«Επανίδρυση της γαλακτοκομικής σχολής στην Ελασσόνα” H Κεραμέως…κεραμιδίζει!!

 «Επανίδρυση της γαλακτοκομικής σχολής στην Ελασσόνα”

                              H Κεραμέως…κεραμιδίζει!!

     ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ…ΑΓΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ

Του Απόστολου Βάλλα με… σκωπτική διάθεση

Δεν γνωρίζουμε άμα οι βουλευτές και τα κόμματα που συντηρούν το θέμα για την επαναλειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα το πιστεύουν, αυτό θα φανεί στην πορεία, εάν και κατά πόσο θα το παλέψουν μέχρι το τέλος, διότι δεν αρκεί να γίνει μια ανακοίνωση για του κόσμου τα μάτια και μετά το θέμα να ξεχνιέται.

Αυτή η πρακτική λειτουργεί ως ταφόπλακα για το όποιο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας.

Ο μόνος τρόπος είναι η συνεχής προσπάθεια για το αυτονόητο, δηλαδή στην Ελασσόνα που παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες φέτας και όχι μόνο, να λειτουργήσει επιτέλους μια σχολή που να έχει σχέση με το προιόν που παράγουμε!!

Εκτός και η υπουργός κ. Κεραμέως, η οποία μέχρι σήμερα το μόνο που κάνει σε όλα τα επίπεδα είναι να …Κεραμιδίζει, ΈΛΑΒΕ ΕΝΤΟΛΉ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ,( η ίδια δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανη που αυτή η στοά την επέλεξε, ο θεός να φυλάξει δηλαδή) από αυτή την φωλιά εχιδνών που δηλητηριάζει το σύνολο της ανθρωπότητας ,να ιδρύσει στην Ελασσόνα Πανεπιστήμιο και υποδομές για την κατασκευή υποβρυχίων τύπου στελθ που τόσο ανάγκη έχουμε για την άμυνα της χώρας!!

Και επειδή εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου δεν είμαστε μεγαλομανείς, της ζητάμε να ξεκινήσει με την ταπεινή επαναλειτουργία της Σχολής για το Γάλα και μετά βλέπουμε.

Τώρα θα μου πείτε, ρε συ φίλε μήπως χρειάζεται για να …πάρει μπροστά η μηχανή να κινηθούν και λίγο η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια;

Δεν λέμε, αυτό είναι εκ των ών ούκ άνευ, αμα αυτοί οι δυο θεσμοί στοιχειωδώς ενδιαφέρονταν για τον τόπο, και όχι τίποτ άλλο, αλλά και για τον εαυτό τους, για να κερδίσουν ψηφαλάκια και να εξασφαλίσουν ακόμα μια τετραετία για να τρώνε το παντεσπάνι τους, έπρεπε να είναι στα κάγκελα και να…στριμώξουν την Κεραμέως που αντί να…Κεραμιδίζει, να αρχίσει να…γαλακτίζει,αυτοί όμως απ ότι φαίνεται μάλλον προσβλήθηκαν από κορονοιό και δεν βλέπουν τίποτα πέρα από το fb και τις φωτό που θα βγάλουν δείχνοντας και με το δάχτυλο οι φαιδροί μιμούμενοι ποιός ξέρει τι, τρομάρα τους!!

Σε κάθε περίπτωση είναι παρήγορο που ένα μικρό κόμμα στην βουλή επαναφέρει το θέμα και θέτει την παρακάτω ερώτηση, άσχετα και αν το κάνει για λόγους ψηφοθηρικούς, μας είναι αδιάφορο.

Εμείς θα περιμένουμε την απάντηση…λέτε να υπάρξει η θα την προσβάλλει και αυτή ο φονικός ιός;

«Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης και του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, για την γαλακτοκομική σχολή Ελασσόνας. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων:Κυρία Υπουργέ,

Την επανίδρυση της γαλακτοκομικής σχολής στην Ελασσόνα ζητούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, παρακολουθώντας στα τοπικά ΜΜΕ την πολιτική εκμετάλλευση και τις αγκυλώσεις στο παραπάνω θέμα, τόσο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, όσο και από τους τοπικούς φορείς. Όπως μας τόνισαν οι ως άνω, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την λειτουργία γαλακτοκομικής σχολής στην Ελασσόνα, καθώς, θεωρούν ότι, η τυροκομία μπορεί να προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση στην περιοχή τους. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν (οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους) κάποια ζώα και θέλουν να μάθουν περισσότερα γύρω από την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να λάβουν σχετική «βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης» και έτσι να προβούν στην απόκτηση «πιστοποίησης παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων», θεωρώντας ότι, η παραπάνω διαδικασία είναι απαραίτητη για την βελτίωση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία της γαλακτοκομικής σχολής στην Ελασσόνα;

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο