απορρόφησης 30%

Αυτό για μας είναι  ομολογία αδυναμίας εκτέλεσης του προϋπολογισμού σας.

Καταψηφίζω λοιπόν και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης κ. Πρόεδρε γιατί αποδεικνύει πόσο επιζήμια είναι για τους δημότες και την ανάπτυξη για το Δήμο μας η παρούσα διοίκηση.»

Ακολούθησε ο κ. Μπισμπας αρκούντως λακωνικός λέγοντας ότι Τ.Π δεν έχουμε, επικαλείστε τον σεισμό ότι τρέξατε κάποια θέματα για την αντιμετώπιση του, αν δεν ήταν ο σεισμός αλήθεια τι θα…τρέχατε.

Μάλιστα ότι τρέξατε για τους σεισμόπληκτους με τον τρόπο που το κάνατε ήταν σε βάρος τους, καταλήγοντας… διαχειριστήκατε τα πάντα υπέρ των ημετέρων και των εργολάβων.

Μετά την τοποθέτηση και άλλων συμβούλων την συζήτηση έκλεισε με τον κ. Ευαγγέλου και τον Δήμαρχο να ανταλλάσσουν τα  πυρά τους, τα οποία ήταν εως και…φονικά.

 

 

 

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ Δ.Σ              Μία από τα ίδια για άλλη μια χρονιά!!!! ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ –ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις